Lucrurile bine făcute cer multă muncă și compromisuri, iar configurația astrală a următoarelor trei luni ne avertizează că nu va fi ușor să obținem tot ceea ce ne dorim. Înainte de toate, Marte și Jupiter ne obligă să începem o transformare profundă din noi înșine pentru a accepta și modela ulterior lucrurile din jurul nostru. Toate acțiunile și deciziile trebuie bine gândite, cheltuielile și investițiile, bine planificate, pentru că riscurile ne pot costa prea scump. Nu lăsați nimic la voia întâmplării! Relațiile de cuplu vor fi adesea tensionate, dar poate că mulți nativi vor avea nevoie să își revizuiască atitudinea față de partenerii lor. Și în plan profesional este nevoie de o nouă perspectivă, pentru că mulți dintre noi vom ajunge în etapa în care trebuie să renunțăm la un loc de muncă pentru a căuta ceva mai potrivit cu aspirațiile și stilul nostru de viață. Șanse vor exista, dar numai pentru cei care vor reuși să treacă peste blocajele pe care și le-au construit singuri!

Zodia Berbec 21.03 – 20.04

Ultima lună a anului 2015 aduce situații și evenimente contradictorii, iar viața intimă trece printr-o serie de încercări la care nu te așteptai. Vei avea momente delicate în familie sau în relația de cuplu, dar sărbătorile de iarnă s-ar putea să îți aducă o surpriză fericită și să pună capăt unei situații incerte. Din ianuarie, situația ta materială va fi mai dificilă și trebuie să ții cheltuielile în frâu.

Cele mai importante momente

25 decembrie: în ziua de Crăciun, vei avea un dar cu totul special din partea astrelor, deoarece Uranus revine la mersul direct în zodia ta și promite surprize neașteptate, care te vor bucura. În primul rând, el va aduce mai multă dragoste și, poate, un prieten sau o prietenă pe care o așteptai de multă vreme.

3 ianuarie: începe tranzitul lui Marte prin Scorpion și va marca o perioadă mai lungă în care ambițiile tale profesionale se pot împlini, dacă ești în căutarea unui loc de muncă.

 Zodia Taur 21.04 – 21.05

Luna cadourilor este cu adevărat o lună benefică pentru zodia ta. Bucuria sărbătorilor te va ajuta să menții o atmosferă frumoasă în familie și nimic nu va tulbura armonia dintre voi. Astrele arată că dragostea va fi la fel de frumoasă și la începutul anului viitor, chiar dacă mai apar mici disensiuni între voi. În ianuarie și februarie, trebuie să te concentrezi asupra șanselor de a câștiga mai mulți bani.

Cele mai importante momente

7 ianuarie: ține cont de faptul că, din această zi, Jupiter își începe mișcarea retrogradă care va ține până în luna mai; va fi o perioadă mai dificilă pentru proiectele tale personale, de aceea trebuie să fii precaută și chibzuită în tot ceea ce faci.

23 ianuarie: astrul protector al zodiei tale, Venus, începe tranzitul prin semnul de Pământ al Capricornului și pune accentul pe situația ta materială; sfârșitul lunii ianuarie poate fi o perioadă excelentă pentru veniturile tale și ale familiei.

Zodia Gemeni 22.05. 21.06

La sfârșit de an, după o perioadă plină de evenimente incerte, vei avea nevoie de odihnă și de relaxare. Încearcă să te ocupi din timp de pregătirile pentru sărbători, să nu lași nimic în ultima zi. În preajma Crăciunului, păstrează acasă o atmosferă senină și te vei bucura și de dragoste, și de daruri speciale. La începutul anului viitor, vei avea mai mult timp să te ocupi de carieră și să faci o schimbare în acest sens.

Cele mai importante momente

10 decembrie: Mercur, guvernatorul zodiei tale, intră în Capricorn și te avertizează să fii foarte atentă la cheltuieli și să încerci să păstrezi o sumă mai mare de bani și pentru începutul anului viitor.

8 ianuarie: este data la care tot Mercur, cel mai capricios astru al zodiacului, își începe prima retrogradare din 2016 care va dura până la sfârșitul lunii ianuarie și poate aduce o mulțime de neplăceri pornind de la bani și decizii financiare greșite.

Zodia Rac 22.06 – 22.07

În iarna aceasta, ai două probleme majore pentru care trebuie să găsești o rezolvare cât mai curând, eventual până la Crăciun, pentru a te bucura de sărbătorile de iarnă. În familie, apar disensiuni pe care nu le poți lăsa fără răspuns, iar starea ta de sănătate poate fi mai delicată la început de decembrie. În următoarele luni, vei munci mai mult să îți consolidezi statutul profesional.

