• Organizează-ți timpul pentru resetare

O minte sănătoasă implică un proces constant de autodisciplină și activități care susțin echilibrul mental. Ia-ți planificatorul și împarte timpul zilnic astfel încât să lași loc și activității fizice. Masajul ,,înlocuiește’’ cortizolul cu endorfinele. Știai că, fotoliile de masaj japoneze Fujiiryoki sunt echipate cu tehnici patentate de masaj certificate de către Ministerul Sănătății din Japonia? Fotoliile profesionale de masaj cu mecanism 5D+A.I. unic în lume scanează coloana vertebrală, oferind un masaj personalizat în funcție de morfologia fiecărui utilizator. Scaunele de masaj japoneze sunt concepute cu programe pentru întindere, masaj în profunzime, masaj de relaxare înainte de somn, reflexoterapie sau shiatsu care contribuie la bunăstarea generală fizică și psihică. Îmbină sportul, masajul, yoga și chiar aromaterapia. Mișcarea prin sport și masarea mușchilor stimulează circulația sângelui în tot corpul, alimentând organele, celulele și țesuturile cu oxigen.

  • Încearcă relaxarea prin plutire

Terapia prin plutire în bazinul de apă ajută la detașarea emoțională de factorii mediului extern. Terapia implică plutirea în bazinul cu apă adaptată la temperatura corpului și care conține săruri cu magneziu sulfat. Terapia prin plutire are efecte dovedite asupra migrenelor, tensiunii arteriale, episoadelor de insomnie, asupra nivelului de cortizol și chiar asupra aspectului pielii.

  • Revino la pasiunile copilăriei

Desenul, realizarea bijuteriilor handmade, pictura sau colorarea cărților nu sunt gândite doar pentru copii sau artiști. Studiile au demonstrat de-a lungul timpului influența artei asupra sănătății emoționale. Important este să descoperi arta corespunzătoare personalității tale. Te-ai întrebat vreodată ce rol au cărțile de colorat pentru adulți pe care le vezi frecvent în librării? Pictura pe numere sau cărțile de colorat pentru ,,cei mari’’ care conțin imagini, peisaje sau mandale au ca scop îmbunătățirea puterii de concentrare, dezvoltarea creativității și relaxarea mentală prin simplul fapt că revii la un vechi hobby din copilărie.   

  • Concentrează-te pe respirație și automotivare pozitivă

Meditația și rugăciunea sunt modalități excelente prin care te detașezi de factorii perturbatori și te focusezi asupra a ceea ce e important în viață: respirația și reacțiile corpului la aceste practici. Disciplina prin meditație și rugăciune respectate în mod regulat antrenează mintea să mențină calmul pe parcursul vieții cotidiene. 

  • Fă cunoștință cu alimentele ,,fericite’’

Există numeroase alimente care stimulează dopamina și alungă tristețea. Ciocolata este un bun exemplu, dar după sărbători ar trebui să faci o pauză de la dulciuri. Optează pentru ciocolata cu minim 70% cacao cu efect de stimulare a sângelui și detoxifiere a deșeurilor alimentare din corp. Sucurile presate la rece sunt ușor asimilabile și au un efect puternic de curățare a organismului după mesele copioase de sărbători. Fructele de pădure, legumele cu frunze verzi, pulberile proteice pe bază de plante, ouăle, humusul, iaurtul, ovăzul, avocado și carnea provenită din medii sustenabile sunt câteva alimente care îmbogățesc organismul cu o porție sănătoasă de fibre și dopamină.    

Perioada sărbătorilor este de obicei copleșitoare fiind chiar o provocare atât pentru silueta noastră, cât și pentru sănătatea emoțională. Acumularea toxinelor mentale favorizează blocaje emoționale, care la rândul lor slăbesc imunitatea în fața bolilor. Nu uita că, sănătatea vine din interior, deci aplică sfaturile de mai sus și compune o rutină de viață orientată către purificare emoțională. 

Sursa foto: unsplash.com, fujiiryoki.ro