Medeea, astrolog

Tradiția chineză spune că anul Maimuței este unul dificil și tensionat pentru persoanele care s-au născut în această zodie. Legendele spun că nativii Maimuță sfidează anul acesta zeitatea care măsoară anii și trebuie să fie foarte precauți și ponderați când au de luat decizii majore. Dragostea și cariera trebuie protejate și supravegheate îndeaproape de către nativii Maimuțe, mai ales dacă și-au propus să facă schimbări majore în aceste sectoare ale vieții. Sănătatea este un alt subiect sensibil pentru Maimuțe, mai ales că 2016 este un an de Foc, iar acest element avertizează asupra problemelor de natură medicală mai grave, care pot apărea mai ales în lunile octombrie și noiembrie.

Maimuța. Este anul provocărilor!

Nevoia ta de a schimba lucrurile din jur și de a progresa rapid, cu orice risc, este tot mai evidentă. Încă de la începutul anului, ești pregătită să speculezi șansele și să manipulezi oamenii din jurul tău pentru a obține tot ce vrei. Profită din plin, deoarece cu energia debordantă și curajul Maimuței nu te întâlnești prea des! Vei fi în centrul atenției și în centrul activităților familiei, vei lua decizii importante și vei fi urmată de ceilalți, așa cum îți dorești de ani buni. În plan familial și sentimental, anul tău poate fi presărat cu multe succese. Dar ai grijă să nu risipești energia și banii de care dispui pentru proiectele insignifiante și schimbări minore. Concentrează-te asupra acelor idei sau șanse care te vor ajuta să deschizi o etapă nouă în viața ta. Cu Maimuța, patronul zodiei tale, te vei mai întâlni abia peste 12 ani, așa că alege bine cee ace vrei să realizezi și pornește pe noul drum cu ambiție. Și situația financiară este promițătoare și, poate, ar fi bine să înveți să faci economii!

Capra. Iubirea îți oferă o nouă șansă

Viața afectivă va fi tumultuoasă în primele trei luni ale anului, și presărată cu multe bucurii. Dar în al doilea trimestru, apar evenimente greu de controlat care vor afecta profund relația de cuplu, pasiuni nebănuite sau schimbări pentru care nici tu, nici partenerul tău nu sunteți pregătiți. Dacă ești singură, în vara acestui an vei vedea că vei fi în centrul atenției, fie într-un grup nou de prieteni, fie la un alt loc de muncă. Se pare că în 2016 ai șanse mari să găsești partenerul pe care ți-l dorești, mai ales dacă ești în pragul celei de a doua tinereți și ești dispusă să faci niște compromisuri. Puterea astrelor va fi benefică nu doar în dragoste, ci și în ceea ce privește cariera și câștigurile. Dacă nu ai datorii mari, vei avea un an prosper și vei învăța noi strategii să îți îmbunătățești situația financiară. Doar în vară este posibil să te aștepte cheltuieli mari, dar trebuie să fii atentă să nu faci investiții riscante, să nu mizezi toate economiile tale pe un singur obiectiv.

Calul. Calculează fiecare pas!

Începutul noului an chinezesc este unul plin de evenimente, mai ales dacă ești ambițioasă și te implici în mai multe activități. Dacă stai închisă în casă și nu faci nicio schimbare în viața ta, nu vei reuși să te bucuri de șansele care pot apărea când te aștepți mai puțin. La serviciu, nu te limita doar la ceea ce știi. Încearcă să înveți mai mult și să ceri mai mult, să fii mereu în preajma oamenilor cu putere de decizie și să discuți cu ei proiecte noi care ar putea aduce profit tuturor. În toamnă, ai putea explora un domeniu nou care ți-ar putea aduce promovarea sau măcar o mărire de salariu. În dragoste, ești pragmatică și nu te lași purtată de val, chiar dacă partenerul tău ține morțiș să te provoace. Ar fi indicat să acorzi mai multă atenție și dorințelor lui, dar să nu încurajezi visurile care nu pot fi realizate. În anul Maimuței, obiectivele trebuie să fie clare și bine calculate.

Șarpele. Ambiții profesionale

Vei pune pe primul loc serviciul, cariera și câștigurile, iar viața afectivă va avea de suferit. Dar, dacă ești deja căsătorită, partenerul de viață va înțelege că, pentru o vreme, ai alte priorități, și va încerca să fie alături de tine în momentele mai dificile. Vei avea șansa să faci schimbări majore și să ”muți munții din loc” pentru a te face remarcată. Vor apărea și proiecte ambițioase, pe care vrei să le pui în practică indiferent de riscuri. Ai fler în majoritatea situațiilor și vei face afaceri bune, dacă analizezi totul cu grijă și aștepți cel mai bun moment să acționezi. Pe de altă parte, și astrele vor ține cu tine, astfel că ai toate șansele să te bucuri de un an prosper. De reținut este faptul că, spre sfârșitul anului, este posibil să apară situații critice, iar dacă nu îți gestionezi bine banii, poți pierde o parte din ei. Nu neglija nici dragostea, ca să nu te trezești singură tocmai când ai mai mare nevoie de afecțiune.

