Dar așa cum tehnologia este extrem de utilă pentru a rezolva obligațiile ce țin de serviciu, la fel de esențială se poate dovedi și în treburile casnice. Așadar, cum v-ar putea ajuta anumite produse smart să economisiți din timpul alocat curățeniei, celui dedicat preparării mâncării, cum v-ar putea ajuta să vă treziți plini de energie sau să vă relaxați? Există câteva dispozitive care se vor dovedi indispensabile imediat ce veți începe să le folosiți. Dacă pentru unele poate veți fi nevoiți să faceți un credit de nevoi personale la BCR, pentru altele va fi necesar doar să dați un click și să le comandați instant, fiind extrem de accesibile.

Aspiratorul vertical

Există multe modele pe piață, dar dacă vă hotărâți să achiziționați unul, nu alegeți variantele mai ieftine. Chiar dacă unele dintre ele costă mai mult, chiar peste 3.000 de lei, veți fi uimiți de minunile pe care le pot face în casa voastră. Când alegeți un astfel de produs, acordați atenție următorilor factori: autonomia maximă a bateriei, puterea motorului și numărul de cicloni pe care îl au, aceștia din urmă generând forțe centrifuge ce pot aspira extrem de rapid particule microscopice, precum polenul sau bacteriile. Fiind fără fir, un astfel de aspirator vă va ușura curățenia, mai ales că majoritatea dintre ele vin cu accesorii ce pot curăța praful din spații înguste sau chiar murdăria.

Cafetiera digitală 

Nimic nu vă va binedispune mai tare decât să intrați în bucătărie la prima oră a dimineții și  să simțiți mirosul proaspăt de cafea. Așadar, înlocuiți cafetiera clasică cu una digitală, ce vă va permite să programați ora la care doriți să fie gata cafeaua. De asemenea, există modele care vă dau posibilitatea să reglați tăria cafelei printr-o simplă apăsare de buton și unele care dau un plus de siguranță, oprindu-se automat în 30 sau 40 de minute după prepararea băuturii.

Cuptoarele deștepte

Nu doar telefoanele mobile au devenit smart, ci și o serie de aparate atât de necesare în bucătărie, precum sunt și cele mai recente modele de cuptoare. La fel ca și în cazul aspiratorului vertical, nu faceți rabat la preț, mai ales dacă vă place să gătiți, și cumpărați un produs de calitate superioară. Astfel, pe lângă design-ul incredibil, veți găsi cuptoare ce pot fi conectate la telefonul vostru prin aplicații dedicate, putând să controlați aparatul de la distanță, sau cărora să le programați ora de pornire, ora de terminare și durata gătirii sau cronometrul. De asemenea, există cuptoare cu funcții speciale pentru dospirea aluatului, decongelare, deshidratare, pentru menținerea mâncării calde, dar fără să o mai gătească și să o usuce.

Dușul cu muzică 

Fiți sinceri cu voi și gândiți-vă de câte ori nu ați fi vrut să vă relaxați ascultând melodia preferată în timpul dușului? De câte ori nu ați dus boxa în baie și s-a întâmplat fie să nu se audă destul de bine, fie să se umezească foarte tare și să aveți probleme cu ea? Trebuie să știți că există o variantă extrem de simplă și nu foarte costisitoare, mai exact capul de duș cu bluetooth, ce poate fi conectat la telefon. Astfel, veți putea asculta muzica preferată sau veți putea răspunde chiar unui apel dacă acesta este urgent.

Grădina inteligentă de interior 

Poate părea un moft, dar această grădină va aduce prospețime în bucătăria voastră și, desigur, în preparatele pregătite. Pe tot parcursul anului veți putea crește ierburi aromatice sau chiar legume de mici dimensiuni, în funcție de ceea ce vă doriți. Majoritatea grădinilor au lumina controlată automat și respectă ciclurile naturale ale plantelor și un sistem de recirculare a apei, astfel încât veți fi nevoiți să puneți apă doar la două sau chiar trei săptămâni!

De asemenea, pentru dimineți și seri mai plăcute, vă recomandăm să achiziționați o lampă inteligentă care ajustează intensitatea luminii pentru a crea un răsărit sau apus la voi în casă.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu BCR