Aflați într-un moment în care își doresc să aibă libertatea de a lua propriile decizii, adolescenții vor adesea să-și gestioneze singuri și banii de buzunar, odată ce etapa pușculițelor a trecut.

Pe de altă parte, părinții simt nevoia să-și ghideze copiii în alegerile pe care le fac, oferindu-le susținere și înțelegere în toate etapele călătoriei lor spre independență.

Cu ajutorul ING Young, un produs inovator pe piața bancară din România, ING Bank România facilitează această relație financiară dintre părinți și copii și contribuie la creșterea gradului de conștientizare privind importanța educației financiare de la vârste mai mici. 

De ce să alegi ING Young

Pachetul ING Young, care poate include card de debit și acces în aplicația Home’Bank pentru copiii între 10 și 18 ani, cu 0 comisioane și fără costuri de administrare, reprezintă o soluție echilibrată și transparentă pentru întreaga familie ce oferă independență financiară copiilor și adolescenților, sub îndrumarea părinților. 

ING Young este un produs 100% digital, accesibil și ușor de gestionat atât de părinți, cât și de copii și adolescenți. Pachetul poate fi deschis gratuit de unul dintre părinți, direct din aplicația Home’Bank, în doar câteva minute, pentru fiecare copil din familie care are peste 10 ani. Copilul poate primi un card personalizat cu numele său și va putea gestiona singur banii, efectuând tranzacții la comercianți sau autorizând transferuri în propria aplicație Home’Bank, în timp ce părintele are vizibilitate totală asupra acestor tranzacții.

Ținând cont de accelerarea digitalizării și prezența bankingului online în viețile noastre de zi cu zi, de la vârste din ce în ce mai mici, am creat ING Young – o soluție bancară reală pentru copiii între 10 și 18 ani.  

Accesând pachetul ING Young, copiii și adolescenții se pot bucura de independență financiară, sub supravegherea și îndrumarea părinților. Este foarte important să vorbim cu copiii noștri despre educație financiară, despre gestionarea eficientă a banilor. Mai mult decât atât, oferindu-le acces și la un cont de economii, deschis direct în HomeBank, părinții își pot încuraja copiii să învețe cum să ia cele mai bune decizii pe termen lung în privința propriilor bani, responsabilizându-i și cultivându-le încrederea în sine. 

Ne dorim ca prin aceste noi lansări și inovații, care fac parte din conceptul nostru de lifestyle banking, să ne sprijinim clienții în atingerea obiectivele propuse, având o viață financiară echilibrată. Lifestyle banking înseamnă libertate pentru clienți să își trăiască viața, inclusiv cea financiară, așa cum își doresc.”, a declarat Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement ING Bank.

Fii pe cont propriu!

ING Young oferă copiilor între 10 și 18 ani mai multă autonomie și libertate în gestionarea resurselor financiare. La cererea părintelui, după activarea pachetului, copilul poate primi un card personalizat cu numele lui, din cele 4 modele disponibile. Utilizând ING Young, copilului are acces în aplicația proprie Home’Bank, de unde poate activa notificările, poate vizualiza soldul și istoricul tranzacțiilor și poate bloca direct cardul. 

În plus, nu mai trebuie să apeleze la părinți pentru cele mai mici lucruri pentru că poate face plăți POS la magazine sau online și poate face retrageri de la ATM. Dacă are peste 16 ani, poate folosi telefonul mobil pentru a face plăți folosind aplicațiile Apple/Google.

Lasă-l pe cont propriu!

ING Young este un produs ce oferă transparență totală părinților. Aceștia au vizibilitate asupra activității copilului sau adolescentului, pot seta limite de tranzacționare 100% online, pot trimite sume de bani. În plus, prin activarea notificărilor Push, părintele este anunțat instant când are loc o plată din Home’Bank și poate bloca sau debloca cardul sau aplicația Home’Bank a copilului, dacă apreciază că este nevoie să facă acest lucru.

Pentru o gestionare sigură, nu sunt acceptate tranzacții la comercianți care au ca obiect de activitate pariurile, comercializarea băuturilor alcoolice și tutun. 

Totodată, pachetul oferit de ING Bank România vine în întâmpinarea nevoilor copiilor și adolescenților de a învăța să economisească, părinții putând deschide un cont de economii în aplicația Home’Bank a acestora. 

Educația financiară, o necesitate la orice vârstă

Mai mult ca oricând, sănătatea financiară are o importanță majoră pentru fiecare dintre noi. Atunci când suntem sănătoși financiar ne putem bucura de ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Educația financiară trebuie să fie un subiect de discuție în orice familie, tocmai pentru a-i ajuta pe copii sa devină încrezători în forțele lor și capabili să-și gestioneze viitorul financiar.

Pentru ING Bank, educația financiară este una dintre cele mai importante componente ale strategiei de sustenabilitate. De aceea, compania oferă produse și programe care să contribuie la creșterea gradului de conștientizare privind importanța sănătății financiare în fiecare familie. Platforma „Cât ai spune Leu”, pusă la dispoziție de ING Bank, oferă sfaturi despre cum ar trebui gestionat bugetul sau la ce ar trebui să fie atenți oamenii atunci când apelează la un nou credit. 
De asemenea, ING Bank a lansat recent campania „Vești bune pentru finanțele tale” pentru a sprijini tot mai mulți români să beneficieze de soluțiile oferite de Banometru, primul program complet gratuit de sănătate financiară, dezvoltat de Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), în parteneriat cu ING Bank. Până în prezent, peste 20.800 de persoane au accesat serviciile Banometru, participând la cursuri online sau offline, webinarii și ședințe de coaching oferite gratuit de specialiștii din echipă. Sub îndrumarea unui coach financiar, fiecare participant a putut astfel să-și contureze propriul plan de gestionare a banilor și a învățat să renunțe la acele comportamente care îi afectează stabilitatea financiară.