Florile de câmp – O alegere neconvențională

Atunci când vorbim despre florile de câmp, ne referim la acele flori sălbatice care cresc spontan în natură, fără a fi cultivate în grădini sau sere. Aceste flori sunt adesea considerate buruieni sau neglijate în favoarea soiurilor mai „nobile”. Cu toate acestea, ele reprezintă o alegere neconvențională și inovatoare pentru cei pasionați de aranjamente florale (pentru inspirație vezi exemple de „buchete flori de camp” lansate de floriști).

Florile de câmp populare pentru buchete

Există o varietate de flori de câmp care sunt extrem de populare pentru utilizarea în buchete și aranjamente florale. Printre acestea se numără:

 1. Macul roșu (Papaver rhoeas): Cu petalele sale vibrante de culoare roșie, macul roșu este o alegere excelentă pentru a adăuga un accent dramatic în buchetele de flori.
 2. Margareta (Leucanthemum vulgare): Margaretele albe și galbene aduc un sentiment de prospețime și inocență în aranjamentele florale. Sunt perfecte pentru evenimente de primăvară și vară.
 3. Șofranul sălbatic (Crocus vernus): Aceste flori mici și delicate adaugă un strop de culoare în aranjamentele florale și sunt perfecte pentru a aduce un aer primăvăratic în locuința ta.
 4. Iasomia sălbatică (Jasminum officinale): Cu parfumul său dulce și delicat, iasomia sălbatică este adesea utilizată pentru a crea aranjamente florale parfumate și romantice.

Crearea de aranjamente inedite cu flori de câmp

Pentru a crea aranjamente inedite cu flori de câmp, este important să joci pe texturi, culori și contrast. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a obține aranjamente florale impresionante:

 1. Mixează flori de câmp cu alte plante și frunziș. Adăugarea unor elemente de plante verzi și frunziș în buchet va conferi un aspect mai bogat și mai natural.
 2. Experimentează cu combinații de culori. Florile de câmp vin într-o gamă largă de culori, așa că nu ezita să îți exprimi creativitatea prin combinații neașteptate.
 3. Adaugă elemente deosebite. Poți adăuga, de exemplu, spice de grâu sau alte plante uscate pentru a obține un aspect rustic și autentic.
 4. Alege recipiente neconvenționale. Folosește cănițe, sticle de sticlă colorate sau chiar borcane vechi pentru a crea un efect vizual interesant și inedit.

Etapele de îngrijire a florilor de câmp

Pentru a te asigura că buchetul tău de flori de câmp rămâne proaspăt și frumos pentru o perioadă cât mai lungă de timp, este important să urmezi câteva etape simple de îngrijire:

 1. Taie tulpinile în diagonală. Acest lucru ajută la creșterea suprafeței de absorbție a apei și prelungește viața florilor.
 2. Schimbă apa în mod regulat. Florile de câmp sunt sensibile la bacterii, așa că este important să schimbi apa din vasul de flori la fiecare 2-3 zile.
 3. Evită expunerea la temperaturi extreme. Menține buchetul într-un loc răcoros și evită expunerea la lumina directă a soarelui sau la încăperi prea calde.

Inspiră-te din natură: utilizarea plantelor și frunzișului în aranjamente

Pentru a adăuga un aspect autentic și proaspăt în aranjamentele tale cu flori de câmp, poți să integrezi plante și frunziș în compoziții. Iată câteva idei:

 1. Folosește ierburi aromatice. Adaugă frunze de busuioc, mentă sau rozmarin pentru a crea un buchet parfumat și a aduce o notă de prospețime în locuință.
 2. Integrează frunziș în tonuri de verde. Poți adăuga frunze de ferigă, eucalipt sau palmier pentru a crea un contrast interesant cu florile de câmp.
 3. Experimentează cu texturi diferite. Adaugă ramuri de brad sau iederă pentru a crea un aspect mai plin și mai bogat.

Tendințe în aranjamentele cu flori de câmp

Aranjamentele cu flori de câmp au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă, iar tendințele evoluează într-un ritm alert. Iată câteva tendințe lansate de floriști:

 1. Aspectul natural și neîngrădit. În loc să se străduiască să obțină un aspect perfect și simetric, aranjamentele cu flori de câmp urmăresc un aspect mai sălbatic, așa cum se găsesc în natură.
 2. Utilizarea vaselor rustice. În loc să opteze pentru vase de sticlă sau porțelan, mulți designeri aleg vase rustice, cum ar fi coșuri de răchită sau ghivece de lut.
 3. Aranjamente monocrome. Un trend interesant în aranjamentele cu flori de câmp este utilizarea unei singure culori sau nuanțe, creând astfel un efect vizual simplu și elegant.

Cum să alegem florile de câmp pentru evenimente speciale

Atunci când alegem florile de câmp pentru evenimente speciale, cum ar fi nunți sau botezuri, este important să ținem cont de câteva sfaturi:

 1. Alege flori de câmp în funcție de tema evenimentului. Dacă tema evenimentului este rustică și naturală, poți opta pentru flori de câmp cu culori calde și aspect sălbatic.
 2. Consultă un specialist în aranjamente florale. Un specialist poate oferi sfaturi personalizate și poate sugera combinații de flori de câmp care se potrivesc cu preferințele și necesitățile tale.
 3. Explorează posibilitățile locale. Poți alege să utilizezi flori de câmp locale, care sunt potrivite pentru sezonul și climatul în care are loc evenimentul.

Concluzie

Florile de câmp reprezintă o alegere neconvențională și inedită pentru aranjamentele florale. Aceste flori aduc un strop de natură sălbatică în locuințe și evenimente, oferind o varietate impresionantă de culori, forme și texturi. Prin utilizarea lor în buchete și aranjamente, putem crea compoziții inedite și autentice, inspirate de frumusețea naturii. Așa că nu ezitați să explorați lumea fascinantă a florilor de câmp și să vă bucurați de aranjamentele florale inedite pe care le puteți crea cu ajutorul lor.