Totuși, trăim într-o lume ce pune constant presiune pe reprezentantele sexului frumos, de a se încadra în standarde absurde. Așadar, pierderea podoabei capilare are un impact mental mult mai pronunțat față de cel resimțit de bărbați. Părul a fost dintotdeauna o trăsătură ce a definit frumusețea unei femei. De aceea, pierderea lui poate duce la o scădere considerabilă a stimei și încrederii în sine, până la depresie. Despre cauzele căderii părului la femei și tehnica utilizată în cadrul clinicii Dr. Felix Hair Implant pentru a reda pacientului un păr cu aspect natural, aflați în continuare. 

Cauzele căderii părului la femei

Căderea părului la femei și bărbați diferă în multe feluri. În cazul bărbaților alopecia este de tip androgen, adică determinată genetic. În timp ce aproximativ 85% dintre bărbați au chelie când ating vârstă de 50 de ani, alții sunt afectați de acest lucru încă de la vârsta de 20 de ani. În cazul femeilor pot există mai multe cauze precum:

  • Alopecie androgenetică – cauzată de hormoni masculini ce influențează și întrerup ciclul normal de creștere a părului. 
  • Dezechilibre hormonale – ce au loc în special după naștere sau în perioada menopauzei, ca urmare ale unor efecte adverse după o procedură chirurgicală, când femeia trece printr-un stres emoțional puternic, are ovare polichistice, pierde brusc din greutate, are afecțiuni ale glandei tiroide, trece prin tratamente hormonale sau sunt efecte adverse ale unor medicamente, suferă de anemie sau de un șoc psihoafectiv. 
  • Alopecia de tracțiune – aceasta se referă la faptul că, din cauza coafurilor strânse pe perioade îndelungate de timp, tracțiunea duce la slăbirea foliculilor, distrugându-se treptat, până la pierderea completă a părului. 

Alopecia arată diferit la femei, în cazul acestora părul pierdut se măsoară prin scara Ludwig, iar modelul de pierdere a părului este, de regulă, din partea superioară a scalpului și mai puțin pe laterale sau linia părului. Pierderea părului duce persoanele la a se întreba despre implant de par pret.

Cum se efectuează implantul de păr

La clinica Dr. Felix Hair Implant se realizează implanturi de păr prin tehnica Q-FUE. Aceasta implică extragerea grefelor de păr din zonele donatoare ale scalpului și implantarea acestora, cu maximă minuțiozitate, manual, în zonele unde lipsește părul. Diferența în cazul efectuării unui implant de par femei este că, de ce mai multe ori, grefele sunt implantate între firele de păr deja existente, ceea ce implică atenție suplimentară din partea specialiștilor, pentru a nu fi distrus părul adiacent. 

Rezultatul se va vedea după câteva luni, un păr cu aspect complet natural, păr de densitate maximă, nimeni nu va bănui că ați apelat la o astfel de intervenție. Implantul de păr este nedureros, nu lasă cicatrici, pacientul își poate relua activitățile imediat după finalizarea acestuia. De asemenea, femeile care se chinuie să obțină sprâncene frumoase și dese, fiind influențate în trecut de pensarea excesivă a acestora ce a dus la distrugerea foliculilor de păr, tot la această clinică pot găsi soluția. Despre tehnica Q-FUE puteți afla mai multe pe drfelixhairimplant.ro.

În ce privește prețul, acesta nu este unul fix, întrucât depinde de complexitatea cazului și numărul grefelor ce trebuie transplantate, dar o estimare de preț se poate oferi printr-un consult online pe pagina clinicii sau direct la sediul din București. 

Contact:

[email protected]

+40 720 254 368

Șos. Nordului Nr. 102 G, Sector 1, București