Acarienii reprezintă 20% din greutatea unei perne după doi ani de utilizare. Ei intră în mod regulat în contact cu omul și îi provoacă acestuia din urmă disconfort. Pentru a evita acarienii, în ziua de azi există o soluție extrem de eficientă – husa antiacarieni. Care sunt caracteristicile și avantajele acesteia?

  1. Ce este o husă antiacarieni?

Acarienii nu sunt vizibili cu ochiul liber. Sunt dotați cu o putere de reproducere foarte rapidă și provoacă alergii în rândul oamenilor. Spre exemplu, se pot afla la originea rinitelor, dermatitelor sau astmului alergic. 

Din fericire, există în ziua de azi huse capabile să protejeze integral și eficient perna, astfel încât acarienii nu au cum să intre în contact cu persoanele care dorm. Cu alte cuvinte, aceste huse antiacarieni de la allergyzen reprezintă cea mai bună soluție pentru a lupta în mod optim cu acarienii.

  1. Cum funcționează o husă antiacarieni?

În general se disting două categorii de huse antiacarieni: huse tratate și huse care nu au fost tratate. Husele tratate sunt îmbibate cu un produs natural sau de sinteză menit să provoace moartea acarienilor. Însă, aceste produse necesită reînnoirea după fiecare spălare în parte deoarece nu sunt atât de rezistente. Astfel, acarienii, chiar și atunci când sunt morți dispun de un potențial alergen. Acest tip de husă prezintă drept urmare anumite limite.

Husele care nu sunt supuse unui tratament prezintă un sistem de etanșare. Sunt fabricate din fibre de calitate superioară, țesute foarte dens, sunt confortabile, ușor de întreținut și rezistente la proba timpului.

  1. Care sunt avantajele oferite de o husă antiacarieni?

Numeroase sunt avantajele oferite de o husă antiacarieni. În primul și în primul rând, este eficientă. S-a dovedit că husele pentru acarieni împiedică peste 99% din alergenii acarieni să intre în contact cu pielea celui care doarme. Acesta este un indiciu puternic că reprezintă cea mai bună modalitate de a scăpa de alergie. În al doilea rând, favorizează un somn odihnitor și de calitate. Este confortabilă și urmează conturul și mișcările corpului în timpul somnului. De asemenea, este ușor de întreținut. Pentru a elimina toate impuritățile, este indicat să fie spălată la o temperatură de aproximativ 75°. În cele din urmă, previne proliferarea germenilor.

  1. Cum putem alege o husă antiacarieni de calitate?

Husele antiacarieni sunt foarte utile pentru a preveni alergiile, dar, din păcate, nu toate modelele disponibile în prezent pe piață sunt de calitate.

Alegerea la întâmplare nu îți va aduce niciun beneficiu. Înainte de a cumpăra o husă de pe piață, asigură-te că va acoperi complet salteaua și pernele, că este foarte rezistentă la apă, chiar și atunci când este închisă și că este foarte rezistentă și respirabilă. De asemenea, nu trebuie să fie prea groasă și prea zgomotoasă, deoarece acest lucru ar putea perturba somnul. În cele din urmă, alte măsuri trebuie combinate pentru o prevenție completă. De exemplu, evită să pui mochete în dormitor și aerisește dormitorul cât mai des posibil.