Ce se va purta în iarna 2023?

Deja se poate prezice exact ce va fi la modă în iarna 2023 segmentul de geci damă iarnă, chiar tendințele modei se schimbă în mod constant. În general, în sezonul rece, gecile groase și călduroase, cum ar fi cele din blană sau cele din lână, sunt populare pentru că mențin căldura. De asemenea, variantele cu glugă sau cu guler înalt sunt populare pentru că protejează împotriva vântului și a frigului.

În sezonul de iarnă 2023, se estimează că vor fi la modă gecile lungi, cu croială dreaptă și cu mâneci lungi, care pot fi purtate peste haine groase. Tipurile din blană sintetică sau naturală, cum ar fi cele din blană de oaie sau de vulpe, vor fi în continuare populare pentru confortul furnizat și aspectul sofisticat. 

Modelele parka, cu glugă sau cu guler înalt, vor fi, de asemenea, la în tendințe și asta datorită aspectului clasic și a funcționalității ridicate. Piesele confecționate din lână sau din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul sau nylonul, se găsesc și ele în topul preferințelor în 2023. Popularitatea lor este crescută datorită caracteristicilor deosebite, fiind ușoare și rezistente la apă, dar și a gamei mari de croieli și culori existente în magazine. 

Ce preferă doamnele să poarte?

Gecile din blană sunt călduroase și confortabile, dar pot fi scumpe de altfel aceste modele necesită îngrijire specială. Gecile din lână sau din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul sau nylonul, sunt ușoare putând completa cu succes orice outfit casual, office sau în stil urban, dar aceste piese pot fi mai puțin călduroase decât cele din blană. 

Tipurile parka au glugă sau guler înalt și vin cu buzunare generoase, fiind proiectate pentru a proteja de vânt și de frig, însă nu doar aceste caracteristici le-au adus popularitatea. Croiala emblematică, varietatea mare de texturi, versatilitatea ridicată și prețul de achizitie competitiv sunt alte atuuri care aduc modelele parka în topul preferințelor femeilor active. Gecile lungi cu croială dreaptă sunt ușor de purtat peste haine și pot fi integrate lejer în ținutele de birou, iar acest aspect prezintă un plus, în special când vorbim de alegerea ținutelor office ale femeilor corporatiste. 

O altă categorie de tipuri de geci pentru femei populară în 2023 este cea a gecilor sport. Scurte, călduroase, prevăzute compartimentare optimă, în culori vibrante reprezintă soluţiile perfecte pentru femeile dinamice, care îşi doresc să petreacă timp de calitate outdoor. Pot fi purtate pe pârtie sau în oraş, oferind confort crescut utilizatoarelor. Aceste articole de îmbrăcăminte asigură libertate de mişcare, dar în acelaşi timp și confort termic, însă la fel de important este că permit crearea unor outfituri vesele. 

Se poate observa că toate gecile de iarnă pentru femei au avantaje și dezavantaje. Așa cum spuneam, unele sunt alese pentru modul în care arată și pentru contextul în care sunt purtate, altele sunt selectate pentru funcționalitate. Astfel că îți vei alege o geacă de iarnă elegantă, modernă și stilată dacă trebuie să participi la un eveniment care cere un anumit dresscode. De aceea este important să mergi pe eleganță. Însă dacă îți dorești să petreci timpul în natură, să mergi pe pârtie sau să faci o plimbare lungă prin oraș într-o zi de iarnă, în mod sigur vei alege o geacă care să te protejeze de frig și umiditate și care să îți ofere confortul termic necesar pentru mai multe ore. Ține cont că în cazul gecilor funcționale, păstrarea caracteristicilor esențiale cum ar fi impermeabilitatea și protecția anti vânt sunt aspecte legate de modul în care a hainele sunt îngrijite și curățate. De aceea este necesar să respecți întotdeauna indicațiile producătorului în ceea ce privește îngrijirea lor.

Este important să alegi o geacă de iarnă care să se potrivească activităților tale și mediului în care te afli, și care să îți țină cald și să fie confortabilă.