Dragonul. O șansă să îndrepți lucrurile

Trebuie să refaci lucrurile greșite în 2015, investițiile cu riscuri mari sau relațiile pe care le-ai pierdut prin nepăsare. Trebuie să îți refaci bugetul și să te apropii de oamenii influenți care te pot ajuta în carieră. Orice aspect al vieții tale care te nemulțumește sau te îngrijorează poate fi îmbunătățit în anul Maimuței, pentru că vei beneficia de energia ei creativă. În afaceri, vei avea mai mult fler și vei face alegeri mai bune. Dar nu uita să te și distrezi, chiar dacă ți-ai propus să muncești mai mult și să urci pe scara socială. Ești printre puținii favorizați ai astrelor în ceea ce privește viața amoroasă. Ești protejată, iar viața de cuplu va fi înfloritoare, chiar dacă au existat probleme vechi între voi. Vei avea toate șansele să devii mamă, dacă îți dorești acest lucru, sau să amenajezi o nouă locuință pentru familia ta. Iar, dacă ești singură, în viața ta ar putea apărea pe neașteptate o iubire din trecut care va evolua rapid și care ar putea ajunge în câteva luni la căsătorie.

Iepurele. Fii curajoasă și vei câștiga!

Ar fi indicat să te înarmezi cu răbdare, mai ales în primul trimestru al anului, pentru vă vei avea o perioadă încărcată și provocatoare. Fii curajoasă, fă un efort mai mare să îți împlinești visurile și vei vedea că munca ta va fi răsplătită cu vârf și îndesat. La serviciu, trebuie să colaborezi cu toți colegii, chiar și cu cei care au mereu ceva de criticat și comentat. Vor fi momente în care vă veți ajuta reciproc și veți avea cu toții de câștigat. Inițiativele tale vor aduce și beneficii, mai ales pe timpul verii. Este posibil ca anul Maimuței să te ajute financiar mai mult decât îți imaginezi și să obții prosperitatea pe care o dorești de atâta vreme. Fie că este vorba despre o afacere proprie, fie despre o mărire de salariu, banii se vor îndrepta spre tine și rareori îți vor mai scăpa printre degete. Bineînțeles, trebuie să fii precaută în ceea ce privește cheltuielile și să ai grijă și de modul în care familia ta protejează economiile adunate. Odată cu prosperitatea, și viața de cuplu se va îmbunătăți considerabil!

Tigru. Ai undă verde!

Trăiește viața la maximum și nu te lăsa intimidată de obstacole, critici și bârfe! Timpul pierdut nu se mai întoarce! Este anul în care poți beneficia din plin de ceea ce îți oferă viața. Ai grijă doar să nu te arunci cu capul înainte în situațiile riscante, mai ales dacă pierzi bani sau încrederea unei persoane deosebite. Prieteniile și afecțiunea celor dragi trebuie protejate! Vor fi momente în care vei pune satisfacția personală pe primul loc, dar trebuie să te gândești și la consecințele acțiunilor tale față de cei din jur. Dacă ești singură, șarmul tău va cuceri pe oricine va veni în preajma ta, mai ales dacă ești deschisă la experiențe noi. Dar, în cuplurile vechi, influența Maimuței ar putea aduce momente tensionate, pentru că se vor strecura îndoielile și gelozia. La serviciu, vei da dovadă de eficacitate și vei fi apreciată pentru acest lucru, chiar dacă veniturile tale nu vor spori în cursul anului. Abia spre iarnă, este posibil să fii promovată într-un post cheie.

Bou. O ocazie unică să fii împlinită!

Vei avea ocazia unică de a realiza ceva deosebit, despre care îți vei aminti cu drag o viață întreagă. Evenimentul va fi precedat de o serie de întâmplări, coincidențe și întâlniri care te vor pregăti pentru marele moment, astfel că vei avea timp să te acomodezi și să te gândești cu atenție la deciziile pe care trebuie să le iei. Așa este influența Maimuței: surprinzătoare! Viața sentimentală va fi mai armonioasă și mai frumoasă ca oricând, mai ales după ce îți vei atinge obiectivele și te vei simți împlinită. Tot ce se întâmplă în acest an în plan afectiv poate fi considerat temelia unui viitor mai echilibrat și mai senin pentru viața de cuplu. În plan profesional, este important să continui să te specializezi, să încerci să înveți mai mult de la colegii cu experiență și să adopți tehnicile moderne de azi. Recompensele nu vor întârzia să apară!

