Nu strică niciodată să ai astfel de cunoștințe și abilități, deoarece nimănui nu i-a stricat vreodată faptul că știe o limbă în plus. Învață engleza dacă vrei să excelezi și să-ți deschizi noi orizonturi. În continuare, o să enumerăm doar câteva dintre cele mai importante arii de muncă în care limba engleză este obligatorie:

1. Afaceri și Finanțe: În mediul de afaceri globalizat, limba engleză este esențială pentru comunicarea internațională, negocieri, corespondență comercială și rapoarte financiare. Totodată, majoritatea oamenilor de business comunică cel mai des în limba engleză, asta însemnând că și respondenții acestora trebuie să știe să discute în engleză. 

2. Tehnologie și IT: Majoritatea resurselor și a documentațiilor tehnice sunt disponibile în limba engleză. Programarea, dezvoltarea software-ului și asistența tehnică presupun adesea cunoștințe avansate de engleză. Mai mult de atât, programatorii care lucrează în cadrul unor companii multi-naționale, ori au diverși clienți internaționali, trebuie să știe să vorbească în engleză, pentru a comunica atât cu echipa, cât și cu clienții. 

3. Medicină și Cercetare Medicală: Comunicarea în rândul comunității medicale și accesul la cercetările medicale depind în mare măsură de cunoașterea limbii engleze. Totodată, pentru a avansa în carieră, mulți medici merg la conferințe, cursuri și dezbateri internaționale, care, bineînțeles au loc în limba engleză. 

4. Drept: Dreptul internațional, contractele internaționale și multe aspecte legate de justiție necesită cunoașterea limbii engleze pentru a naviga prin terminologia legală și documentele juridice. De asemenea, niciodată nu îi va strica unui jurist, notar, sau avocat să știe engleza pentru a se descurca în colaborarea cu diverși oameni străini.

5. Turism și Călătorii: În industria turismului și a călătoriilor, engleza este crucială pentru interacțiunea cu clienții din întreaga lume. Turismul este un domeniu în care nici nu s-ar pune problema dacă este necesară sau nu cunoașterea limbii engleze. 

6. Educație și Învățământ: Dacă dorești să predai sau să lucrezi în domeniul educației internaționale, cunoașterea limbii engleze este un criteriu esențial.

7. Comunicare și Marketing: În domeniul publicității, relațiilor publice și marketingului, cunoașterea limbii engleze este necesară pentru a crea conținut eficient și pentru a comunica cu publicul internațional.

8. Media și Jurnalism: În era globalizării, mulți jurnaliști și profesioniști media trebuie să scrie, să vorbească și să transmită informații în limba engleză pentru a ajunge la un public mai larg. Totodată, lucrătorii din media trebuie să fie în permanență pregătiți pentru a prelua știri, documentare sau reportaje externe, din mediul internațional.

9. Cercetare Științifică: Multe articole științifice, conferințe și colaborări internaționale sunt în limba engleză, ceea ce face cunoașterea acestei limbi esențială pentru cercetători.

10. Arte și Cultură: Dacă dorești să lucrezi în industria filmului, muzicii, artei sau teatrului, cunoașterea limbii engleze poate fi utilă pentru a comunica cu o audiență internațională. Șansele ca un actor să trebuiască să lucreze cu străini, sau să joace un rol internațional sunt mari, așadar este întotdeauna un criteriu important să știe să comunice în limba engleză. 

Acestea sunt doar câteva exemple de domenii în care cunoașterea limbii engleze este extrem de valoroasă. În general, indiferent de cariera pe care o alegi, abilitățile solide în limba engleză pot deschide uși către oportunități internaționale și colaborări.