Este momentul să te oprești! Alocă timpul cuvenit achiziției ușilor de interior pentru a nu te trezi pe viitor cu surprize. De ce să nu faci din start achiziția corectă? Acest articol este gata să te ajute! Este cazul să îți prezentăm 4 cele mai frecvente greșeli pe care le fac românii atunci când aleg ușile de interior, cu scopul ca tu să înveți din ele. 

4 greșeli pe care le fac românii atunci când aleg ușile de interior

Nu măsoară corect

Atunci când dorești să înlocuiești toată gama de usi pentru interior din locuință, este absolut necesar să ai la dispoziție măsurătorile exacte. Dacă nu știi exact cum se iau, apelează la un profesionist în domeniu. Nu te poți prezenta în cadrul unui magazin de uși pentru interior cu măsurătorile aproape corecte deoarece vei achiziționa uși care nu se potrivesc în locuința ta.

Dacă, să zicem, ai făcut deja măsurătorile greșit, singura variantă ar fi să redimensionezi toată ușa și tocul. Această variantă nu este cea mai recomandată, deoarece este imperfectă din punct de vedere estetic și poate duce la o mulțime de alte probleme. Returnarea ușilor este o altă variantă, însă implică timp, efort și costuri de transport.

Alegerea greșită a materialului

Atunci când te prezinți într-un magazin cu uși pentru interior, ideal ar fi să știi deja din ce material îți dorești să fie ușile. Bineînțeles, fiecare magazin de uși care se respectă are personal calificat, capabil să îți ofere informații despre orice tip de material.

În cazul ușilor pentru interior, cei mai mulți dintre români le preferă pe cele din lemn masiv. Este un material ce reușește să treacă cu brio testul timpului și este ușor de întreținut. Partea mai puțin plăcută atunci când vine vorba despre ușile pentru interior din lemn masiv este că au un preț cu mult mai ridicat decât celelalte alternative de pe piață.

Cumperi foaia de ușă și tocul separat

Dacă alegi să cumperi ușile și tocurile separat, s-ar putea să regreți. De ce? Pentru că va trebui să faci drumuri în mai multe magazine de profil pentru a cumpăra fiecare element: foaia de ușă, tocul, feroneria și materialele necesare pentru finiș.

Să nu mai vorbim de faptul că este destul de greu să obții o imagine și o coerență perfectă între foaia de ușă și toc, atunci când le cumperi separat. Alege să faci această achiziție doar în set, sunt o mulțime de producători care oferă aceste elemente în set complet.

Estetica ușilor pentru interior va fi de nivel superior dacă le alegi în set. În acest fel, s-ar putea să obții și un preț mult mai bun, comparativ cu atunci când le-ai achiziționa separat.

Alegeri greșite de culoare și de finiș

Culoarea ușii, atunci când nu este aleasă cu simț de răspundere, poate strica în totalitate aspectul unui decor. Este important să alegi culoarea ușii pentru interior în concordanță cu tema design-ului interior. În acest fel, păstrezi o coerență.

Să nu uităm nici de finișul adecvat pentru ușa ta. El va asigura stabilitatea, forța și durabilitatea acesteia. Ai putea să îți îndrepți atenția cu încredere către furnirurile din lemn pentru finisajul ușilor.

Dacă nu ești sigur de finișul potrivit pentru ușa ta, cere părerea experților în domeniu. Ei sunt cei mai în măsură să îți ofere suport și cele mai bune sfaturi. Prin intermediul lor nu riști să faci alegeri nepotrivite și implicit să pierzi anumite sume de bani.

Acestea fiind spuse, iată cele 4 greșeli comune pe care le fac românii atunci când merg să cumpere uși pentru interior. Ce spui, crezi că le poți evita? Cu puțin efort, cu siguranță te poți îndepărta de ele. 

Atenție! Doar urmând cele 4 exemple de mai sus nu înseamnă că vei alege cele mai potrivite uși pentru locuința ta. Trebuie să ai în vedere și gradul de izolare fonică și termică, feroneria și așa mai departe.