Cocoș. Ferește-te să faci datorii!

Vei avea parte de reușită în viața profesională, iar obiectivele tale, oricât ar fi de ambițioase, pot fi atinse fără sacrificii, dar cu muncă asiduă. Chiar dacă vor apărea obstacole, chiar dacă, în anumite perioade ale anului starea ta de sănătate va fi mai fragilă, dacă ești bine organizată vei merge înainte. Niciun an nu este lipsit de griji și stres, dar anul acesta ponderea lor va fi mult mai mică. Banii nu vor constitui o problemă, însă trebuie să fii mai strânsă la pungă și să te întrebi de două ori dacă ai cu adevărat nevoie de toate obiectele pe care vrei să le cumperi. Multe cumpărături, care par necesare la început de vară, ar putea deveni o povară spre sfârșitul anului, așa că este bine să te ferești să iei credite. În ceea ce privește sănătatea, este indicat să consumi cât mai puține dulciuri, iar în perioadele mai tensionate să găsești un motiv sau o activitate care să te relaxeze. În plan sentimental, vor fi foarte puține schimbări și nu ai de ce să te temi că poți pierde afecțiunea celor dragi.

Porc. Astrele alungă grijile vechi

Influența Maimuței aduce un suflu nou în viața ta și multe neînțelegeri, tensiuni sau dureri vechi se vor risipi ca prin farmec în primele luni ale anului. În curând, vei fi mai relaxată, mai echilibrată și vei avea mai multă încredere în tine. Pasiunea te va ajuta să îți revitalizezi viața de cuplu. Dacă ești singură, ai parte de mai multe călătorii și nu este exclus să pui bazele unei relații viitoare cu o persoană din străinătate. În viața de familie, vei reuși să comunici mai bine cu partenerul și cu rudele mai în vârstă. Este posibil să se discute și despre o moștenire, iar tu vei avea rolul de a media dialogul cu persoanele direct implicate. La serviciu, colaborarea cu ceilalți este prioritară, dacă vrei să ai rezultate solide. Este foarte important să asculți și să nu îți pui în umbră colegii care au mai puțină experiență. Dacă ai propria ta afacere, la început de primăvară este posibil să apară probleme trecătoare din cauza unor colaboratori rău platnici. Fii prudentă cu banii și vei răzbi!

Câine. Investește în stabilitate!

Ai nevoie de mai multă tandrețe și armonie, dar nu va fi ușor să le obții anul acesta, când lucrurile din jurul tău se schimbă cu repeziciune. Trebuie să te aștepți la orice, deoarece inventivitatea Maimuței amplifică nevoia zodiei tale de a grăbi lucrurile și de a urmări obiective mai ambițioase. Orice ai avea în plan, profită de șanse și mergi în direcția dorită, dar fii vigilentă în ceea ce privește banii. Chiar dacă începi anul cu o sumă consistentă și crezi că te poți baza multă vreme pe ea, niciun câștig nu trebuie risipit fără cap. Nu este indicat, sub nicio formă, să te împrumuți, decât dacă este vorba de sume mici. Exuberanța Maimuței este bună în dragoste, în relațiile sociale, în proiectele de carieră, dar mai puțin la cheltuieli și investiții. Dacă îți împarți banii cu măsură, spre sfârșitul anului îți vei permite o investiție profitabilă, poate chiar în imobiliare. De altfel, pentru zodia ta, cumpărarea unei locuințe este ideală în următorii 5 ani.

Șobolan. Iubirea în prim plan

Anul Maimuței poate fi începutul unei relații sentimentale deosebite, care te va face fericită pe măsură ce va trece timpul. Poate fi vorba și de o prietenie de durată, o legătură care va rămâne în inima ta pentru tot restul vieții. Familia este mereu o prioritate și vei face astfel încât să te bucuri de o familie mai mare și mai fericită. Dar și prietenii sunt importanți și nu de puține ori vei avea nevoie de ei să te susțină anul acesta. Lunile aprilie, iulie și noiembrie vor fi prielnice pentru dragoste și pentru relații noi. La serviciu, se vor schimba puține lucruri, deoarece Maimuța nu poate afecta acest sector din viața ta. Probabil vei rămâne la același loc de muncă, iar, dacă îl vei schimba, va fi în același domeniu de activitate cu care ești deja obișnuită. Se știe cât de meticulos este Șobolanul și tenace, când vine vorba de cariera și afacerile lui. Cu banii nu vei avea probleme, decât dacă ai deja datorii mari. Trebuie să încerci să scapi de ele cât mai repede!

sursa foto: 123rf.com