Ca și în episoadele anterioare, acțiunea este dirijată de excentricului personaj principal, Căpitanul Marleau, care conduce investigații diverse cu multă eficiență și sarcasm și care folosește referințele culturale într-o manieră seducătoare.

Capitaine Marleau #27

În episodul Căpitanul Marleau: Omul în flăcări (Captain Marleau: L’homme Qui Brûle, 2021), o tânără este găsită otrăvită în salonul de coafură în care lucrează. Marleau descoperă scrisori de dragoste pe care un actor și regizor la teatrul municipal le adresase victimei. Ancheta scoate la lumină trecutul întunecat al victimei și îi aduce în cercul de suspecți pe iubitul secret și soția sa, care pare că ar ști mult mai multe decât doresc să recunoască. Ancheta originală a lui Marleau descoperă secretele întunecate ale tuturor.

În episodul Căpitanul Marleau: Sezon mort (Captain Marleau: La Morte Saison, 2021) Marleau îl agasează pe psihologul însărcinat cu monitorizarea ei. Cazul investigat în acest episod este al unei tinere de 22 de ani găsită fără suflare într-o clădire în construcție din vechiului port. După cum știm, Marleau se implică total într-un caz, dovadă că, sub exteriorul ei dur, are într-adevăr o inimă. Investigația ce decurge în stilul ei unic scoate la lumină secretele teribile și planurile sumbre ale unui grup restrâns.

Alăturați-vă celui mai excentric detectiv de la DIVA și petreceți serile de luni alături de Căpitanul Marleau, din 29 august, de la 21:00.