În era modernă, fazele Lunii sunt tot mai puțin importante, dar ele au o influență stranie asupra comportamentului nostru, asupra tonusului și sănătății organismului sau asupra deciziilor pe care le luăm.

În mod surprinzător, există o legătură stranie între fazele Lunii și schimbările din viața noastră, deciziile și activitățile pe care le alegem.

Din vechime se știa că este mult mai bine să începi ceva nou după faza de Lună nouă, spre exemplu să începi o călătorie, să începi să lucrezi la un nou plan sau să începi un tratament medical nou.

Luna plină era considerată un moment de apogeu și acest moment poate duce la încheierea unor procese sau activități dincolo de voința noastră. Se credea că nu este bine să faci vreo schimbare importantă când este Lună plină, deoarece aceasta ar putea avea consecințe neplăcute asupra ta.

Nu era recomandat nici să faci operații chirurgicale, intervenții dentare, să te tunzi, să îți schimbi culoarea părului sau să iei decizia de a pleca undeva departe de casă.  

Griji și neliniște când e Lună nouă

Cercetătorii au observat că, în nopțile întunecoase, când este Lună nouă, multe animale sunt mai agitate și își schimbă comportamentul, căutând hrană mai departe de zonele lor obișnuite.

Dar Luna nouă ne influențează și pe noi. Este o perioadă în care suntem cuprinși de o stare de neliniște și de griji, avem tendința să rezolvăm rapid diverse probleme, dar putem lua decizii pripite greșite. În general, Luna nouă înseamnă energie și căutarea unor șanse noi, dar nu aduce și rezultate bune. Este o perioadă în care nu se poate spune că avem parte de noroc.

Primul pătrar și Luna plină, fazele Lunii cele mai prielnice

Imediat după Luna nouă, când cerul este întunecat, lumina ei se arată treptat și începe să crească până ajunge la faza deplină a Lunii pline. În tot acest timp, energia este în creștere și beneficiem de toate avantajele pe care ni le poate oferi astrul selenar.

Este o perioadă prielnică pentru activitățile mai grele sau mai complexe, putem rezolva probleme de tot felul, trăim intens emoțiile, iubim mai mult și ne influențează starea celor din jurul nostru.

Pe de altă parte, activitatea hormonală este accentuată și sunt mai multe șanse pentru a concepe un copil. Luna plină înseamnă și dorințe puternice, dar și împliniri așteptate de multă vreme.

Al doilea pătrar și Luna în descreștere

Când Luna începe să ia forma literei ”C”, lumina ei scade treptat până când dispare complet, în nopțile cu Lună nouă. În această etapă de descreștere, norocul este schimbător și nu mai reușim să realizăm la fel de multe lucruri ca înainte de Luna plină.

Este o perioadă mai degrabă propice pentru odihnă, pentru analiză și pentru planuri, decât pentru acțiune.

Dacă avem de luat decizii importante, este bine să le amânăm până în primele zile de după Luna nouă. Și în general este bine să nu ne implicăm în activități de durată, care presupun cheltuială mare și efort.