Am acoperit toate lucrurile cheie, cum ar fi: diferitele tipuri de colțare living de pe piață, cum să măsori un colțar și cum să îți dai seama dacă ai nevoie de un colțar de stânga sau de dreapta. Așadar, dacă te întrebi cum să alegi un colțar living, citește mai departe și în curând vei fi bine echipat pentru a face față deciziei.

Motive pentru a alege colțare living

Înainte de a începe să înveți cum să alegi un colțar, să vedem de ce ar trebui să alegi un coltar living . Discutăm în continuare multe dintre beneficiile oferite, dar dintr-o privire, poți decide să cumperi un colțar deoarece:

– Un colțar economisește spațiu
Zona de relaxare nu este separată de brațe, care ar ocupa spațiu.

– Un colțar este mai sociabilă
. Sunt grozave pentru divertisment și pentru familiile cărora le place să se ghemuiască împreună.

– Un colțar se potrivește mai bine in livingul tău
Soluția perfectă atunci când nu găsești două canapele obișnuite de mărimea potrivită.

– Un colțar este mai confortabil
Ai loc să-ți întinzi picioarele în orice caz.

Cum se măsoară pentru un colțar

Una dintre cele mai frecvente întrebări despre colțare este modul de măsurare – motiv pentru care ghidul nostru de cumpărare a colțarelor nu ar fi complet fără câteva sfaturi și trucuri.

Nu numai că trebuie să te asiguri că canapeaua se va potrivi bine în cameră, ci trebuie să te asiguri că există suficient spațiu practic în jurul ei – cum ar fi pentru a deschide ușile și dulapurile, pentru a te plimba în jurul mesei de cafea și pentru a extinde canapeaua, dacă ai colțare extensibile. Măsurătorile te vor ajuta, de asemenea, să determini dacă ai nevoie de un colțar de stânga sau de dreapta.

Pentru a verifica dacă canapeaua va intra prin ușă, consultă dimensiunile din cutie ale canapelei. Apoi, compară-le cu lățimea și lungimea ușii pentru a vedea dacă aceste măsurători sunt mai mari. Dacă nu, poți încerca să măsori în diagonală pentru a vedea dacă canapeaua va intra dacă o introduci în unghi.

Forme colțare living

Nu există doar un singur tip de colțar living, așa că, odată ce ai restrâns opțiunile, vei mai avea doar câteva decizii de luat. Desigur, trebuie să alegi între un colțar de stânga sau de dreapta.

1. Colțar standard

În primul rând, există colțarul standard, care are de obicei brațe și spate pe ambele părți. Cu toate acestea, unele colțare au un capăt deschis pe partea mai scurtă. Altele vin ca „grupuri de colț” cu un taburet asortat inclus.

2. Colțar șezlong

Apoi există popularul colțar șezlong sau canapea în formă de L, în care colțul este extins înainte de un scaun fără brațe care seamănă cu un taburet. Acesta este adesea un design mai compact, perfect pentru spațiile în care un colțar clasic cu brațe și spate ar fi prea voluminos sau ar putea bloca o fereastră sau o ușă de terasă.

Colțare extensibile

În cele din urmă, avem colțare extensibile, care constau dintr-o canapea care se poate extinde sub forma unui pat. Aceste colțare extensibile sunt cele mai practice atunci când știi că la un moment dat vei avea nevoie de un pat extra. Dacă nu ai nevoie de patul suplimentar, atunci un tip de colțare extensibile pe care îl poți alege sunt colțarele modulare. Acestea sunt formate din câteva piese individuale care pot fi demontate și rearanjate după cum este necesar. Aceste canapele pot fi achiziționate ca întreg, sau poți cumpăra secțiunile pe cont propriu pentru a construi canapeaua așa cum dorești.

Am nevoie de un colțar pentru colțul din stânga sau din dreapta?

Termenul de stânga sau de dreapta se referă la cea mai scurtă secțiune a colțarului. De exemplu, dacă te uiți la un colțar orientat spre mâna dreaptă, colțul șezlongului s-ar așeza pe partea dreaptă. În esență, este partea în care se află îmbinarea colțului canapelei. Cu toate acestea, unii comercianți cu amănuntul lucrează în sens invers.