Cele mai importante momente

25 decembrie: sărbătoarea Crăciunului este marcată în acest an de Luna plină care se va afla aproximativ trei zile în zodia ta; profită de acest moment benefic care îți va aduce mai multă dragoste și mai multă atenție din partea soțului sau iubitului tău.

8 februarie: va fi Lună nouă în Vărsător, un moment cu semnificații profunde asupra zodiei tale, care ți-ar putea aduce șanse noi în plan profesional. Încearcă să profiți de orice ocazie, în luna februarie!

Zodia Leu 23.07 – 22.08

Relațiile cu cei dragi vor fi deosebit de importante în decembrie, luna în care ai vrea ca toți prietenii și familia să fie alături de tine. Găsește-ți timp să te întâlnești cu toți sau să organizezi o petrecere specială de Crăciun. Din ianuarie, trebuie să te concentrezi asupra carierei și să te implici mai mult în activitățile noi de la locul de muncă, pentru a lucra cot la cot cu profesioniștii.

Cele mai importante momente

30 decembrie: intrarea lui Venus în semnul de Foc al Săgetătorului marchează o perioadă fericită pentru zodia ta, cu petreceri, distracții și multe zile pline de dragoste. Nu rata invitațiile prietenilor!

24 ianuarie: Luna plină din ianuarie va fi în zodia ta, un moment de împlinire, care ar putea avea beneficii în plan profesional. Mobilizează-te și caută cu mai multă atenție un loc de muncă mai bun, pentru că șansele de a-l găsi vor spori în această perioadă și în luna februarie.

Zodia Fecioară 23.08 – 22.09

Ai grijă de economiile tale în decembrie și nu te hazarda să cumperi cadouri mai scumpe decât îți permite bugetul. De sărbători, vei avea nevoie de o sumă mare de bani și este bine să îi păstrezi pentru situațiile cu adevărat importante. Situația materială se va îndrepta din ianuarie, când zodia ta va fi vizitată de Jupiter. În primele luni ale noului an, Jupiter îți va oferi mai multe șanse de câștig.

Cele mai importante momente

7 ianuarie: generosul Jupiter, care se află în zodia ta de aproximativ jumătate de an, va intra în mișcare retrogradă până în luna mai. Dacă, până acum a fost darnic cu banii și avantajele materiale, în mers retrograd Jupiter va pune accentul pe afecțiune și relația de cuplu, dacă există probleme între voi doi.

22 februarie: profită de Luna plină care va sosi în zodia ta în această zi și încearcă să faci o schimbare în viața de cuplu sau în viața de familie; ideile tale vor fi acceptate mai ușor, pentru că Luna va aduce armonie și bună înțelegere.

Zodia Balanță 23.09 – 22.10

Familia va fi în prim plan în perioada sărbătorilor, mai ales dacă te-ai căsătorit de curând sau dacă ai devenit mamă anul acesta. Dar, în căsniciile mai vechi, momentele tensionate din preajma Crăciunului ar putea produce o ruptură care nu poate fi reparată prea ușor. Este nevoie de mai multă încredere de ambele părți pentru a reface echilibrul conjugal. În următoarele luni, situația financiară poate fi și ea dificilă.

Cele mai importante momente

10 decembrie: tranzitul lui Mercur prin Capricorn este de bun augur pentru zodia ta și îți va aduce, în preajma Sărbătorilor de iarnă, vești bune legate de bani și de câștiguri sau prime.

23 ianuarie: Venus, protectorul zodiei tale, va intra și ea în semnul Capricornului și te poate ajuta să îți echilibrezi situația financiară, după cheltuieli pe care le-ai făcut la sfârșit de an. Nu este exclus să îți arate și o posibilitate de a câștiga mai mulți bani, posibilitate la care nu te-ai gândit.

Zodia Scorpion 23.10 – 21.11

Trebuie să acționezi la unison cu partenerul de cuplu și să discutați în detaliu cele mai importante planuri pentru sfârșitul anului. Chiar dacă există mici neînțelegeri, nu le lăsa să distrugă ce ați realizat până acum. Din ianuarie, fii mai activă și găsește timp pentru toate lucrurile pe care vrei să le faci, pentru familie și pentru ambițiile tale profesionale, dar ai grijă să păstrezi și pasiunea în cuplu.

Cele mai importante momente

5 decembrie: în luna cadourilor vei avea cel mai frumos dar din partea astrelor și anume pe generoasa Venus, care va aduce în zodia ta mai multă distracție, mai multă iubire și venituri mai consistente.

