Cum trebuie alese eșarfele?

Unul dintre accesoriile atemporale care și-au păstrat eleganța și s-au adaptat tendințelor în modă sunt eșarfele sau șalurile. Acestea se numără printre accesoriile multifuncționale care pot conferi ținutei tale o finisare elegantă, indiferent de ocazie.

Eșarfele de damă clasice sau de mătase își găsesc cu siguranță locul în garderoba ta, fiind disponibile într-o gamă largă de culori, texturi, imprimeuri care să îți complimenteze ținuta în orice anotimp. O eșarfă din material de calitate va oferi un plus de culoare outfitului sobru, tomnatic, precum și un confort termic ridicat. Ca orice accesoriu, eșarfele și șalurile trebuie să respecte o serie de reguli simple. În funcție de materialul din care sunt făcute, eșarfele se integrează ținutei și ocaziei.

Optează pentru culori luminoase, pastelate, vesele și mai puțin pentru cele nude, care se pot ‘‘amesteca’’ cu nuanța pielii.

Finisajele trebuie să fie impecabile. Fără fire despicate, desfăcute și care compromit aspectul final. Dacă apreciezi paietele sau strasurile lipite, atunci curăță manual eșarfa. În timpul spălării automate, detaliile lipite se pot desface.

Caută câte un material pentru fiecare anotimp. Pentru sezonul de primăvară și toamnă, merg excelent materialele precum bumbacul sau mătasea. Atenție la fibrele sintetice! Poliesterul sau nailonul ar putea provoca iritații pe pielea sensibilă. Folosește în schimb o eșarfă din material sintetic pentru decorarea genții, prinderea părului într-un coc lejer care inspiră feminitate.

Eșarfe de damă din mătase naturală – Un ‘‘must-have’’ pentru outfituri casual, smart casual, business sau elegante

Atunci când achiziționezi o eșarfă din mătase, caută una de calitate, cu finisaje impecabile. Eșarfele sunt detaliile care oferă statut, prestigiu, rafinament, chiar dacă sunt integrate în ținute casual. Accesorizează geanta office cu o eșarfă de mătase pătrată, pe care să o legi de mâner. Înfășoară o eșarfă din mătase în jurul gâtului atunci când porți o pereche de jeans și un pulover. Culorile eșarfei sunt cele care trebuie să iasă în evidență și nu ale ținutei! Îmbracă-te în nuanțe neutre, naturale și permite eșarfei să fie pata de culoare din acest outfit. De asemenea, o rochie clasică, de seară poate fi pusă în evidență prin acest accesoriu rafinat.

  • Ținuta de birou

Folosește o eșarfă de dimensiuni mici pe care să o legi la gât. Vei adăuga astfel culoare unei ținute formale și vei păstra nota business, care exprimă seriozitate și profesionalism. Evită șalurile din lână, în schimb.

  • Ținuta casual de zi

Îți pregătești hainele pentru o plimbare în parc, o sesiune de shopping sau o întâlnire la terasă alături de prietena ta? Respectă cerințele vremii de afară și îmbracă o pereche de jeans, o maletă, o jachetă din piele pe care să le porți alături de o eșarfă de dimensiuni mari, înfășurată la gât.

  • Ținuta casual de seară

E sâmbătă seară și ai chef să ieși cu prietenii la pub-ul preferat pentru un pahar de vin fiert și o poveste. În mod evident, o astfel de ocazie este menită să te relaxeze, deci nu ai nevoie să te îmbraci prea sofisticat. Alege o rochie din tricot, cizme sau botine cu bot gros, un pardesiu și geanta tip poștaș. Pentru un asemenea outfit nu poate lipsi un șal de cașmir sau lână. 

  • Ținuta de ocazie

Pentru evenimente importante, precum aniversări, petreceri de sărbători sau cele organizate în cadrul firmei în care lucrezi este recomandat să alegi eșarfele din mătase. Atenție la cromatica vestimentară! În funcție de acest aspect trebuie ales modelul și dimensiunea eșarfei. De exemplu, dacă porți un outfit în culori vii, precum rochiile cu tematică de Crăciun, atunci o eșarfă într-o culoare neutră este cea ideală pentru a-ți desăvârși ținuta. 

Cum trebuie purtate eșarfele în funcție de siluetă

În cazul persoanelor mai plinuțe, se recomandă eșarfele din mătase sau gabardină. 

Femeile cu siluetă subțire au de ales între materiale ușoare precum cașmirul sau lână pe timpul iernii. Vara se potrivesc mătasea sau poliesterul.

Doamnele în vârstă ar trebui să evite materiale proeminente, care ies în relief pentru că acestea sunt cele care accentuează vârsta.

Alege modelele în funcție de perioada din zi și de anotimp. Ca sugestie, poartă eșarfe care să se armonizeze cu nuanța ochilor, a părului și a pielii. Cel mai important: indiferent cum alegi să porți eșarfa, fii mereu atentă ca eticheta să fie ascunsă vederii, în caz contrar aceasta va compromite imaginea. 

Apelează cu încredere la eșarfe și șaluri pentru a-ți contura look-ul. Aceste accesorii sunt clasice, atemporale, nu se demodează nicicând, deci poți investi mai mult în calitate pentru purtări repetate ani la rând. Sunt chic pentru ținute cu stil, utile pentru sezonul rece și adaptabile la o multitudine de ținute și ocazii.

Sursa foto: pixabay.com