Fondurile mutuale, explică Milan Prușan, sunt vehicule de investiții colective, care adună capital de la mulți investitori pentru a achiziționa un coș diversificat de active precum acțiuni, obligațiuni sau alte instrumente financiare. Aceste fonduri sunt administrate de manageri profesioniști, care își îndreaptă eforturile către maximizarea rentabilității și minimizarea riscurilor. Avantajul major al acestora este oportunitatea de diversificare și accesul la expertiză profesională, lucru care îi ajută pe investitori să facă pași siguri pe teritoriul adesea neliniștit al piețelor financiare.

ING a simplificat procesul pentru cei care sunt noi în lumea investițiilor. Un viitor investitor trebuie doar să deschidă un cont și, cu asistența consilierilor băncii, să aleagă unul dintre fondurile disponibile. Această simplitate este menită să deschidă ușile investițiilor pentru un public cât mai larg.

ING a venit în întâmpinarea clienților cu trei pachete de fonduri mutuale – Conservator, Moderat și Dinamic, fiecare având un profil de risc și o strategie de investiții diferite, permițând astfel investitorilor să aleagă pachetul care le răspunde cel mai bine nevoilor și aspirațiilor financiare.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Un alt aspect remarcabil al ofertei ING este serviciul „Investiții periodice”, care permite depunerile regulate. Aceasta este o metodă excelentă de a construi un portofoliu solid în timp, beneficiind de avantajul compunerii. 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale fondurilor mutuale este diversificarea. Milan Prușan, Director Executiv și Country Head – Goldman Sachs Asset Management, subliniază faptul că diversificarea poate juca un rol semnificativ în atenuarea riscurilor și în furnizarea unei expuneri largi către diferite segmente ale pieței, fapt ce poate duce la un portofoliu mai rezilient în fața volatilității pieței. Comparativ cu depozitele bancare sau cu investițiile în acțiuni individuale și ETF-uri, fondurile mutuale oferite de ING aduc un nivel superior de diversificare și un management profesionist, care pot oferi o linie de apărare suplimentară în fața capriciilor pieței financiare.

Transparența este un cuvânt-cheie pentru ING. Toate comisioanele sunt comunicate deschis, iar performanța fondurilor este ușor accesibilă prin platformele băncii, asigurând că investitorii sunt la curent cu evoluția fondurilor lor.

Conversația cu Milan Prușan ne-a deschis orizonturi noi despre modul în care fondurile mutuale de la ING pot servi drept mijloace eficace de creștere a capitalului într-un mediu financiar complex. Prin diversitatea pachetelor oferite și transparența procesului, ING se profilează ca un partener de nădejde în călătoria financiară a investitorilor săi, oferind oricui oportunitatea unei intrări ușoare în lumea investițiilor.