O măsuță cafea trebuie să se potrivească nevoilor stilului de viață ale familiei tale. Trebuie să aibă dimensiunea perfectă în funcție de spațiul din camera ta de zi. De asemenea, trebuie să funcționeze bine cu mobilierul deja montat.

Dacă ai o familie mare și ai copii mici în casă, trebuie să iei în considerare și acest lucru. Nu ți-ai dori ca măsuța ta de cafea să fie o sursă de mici accidente atunci când copiii se ciocnesc de colțurile ei ascuțite. Cu siguranță nu ai vrea să renunți pur și simplu la ideea de a avea o măsuță cafea care să completeze zona de living. 

Acum sună mai complicat, nu-i așa? Ei bine, nu este. Permite-ne să te ajutăm, oferindu-ți sfaturi despre cum să alegi măsuța de cafea perfectă.

Forme de măsuță cafea

Măsuțele de cafea vin într-o varietate de forme, iar pentru unii acest aspect nu contează prea mult. În realitate, totuși, fiecare formă este destinată unei anumite configurații de canapele și fotolii.

 • Dreptunghi

Această formă este cea mai utilizată deoarece oamenii, în special cei care plănuiesc să-și întemeieze o familie, cumpără canapele mai lungi care pot acomoda mai mulți membri ai familiei. Această formă se potrivește bine cu acestea și funcționează pentru a echilibra liniile moi în majoritatea spațiilor de living.

 • Ovală

O masuta cafea în formă ovală va funcționa bine și cu canapele de tip șezlong și este o chestiune de preferință pentru cei care doresc mese mai rotunde. Această caracteristică te va ajuta și atunci când ai copii mici în casă care s-ar putea lovi de margini ascuțite.

 • Pătrată

Această formă va fi perfectă pentru un aranjament pătrat de scaune și camere de zi cu canapele mai mici. Unii oameni încă preferă această formă chiar și atunci când au canapele mai semnificative, dar persoanele care stau așezate la capetele canapelei vor trebui să întindă mâna spre masă.

 • Rotundă

Măsuțele de cafea rotunde se vor potrivi cu canapele mai mici și configurații de scaune comprimate. Dacă cumperi o canapea lungă, măsuța ta de cafea va arăta mică. Această formă este potrivită și pentru casele cu copii mici.

Materiale măsuță cafea

Diferitele materiale, cum ar fi lemnul, metalul, sticla și ratanul, printre altele, sunt folosite pentru măsuțe cafea. Prezența copiilor în casa ta, cât de mult vrei să reziste masa ta și cât timp ai la dispoziție pentru a o curăța vor influența decizia ta cu privire la acest aspect. Următoarele sunt cele mai multe dintre materialele folosite la realizarea oricărui tip de măsuță cafea.

 • Tapițată

Majoritatea oamenilor își folosesc măsuța de cafea ca suport pentru picioare. Cele tapițate pot funcționa ca otoman și drept loc în care îți poți așeza tava de mâncare sau băuturi și vor face ambele sarcini excelent. Acest tip este potrivit și pentru casele cu copii, deoarece sunt destul de comode.

 • Gresie

Ardezia, granitul sau chiar marmura sunt cele mai comune pietre folosite la fabricarea acestui tip. Se potrivesc perfect cu podelele care au covoare moi sau din lemn de esență tare. Pentru a evita zgârieturile și petele de la băuturi, curăță-le în mod regulat folosind un produs de curățare blând și utilizează suporturi de băuturi când pui pe masă băuturile calde sau reci. 

 • Piele

Acest material este un tip unic și este destul de asemănător cu cel tapițat, oferind un scop dublu. Îți poți sprijini picioarele pe masă, deoarece sub piele este o pernă moale. Poți folosi și tava din lemn care vine de obicei cu masă pentru mâncare și băuturi.

 • Ratan

Ratanul oferă sufrageriei tale senzația de vară dar este perfect si pentru camerele de zi situate în aer liber. Atâta timp cât nu plouă mult, măsuța ta de cafea din ratan este suficient de rezistentă pentru a rezista la intemperii. Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru casele cu copii, precum și în seră.

 • Metal

Dacă durabilitatea contează pentru tine, ar trebui să mergi pe metal. Unii proprietari caută, de asemenea, aspectul industrial, iar metalul este materialul perfect pentru a-l obține. Aluminiul și oțelul inoxidabil sunt cele mai frecvente metale folosite în aceste tipuri de măsuțe de cafea.

 • Sticlă

Măsuțele de cafea din sticlă vor funcționa bine în spațiile de sufragerie mai mici, deoarece transparența va oferi iluzia de spațiu suplimentar. Poți alege un design din sticlă alaturi de o mobila sufragerie moderna sau poți alege o măsuță de cafea simplă cu blat din sticlă.

 • Pin

Daca îți dorești o măsuță cafea din lemn, dar nu cele obișnuite închise la culoare, poți alege pin. Este o culoare mai deschisă și este preferată datorită granulului, durabilității și rezistenței sale distincte. Cei care optează pentru a adăuga o senzație modernă fără efort și ușoară spațiului lor de zi vor alege măsuțe de cafea din pin.

 • Mahon

Mahonul este un tip de lemn roșcat și este foarte durabil și face o măsuță de cafea frumoasă și elegantă. De asemenea, poate fi lăcuit sau vopsit într-o anumită culoare pentru a se potrivi cu versatilitatea și preferințele interioare variate.

 • Nuc

Acest tip este o altă opțiune populară de lemn de esență tare și are o granulație dreaptă minunată, cu dungi de roșu închis sau violet. Culoarea sa naturală este maro ciocolatiu cald și aduce o notă opulentă oricărei camere de zi. De asemenea, este foarte durabil cu finisajul său dur, ca orice alt tip de lemn de esență tare.