3 ianuarie: zodia ta va fi vizitată de Marte, care impune un ritm mai alert activității de la serviciu și te oblige să faci tot felul de compromisuri sau eforturi pentru ca lucrurile să meargă mai bine; el impune totodată și o schimbare în plan personal, care s-ar putea să declanșeze tensiuni.

 Zodia Săgetător   22.11 – 21.12

La începutul iernii, Luna nouă din data de 11 decembrie, poate aduce o noutate sau o schimbare profundă în viața ta, care va avea consecințe pe termen lung. Depinde de tine ce decizie vei lua și cum vrei să se desfășoare viața ta în următoarele luni. Dacă ai un loc de muncă, situația ta materială va fi stabilă peste iarnă, dar dacă îți cauți de lucru, trebuie să îți intensifici eforturile în luna ianuarie.

Cele mai importante momente

11 decembrie: va fi Lună nouă în Săgetător, un moment astral care poate marca o schimbare cu implicații profunde anul viitor; ai grijă ce alegi și încearcă să fii hotărâtă în fața celor care vor să te influențeze.

7 ianuarie: guvernatorul zodiei tale, Jupiter, va intra în mișcare retrogradă până în luna mai, ceea ce ar putea avea o influență nedorită asupra planurilor tale profesionale; trebuie să muncești mai mult pentru a obține avantajele dorite.

 Zodia Capricorn 22.12 – 20.01

Vei avea beneficii materiale mari la sfârșitul anului 2015, după cum anunță Mercur, care îți aduce șanse financiare neașteptate. Vei avea și mult de lucru în decembrie, ceea ce ar putea afecta relația cu soțul sau copiii. Armonia va lipsi o vreme din viața de familie, dar o poți recâștiga în următoarele săptămâni, dacă vei pune accentul pe iubire și pe momentele de liniște petrecute împreună.

Cele mai importante momente

10 decembrie: ești norocoasă la sfârșitul acestui an, când Mercur va intra în zodia ta cu o influență benefică asupra situației tale financiare; se pare că vei avea Sărbători de iarnă mai bogate, cu mai mulți musafiri și cu mai multă voie bună.

23 ianuarie: zodia ta va primi vizita lui Venus, iar la scurtă vreme vei avea parte din nou de influența lui Mercur, astfel că sfârșitul lunii ianuarie poate fi o perioadă prosperă, cu beneficii pe diverse planuri.

 Zodia Vărsător 21.01 – 19.02

Îți merge tot mai bine din punct de vedere financiar și vei reuși să realizezi câteva dintre obiectivele tale importante în această iarnă. Dacă ești tentată să faci investiții pe termen lung, ar fi bine să te gândești la achiziționarea unei locuințe, care ar putea contribui și la consolidarea relației de cuplu. Deși vor apărea mici neînțelegeri, legătura cu partenerul de viață va fi tot mai armonioasă.

Cele mai importante momente

2 ianuarie: vei avea parte de influența lui Mercur care poate facilita în ianuarie încheierea unui contract benefic, dar situația ta financiară nu se va îmbunătăți peste noapte. Beneficiile vor apărea treptat, probabil în luna februarie.

8 februarie: profită de zilele în care Luna nouă vizitează zodia ta și încearcă să acționezi acum pentru a-ți pune în aplicare proiectele personale; este cea mai bună perioadă pentru o schimbare sau pentru a face o alegere dificilă.

Zodia Pești 20.02 – 20.03

Atmosfera din familie va fi destul de tensionată, ceea ce te afectează profund mai ales în luna decembrie, când ai nevoie de mai multă liniște și afecțiune. Găsește o soluție să amâni rezolvarea problemelor pentru începutul anului viitor, pentru că astrele te vor ajuta mai mult în lunile următoare. Spre sfârșitul lunii ianuarie, vei rezolva problemele de ordin financiar și va fi mai ușor să te ocupi de toate celelalte.

Cele mai importante momente

25 decembrie: va fi Lună plină de Crăciun, un moment astral special găzduit de semnul de Apă al Racului și benefic zodiei tale; ea va aduce liniște în familie și te va ajuta să refaci legătura intimă cu soțul tău, dacă ați trecut prin momente tensionate de curând.

7 ianuarie: Jupiter, guvernatorul zodiei tale, va intra în mișcare retrogradă până în luna mai, iar influența lui poate fi destul de capricioasă asupra zodiei tale; în această perioadă este bine să fii foarte atentă cu banii, pentru că există pericolul să apară pierderi irecuperabile.

credit foto: 123rf.com