Iată câteva recomandări care te pot ghida pentru a avea parte de o vacanță reușită la mare sau la munte alături de copil. Cheia este să planifici totul din timp, astfel încât să înlături cât mai mult imprevizibilul din ecuație.

Mașina

Dacă aveai de gând să pleci la Costinești sau în Brașov cu trenul sau cu autobuzul, ar trebui să renunți din start la această perspectivă. Riscați să ajungeți la destinație obosiți, tracasați și îngrijorați din cauza riscului de contaminare. Dacă ai o mașină mai veche, neapărat trebuie să o duci la o revizie tehnică, căci nu e vorba doar de siguranța ta, ci și de cea a copilului. În loc să îl expui fără să vrei unui eventual pericol, mai bine te-ai gândi serios să o schimbi. Astfel, ar fi mai înțelept să faci un efort și să-ți cumperi un renault captur, mașină rezistentă, sigură, destinată familiei, așadar încăpătoare, care poate fi achiziționată la un preț avantajos chiar și în regim SH. În plus, poți să o cumperi și în rate, achitând un avans cu banii luați pe autoturismul vechi. Având în vedere că e vorba de o mașină calitativă, e o investiție care merită, mai ales că o vei folosi pentru mulți ani de acum înainte. După această etapă, e timpul rezervărilor, iar alegerea îți aparține în totalitate, în funcție de bugetul deținut. În orice caz, alege un hotel child friendly, cu loc de joacă, piscină pentru copii, scaune speciale în restaurant destinate celor mici și chiar toalete destinate schimbării scutecelor, dacă este cazul.

Bagaje

Fiind vorba de o vacanță comună, exclude din start posibilitatea de a amesteca lucrurile tale și ale celui mic, căci vei regreta cu siguranță la fața locului. Poți să te apuci din timp de a pune în bagaje diferențiate câteva lucruri. Ideal ar fi să-ți faci o listă: veți avea nevoie de haine, de echipament de munte sau costume de baie, în funcție de locul ales. Dacă plănuiești o vacanță pe litoralul Mării Negre, nu uita acasă colacul gonflabil, salteluța, rogojina, crema pentru țânțari, pălării. În plus, va fi o adevărată dramă dacă cel mic nu va avea la îndemână găletușă, lopățele și figurine, pentru a se juca în voie cu nisipul. Nu uita de medicamente și crema pentru protecție solară. Important e să gândești totul în termeni în categorii de obiecte și minimalism. Vei avea de pus în bagaje haine, gadgeturi, obiecte de toaletă, iar în plus, în trollerul celui mic, jucării adecvate locului în care mergeți și obiectele preferate. Nu, nu ai vrea să te trezești că cel mic vrea din senin purcelușul de pluș cu care adoarme în fiecare seară, iar „zuzupetul” este uitat acasă, căci poate vei fi nevoită să faci chiar cale întoarsă. Nu lua însă cu tine mai multe lucruri decât ai nevoie, cum ar fi șase costume de baie și patru pălării de soare.

Pentru a avea parte de o vacanță reușită cu micuțul tău, încearcă să îți păstrezi calmul și să nu îi transmiți celui mic o stare de agitație înainte de marea relaxare. 

Sursă foto: unsplash.com

(P) MATERIAL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU AUTOVIT.RO