De la punerea a câtorva kilograme în plus, la efortul de a le da jos ulterior sarcinii și evident, la dobândirea unui aspect de ”burtică sau piele lăsată” toate pot fi provocări cu care orice femeie se poate confrunta în urma unei sarcini. 

Cu toate că pentru o proaspătă mămică focusul este cu siguranță pe noul născut și nu neapărat pe sine, aspectul fizic al mamei poate influența foarte mult starea de bine dar și încrederea mamei, o dată ce bebelușul a venit în această lume. 

De asemenea, dacă ai deveni mamă de curând cu siguranță timpul tău este mult mai limitat, în special atunci când vorbim despre acel timp ”pentru tine”. Așadar acum ar putea interveni această întrebare: ”Cum aș putea să mă bucur din nou de acel abdomen suplu cu toate că nu am timp de petrecut în sală de sport?„

Ei bine, hai să dezvăluim în acest articol câteva secrete pentru a-ți recăpăta silueta și încrederea în tine după naștere.

Cum se schimbă abdomenul după sarcină?

Să fim realiști. După sarcină, abdomenul tău ar putea arăta total inestetic. Dar nu-ți face griji, aceasta este o parte normală a procesului de a aduce pe lume un copil. 

În timpul sarcinii, abdomenul se extinde pentru a face loc bebelușului în creștere, iar pielea și mușchii tăi se întind considerabil. După naștere, aceste schimbări pot persista, lăsându-te cu un aspect care poate fi departe de ceea ce îți dorești. Și chiar poți crede că lucrurile nu se pot reîntoarce la normal, în special dacă te confrunți cu aspectul de ”piele lăsată”. 

În acest sens abdominoplastia este o soluție rapidă care îți poate oferi acel abdomen frumos de altă dată, fără a fi necesar să petreci ore în șir în sala de sport. 

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia, cunoscută și sub numele de „tummy tuck,” este o procedură chirurgicală care implică îndepărtarea excesului de grăsime și piele din zona abdominală și strângerea mușchilor abdominali slăbiți. 

Aceasta poate oferi rezultate remarcabile în termeni de aspect, dar trebuie să știi că este o intervenție chirurgicală semnificativă și are riscuri asociate. 

Așadar înainte de apela la o astfel de procedură este bine să te informezi despre ce presupune această procedură și să apelezi doar la specialiști în domeniu precum este Doctor Mujdaba care îți va explica tot ce ai de făcut și de asemenea veți stabili împreună care este intervenția potrivită pentru situația ta specifică. 

Cine ar trebui să ia în considerare intervenția de abdominoplastie?

Această intervenție este recomandată și pentru:

  • Persoanele care au pierdut în greutate semnificativ după sarcină și au rămas cu piele și țesut adipos în exces.
  • Mamele care au mușchii abdominali foarte slăbiți sau separați, cunoscută sub numele de diastazis recti.
  • Persoanele care nu au reușit să obțină rezultate satisfăcătoare cu ajutorul exercițiilor și dietei.

 Metode naturale prin care poți să obții un abdomen suplu după sarcină 

Evident că poți încerca și metode naturale de a obține acel abdomen suplu. Însă acestea pot necesita timp îndelungat pentru a te bucura de rezultate.  Și de cele mai multe ori un efort susținut. 

Alimentația echilibrată

 Consumul unei diete echilibrate este crucial dacă vrei să obții un abdomen suplu. Așadar, evită alimentele bogate în zahăr și carbohidrați procesați și optează pentru proteine slabe, legume și fructe proaspete. 

Exerciții după sarcină pentru un abdomen suplu

Desigur, cea mai bună modalitate de a-ți tonifia abdomenul după sarcină este prin intermediul exercițiilor fizice. Există o serie de exerciții pe care le poți face acasă, în timpul pauzelor dintre pampersuri și hrăniri, care vor face minuni pentru abdomenul tău. Iată câteva exemple:

Plank

Plank-urile sunt incredibil de eficiente pentru întărirea mușchilor abdominali. Acest exercițiu poate fi adaptat nivelului tău de pregătire fizică și poate fi făcut în timpul unui pui de somn al bebelușului. 

Începe cu câteva secunde și mărește treptat timpul în care stai în poziție de plank. Rezultatele te vor uimi în timp.

Crunch-uri pentru abdomen

Crunch-urile sunt excelente pentru întărirea mușchilor din zona abdominală. Acest exercițiu te ajută să obții un aspect mai suplu, deoarece țintește mușchii din interiorul abdomenului. 

Începe cu 10-15 repetări și crește treptat numărul lor pe măsură ce devii mai puternică.