Mulți dintre noi judecăm oamenii la prima vedere după haine, după coafură și după cum se îngrijesc. Dar un bun psiholog ține cont de și de diverse detalii din casă, din dormitor sau din baie, care trădează anumite trăsături de personalitate.

Plantele din casă vorbesc despre personalitatea ta

Tu ce plante și flori ai prin casă? Se spune că iubitorii de plante exotice precum aloe vera sau crinul păcii sunt mai calmi și mai echilibrați, pentru că aceste plante te ajută să scapi de stres și purifică aerul din încăpere.

Cei care preferă cactușii și plantele suculente, care nu au nevoie de prea multe îngrijiri, se pare că sunt firi mai independente și nu prea stau pe acasă.

Iar cei care preferă complicatele și frumoasele orhidee sunt persoane introvertite, cu un cerc restrâns de prieteni.

Cum arată dormitorul tău?

Dacă este o cameră mobilată cu strictul necesar, ordonată și mereu curată, ești o persoană care face totul ca la carte și plănuiește totul cu atenție.

Dacă ai un dormitor plin de tot felul de obiecte decorative, haine împrăștiate, cărți, reviste și mici lucruri inutile, se pare că ești genul care adună lucruri și le păstrează mult prea mult timp.

Dacă ai tot felul de aparatură electronică în dormitor, de la televizor, laptop, telefoane, gadget-uri, ceasuri și cine știe ce aparate de măsurat umiditatea sau temperatura, se pare că ești o persoană care își ascunde emoțiile și nu lasă pe nimeni să se apropie de ea.  

Culoarea așternuturilor din dormitor

În mod surprinzător, modul inconștient de a alege culorile așternuturilor este strâns legat de personalitatea și preferințele noastre intime. Dormitorul este pentru fiecare camera cea mai importantă, camera în care ne odihnim și în care ne simțim cu adevărat acasă. Așadar, iată ce spun culorile și modelele cearșafurilor tale preferate.

Culorile tari de roșu, mov sau maron, precum și dungile sunt legate de o fire mai rebelă și agitată.

Ceașafurile cu buline sau modele florale trădează o fire veselă, plină de energie, care nu se supără decât foarte rar și găsești mereu soluții.

Așternuturile cu modele de animale sunt specifice persoanelor încrezătoare și sigure pe ele.

Modelele geometrice par să fie legate mai degrabă de firile nervoase, care sunt mereu frământate și stresate.

Ce detalii din casă mai vorbesc despre tine

Un frigider plin de mâncare arată că ești o persoană jovială, deschisă și generoasă, care se bucură când are musafiri.

O bucătărie cu ustensile moderne, scumpe și întreținute impecabil nu arată doar că ești curată și pedantă, ci și faptul că ești mai degrabă introvertită, că preferi să mănânci singură și nu suporți grupurile mari de oameni.

O baie sclipitoare și pusă la punct arată că te descurci bine în viață numai când este liniște, echilibru și ordine în jurul tău și că nu suporți haosul sau surprizele.

Un șifonier încărcat de haine, în care mai găsești și bluze de acum 20 de ani, arată că îți este foarte greu să te desparți de trecut și că suferi după lucrurile frumoase care au fost cândva.

Un sertar cu șosete alandala, în care abia găsești perechile potrivite, arată că poți fi foarte atentă la detalii atunci când este cazul, chiar dacă pari împrăștiată.

foto: Shutterstock