Ce este o geacă sau o jachetă?

Jacheta este o piesă vestimentară și se referea, înainte, la o îmbrăcăminte cu mâneci, care acoperă trunchiul și se închide cu două închizători în față. Dar astăzi, geacă sau jachetă sunt termeni folosiți la general, pentru toate tipurile de îmbrăcăminte pe care le purtăm peste ținuta noastră. Este una dintre piesele din garderobă care te ajută să finisezi un look și să îl completezi, ducându-l într-o anumită zonă stilistică.

Geacă piele bărbați

La fel de elegante ca și cum ar putea fi, jachetele din piele sunt unul dintre cele mai glamuroase articole de îmbrăcăminte din garderoba unui bărbat. Ele se potrivesc cu aproape orice piesă vestimentară și dau o notă foarte personală fiecărei ținute, motiv pentru care devin din ce în ce mai populare. De asemenea, au o tradiție îndelungată și au făcut parte din ținutele motocicliștilor, cântăreților și altor personalități celebre din istoria recentă a lumii. Deși negrul este o culoare foarte mult asociată cu solemnitatea, este de fapt destul de ușor să găsești o modalitate de a o purta într-un mod mai casual cu o geacă piele pentru bărbați. Combin-o cu tricou alb și pantaloni negri, blugi și cămașă, un pulover sau o ținută all black.

Geacă bomber bărbați

Jacheta bomber a luat naștere în 1917, având ca unică funcție protejarea piloților de frig. Deoarece erau destinate personalului militar, acestea trebuiau să fie flexibile, astfel încât cei care le poartă să se poată deplasa cu ușurință. De-a lungul timpului, a evoluat pentru a da viață stilului pe care îl cunoaștem astăzi. Toate acestea s-au întâmplat în jurul anilor 1950, când alte forțe militare foloseau deja acest articol de îmbrăcăminte și cereau un confort mai bun.

Acest articol vestimentar te poate scoate din multe necazuri dacă vrei să alegi un stil simplu, dar care arată bine și nu este deloc plictisitor. Tot ce trebuie să faci este să te uiți în garderoba ta pentru a afla cum să combini jachetele bomber pentru bărbați. Acest articol de îmbrăcăminte este sportiv și chiar casual. Deci, pentru a fi la modă, trebuie să ai unul. Dintre toate jachetele bomber pe care un bărbat ar trebui să le dețină, un must-have este cea neagră clasică. Există atât de multe stiluri pe care le puteți crea cu ea. Și pentru că este o culoare închisă, este atât de ușor de combinat. Acesta funcționează perfect pentru acei bărbați cărora le este greu să-și imagineze cum va arăta look-ul sau preferă să nu riște cu imprimeuri sau culori îndrăznețe.

Geacă de blugi bărbați 

A avea o geacă de blugi de bărbați este ca și cum ai avea o pereche bună de blugi, este esențială, de bază și indispensabilă în toate momentele și etapele vieții, dar, ca orice altceva pe care îl porți, vine un moment în care trebuie să faci ajustări la modul în care o porți, astfel încât să arăți bine și să nu arăți ca și cum ai încerca să te agăți de anii adolescenței. Există cel puțin 3 elemente de care ar trebui să ții cont atunci când alegi o jachetă din denim pe care să o porți după 30. În primul rând, aceasta nu trebuie să aibă tăieturi, rupturi sau prea multe modele, deoarece este cea mai simplă și de bază, care rezistă la nesfârșit.

În al doilea rând, ar trebui să aibă buzunare. La origini, era un articol de îmbrăcăminte practic, așa că este ceva ce ar trebui să purtați și astăzi. Cea mai bună jachetă are buzunare, astfel încât să poți transporta ceea ce ai nevoie, iar stilul clasic este Trucker, care are două buzunare pătrate pe față, în zona pieptului. În cele din urmă, culoarea este cea care va ajuta jacheta să arate mai bine și mai elevat, așa că o poți purta chiar și cu pantaloni de rochie sau cu un costum casual.