Pentru a obține o eficiență cât mai mare în ceea ce privește producția de energie electrică, este important să avem un sistem fotovoltaic suficient de mare, care să producă chiar  mai multă energie într-o zi decât am putea consuma noi în locuință. Contează de asemenea și ca acesta să fie cât mai bun calitativ în ceea ce privește eficiența panourilor care captează lumina solară precum și a celorlalte elemente de bază, în special a invertoarelor. Deoarece curentul produs de panouri în sine este continuu iar noi în utilizare avem nevoie de curent alternativ, invertoru, care face această transformare, este absolut necesar. În funcție de parametrii acestuia, se va putea transforma o cantitate mai mică sau mai mare de curent electric și totodată, cu mai multe sau mai puține pierderi.

În buna funcționare a unui sistem fotovoltaic, este important să îl instalam și să îl îngrijim așa cum trebuie. Este recomandat astfel să apelăm la o firmă specializată care să se poată ocupa de montaj și punere în funcțiune dar și care să poată oferi servicii de mentenanță dacă va fi cazul. Toate acestea pot fi oferite și de MGM Energo, un grup de firme care activează în mai multe țări de pe teritoriul Europei în producerea de energie regenerabilă, având și pe piața din Romania o prezentă semnificativă de mai bine de 10 ani de zile.

Atunci când ne dorim să achiziționăm și să trecem la utilizarea unui sistem fotovoltaic în detrimentul rețelelor clasice de furnizare a energiei electrice, MGM Energo este una dintre cele mai bune firme la care putem apela. Ei se pot ocupa atât de instalarea sistemului și punerea să în funcțiune cât și de furnizarea produselor necesare, de la panouri și invertoare până la conectori și chiar și acumulatori, acolo unde vorbim despre sisteme off-grid, care nu sunt legate la rețeaua de furnizare a energiei electrice.

Iată în continuare și câteva dintre principalele avantaje oferite de instalarea și utilizarea unui sistem fotovoltaic în locuință, precum economii la facturi, o valoare mai mare a locuinței, protecția mediului dar mai ales posibilitatea de a fi independenți energetic. 

1.Economii Financiare Substanțiale

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale instalării unui sistem fotovoltaic este economisirea costurilor energetice. Deși instalarea inițială poate necesita o investiție considerabilă, pe termen lung, proprietarii de locuințe pot economisi sume semnificative pe factura la electricitate. În funcție de dimensiunea sistemului, poziționarea acestuia și cantitatea de energie produsă, unele gospodării pot chiar să elimine complet costurile energetice sau să vândă surplusul de energie înapoi la rețea.

2.Creșterea valorii proprietății

Studiile au arătat că locuințele echipate cu sisteme fotovoltaice tind să aibă o valoare mai mare pe piața imobiliară. Potențialii cumpărători apreciază economiile pe termen lung pe care le oferă energia solară și sunt, prin urmare, dispuși să plătească mai mult pentru o locuință dotată cu un astfel de sistem.

3.Reducerea amprentei de carbon

Folosirea energiei solare în locul energiei produse de combustibilii fosili reduce cantitatea de dioxid de carbon emisă în atmosferă. Trecând la un sistem fotovoltaic, contribuim la reducerea schimbărilor climatice și la promovarea unei planete mai curate pentru generațiile viitoare.

4.Independența energetică

Dependența de energia produsă de companiile mari de electricitate poate fi diminuată sau chiar eliminată cu ajutorul sistemelor fotovoltaice. Aceasta înseamnă că gospodăriile nu mai sunt la cheremul variațiilor de preț ale energiei, oferind o mai mare stabilitate și predictibilitate a costurilor pe termen lung.

5.Durabilitate și mentenanță redusă

Panourile solare sunt proiectate să reziste în timp. Majoritatea producătorilor oferă garanții care acoperă o perioadă de 20-25 de ani, iar durata totală de viață a panourilor solare poate ajunge până la 30-40 de ani cu o mentenanță adecvată. Mai mult, aceste sisteme necesită o mentenanță minimă, făcându-le o opțiune practică și ușor de gestionat.

6.Diversificarea Sursei de Energie

Având o sursă alternativă de energie, precum energia solară, gospodăriile sunt mai puțin susceptibile la întreruperile sau la fluctuațiile din rețeaua electrică tradițională.

7.Stimulente și subvenții guvernamentale

Multe guverne oferă stimulente financiare, subvenții sau reduceri fiscale pentru cei care optează să instaleze sisteme fotovoltaice. Aceste beneficii adaugă o valoare suplimentară, reducând costul inițial al investiției și accelerând momentul în care proprietarii își vor recupera investiția.

8.Tehnologie în Continuă Evoluție

Cu progresele în domeniul tehnologic, sistemele fotovoltaice devin din ce în ce mai eficiente, accesibile și ușor de instalat. Acest lucru înseamnă că beneficiile menționate mai sus vor fi însoțite de inovații care vor face energia solară și mai atractivă în viitor.

Site-ul mgmenergo.com ne poate oferi toate informațiile de care avem nevoie în ceea ce privește ce înseamnă un sistem fotovoltaic, avantajele sale dar și serviciile oferite de această firmă alături de multe alte aspecte de interes pentru orice prosumator, dat fiind faptul că cele mai comune sunt sistemele de tip on-grid.

Trecerea la un sistem fotovoltaic pentru locuința noastră aduce numeroase avantaje, atât din punct de vedere financiar, cât și din perspectiva sustenabilității și a protejării mediului înconjurător. Este o investiție în viitor, în planeta noastră și, în final, în bunăstarea noastră și a generațiilor viitoare.