„În orice faci poți să pui un pic de bine” – așa sună filozofia ING către investițiile sustenabile. Într-o lume în care fiecare decizie financiară poate avea un impact global, alegerea de a investi în economia verde nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Milan Prușan subliniază: „Suntem într-o eră în care toate acțiunile noastre trebuie să fie responsabile și în direcția unui viitor mai bun. Economia sustenabilă este nu numai posibilă, dar poate fi și profitabilă.” Este o viziune pe care și ING o împărtășește, oferind clienților săi strategii de investiții care includ strategii integrate ESG, investiții responsabile și strategii cu impact.

Pentru investitorul individual, accesul la astfel de oportunități poate fi intimidant. Aici intervin fondurile mutuale, și în particular, fondurile de investiții sustenabile oferite de ING. Aceste fonduri adună bani de la mai mulți investitori și îi repartizează într-un portofoliu diversificat de instrumente financiare, cu accent pe economia verde.

Fondurile de investiții sustenabile sunt tot mai populare, și pe bună dreptate. Ele adună bani de la investitori pentru a susține afaceri ce îmbrățișează economia verde, creând în același timp oportunități de profitabilitate. Iar ING Bank, cu ajutorul Goldman Sachs Asset Management, face această abordare mai accesibilă ca niciodată.

Aproximativ 15% din totalul clienților ING care au optat pentru fonduri mutuale au selectat fondurile sustenabile, cu o investiție cumulată depășind 30 de milioane de euro. În momentul de față, aceștia au la dispoziție trei fonduri mutuale sustenabile în care pot investi direct prin intermediul aplicației Home’Bank. 

Promovând afaceri care, de exemplu, contribuie la un viitor cu emisii scăzute de carbon. „Investițiile verzi sunt nu doar o modalitate de a genera un potențial profit, ci și de a modela economia viitorului. Este esențial să investim în afaceri care au la bază principii solide ESG.”, afirmă Milan.

Conceptul ESG – Environment (Mediu), Social și Governance (Conducere) reprezintă un set de criterii care măsoară sustenabilitatea și impactul etic al unei investiții. În cadrul discuției noastre, Milan Prușan a evidențiat importanța pe care Goldman Sachs Asset Management o acordă acestor criterii, fiind un pilon central al strategiei lor de investiții.

Investitorii pot contribui la o lume mai bună și, în același timp, să își securizeze financiar viitorul. Prin aceste fonduri, clienții ING contribuie activ la crearea unei economii sustenabile. De asemenea, recurența și diversificarea investițiilor ajută la atenuarea riscurilor asociate cu piața financiară.

„Riscul este o componentă esențială a oricărei investiții,” ne reamintește Milan Prușan, Executive Director și Country Head la Goldman Sachs Asset Management. Dar în ciuda riscurilor potențiale, investițiile verzi au un avantaj competitiv. Lumea se îndreaptă către o tranziție spre o economie circulară și sustenabilă. Companiile care lucrează pentru a reduce emisiile de carbon și care respectă principiile ESG (Environment, Social, Governance) sunt poziționate favorabil pentru a prospera în această nouă paradigmă.

În concluzie, investițiile sustenabile nu reprezintă doar un trend, ci o necesitate a vremurilor în care trăim. 

ING a înțeles această viziune și a ales să ofere clienților săi acces direct la aceste fonduri sustenabile, fie din aplicația Home’Bank, fie din office-urile ING. Prin parteneriatul cu Goldman Sachs Asset Management, ING se asigură că clienții săi au acces la opțiuni de investiții sustenabile. O astfel de colaborare nu doar deschide oportunități de investiții verzi pentru mase, ci și subliniază angajamentul ambelor entități în promovarea unui viitor sustenabil.