Ce înseamnă un “living modern”

Tot discutăm despre living modern, că ne-ar plăcea o astfel de amenajarea a acestei camere, dar cu toate acestea prea puțini dintre noi înțeleg exact care sunt caracteristicile acestui stil. Specialiștii în amenajări interioare ne spun că avem de a face cu linii drepte și netede, funcționalitate și ceva mai multă cumpătare atunci când vine vorba despre obiectele de decor. De asemenea, se folosesc foarte mult materialele naturale, ceea ce oferă un aspect cu adevărat special. Acum, că am clarificat și această problemă, să vedem câteva sugestii pentru tine, de amenajare a unui living care va atrage toate privirile admirative. 

Un living în culori pastelate

Ești genul de persoană mai romantică și care adori culorile pastelate? Atunci vei adora această sugestie, care presupune utilizarea de nuanțe pe placul tău. Vei reuși să obții un living cu adevărat aparte dacă optezi pentru alb, atât pentru culoarea pereților, dar și a pardoselei. Apoi, alege o nuanță pastel care să fie cea care își pune amprenta asupra livingului tău, dar ai grijă să ”spargi” puțin aceste nuanțe și cu mici detalii de o culoare intense. Combinația dintre lov lavandă și verde regal este una pur și simplu perfectă, și care sigur va fi și pe placul tău. 

Culori contrastante pentru personalitățile puternice

Exact cum scriam mai sus, folosește-te de această personalitate pentru a-i oferi livingului tău un aer aparte. Combinațiile puternice, cum sunt albastru și portocaliu, verde și roșu sunt doar câteva sugestii și de unde te-ai putea inspira. Ori poate roșu lucios cu wenge, una dintre cele mai de efect combinații, și pe care o poți găsi la Topmob-design.

Livingul spațios, pur și simplu perfect

Dacă te numeri printre cei care au parte de un living spațios, atunci totul este mai mult decât perfect. Amenajarea lui într-un stil modern nu ar trebui să fie o problemă, dar ai grijă ca nu cumva să aglomerezi prea mult spațiul. Recomandarea specialiștilor ar fi ca aici să se regăsească și un șemineu drept piesă centrală și care atrage toate privirile. În fața acestuia ar trebui amplasată o masă, apoi canapelele și fotoliile ar fi bine să fie așezate în jurul ei. Atenție mare și la obiectele de decor, draperii, perdele și covoare. 

Livingul mic, o adevărată provocare

Chiar și atunci când livingul tău este destul de mic, tot te poți ”juca” precum un adevărat profesionist în amenajări interioare. Folosește culori care să dea impresia de mai mult spațiu, profită de lumina naturală și limitează mult acele decorațiuni care îți încarcă și mai mult camera. O canapea cu două locuri, un fotoliu și o comodă TV ar trebui să fie de ajuns. Pentru un aer aparte, folosește-te de un corp de iluminat înalt, cu picior, amplasat lângă fotoliu, pentru clipele de relaxare când vrei să citești sau să lucrezi ceva de mână. 

Livingul de lux

Culorile neutre sunt cele care dau livingului tău acel aer plin de stil și rafinament. Prin urmare, optează pentru alb, negru și gri, și mai ales, nu uita nici de candelabru, cel care sugerează cel mai bine acea idee de living de lux. Nu face rabat la calitate, și nu uita că este nevoie și de funcționalitate, dacă vrei să obții un efect cu adevărat special. 

Puțină asimetrie atrage toate privirile

Ne-am obișnuit prea mult să vedem totul în jur din punctul de vedere al simetriei. Renunță la acest gând și încearcă de data aceasta altceva, amenajarea unui living asimetric. Nu doar că în acest fel camera ta va fi mai plină de dinamism, dar va avea și acel ”ceva” care atrage toate privirile, care place și nu știi de ce, după cum se spune. 

Living modern alb-negru

Pentru că tot erai în căutarea unor idei de amenajare a unui living care să fie nu numai modern, ci să se transforme în camera preferată a tuturor, mai avem și alte sugestii pentru tine. Ce părere ai de un living în care să predomine albul și negru? Nu respinge din prima această sugestie, ci încearcă să ne urmărești. Ce poate fi mai sofisticat și plin de eleganță decât pereți vopsiți în alb, rame negre ale tablourile, perne negre pe canapeaua de un gri deschis? Dacă știi cum să aranjezi astfel piesele de mobilier, dar și să te joci cu aceste culori, vei obține ceva cu adevărat special, și nici nu va fi nevoie să cheltuiești bani mulți pentru asta. 

Să fie verde smarald culoarea predominantă în livingul tău?

Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că această nuanță este una care se potrivește de minune cu un living modern. Îi oferă acestuia acel aer de eleganță pe care ți-l dorești și în plus, folosită în combinație cu alte nuanțe, poate aduce mai multă profunzime. 

Cam acestea au fost sugestiile noastre referitoare la amenajarea livingului casei tale. Sunt specifice stilului modern și suntem convinși că unele dintre ele te-au surprins, dar în același timp ți-ai dorit să le încerci. Oare care a fost recomandarea care ți-a plăcut cel mai mult?