În articolul de mai jos, îți vom detalia câteva aspecte de care să ții cont pentru a avea parte de experiența unei vacanțe plăcute la mare alături de familie. 

Medicamente și loțiuni

Înainte de a pleca la drum, asigură-te că ai pus în bagaje tot ceea ce ai nevoie pentru tine, partener și pentru copil/copii. Nu pleci cu copilul de acasă, chiar dacă acesta are deja 12, 14 sau 16 ani, fără să te gândești la situații imprevizibile. Nu e vorba de a pune răul înainte, însă organismul unui copil este diferit de de al unui adult, nevoile sunt diferite, cum șiu medicamentele de cele mai multe ori sunt adaptate vârstei celui care le administrează. În același timp, un adult poate să nu reacționeze la fel în cazul unei infecții, de exemplu, însă aceasta ar putea avea repercusiuni grave în cazul unui copil expus dintr-odată mai multor schimbări alimentare, de temperatură, de mediu. De exemplu, în timpul verii și odată cu venirea toamnei, cazurile de infestare cu viermi intestinali sunt tot mai frecvente, afecțiunea fiind comună majorității copiilor, iar consumul de dulciuri este de altfel un factor favorizant. Totodată, mai ales fiind o boală care se poate lua ușor, nici adulții nu sunt scutiți, așadar și tu ești expus riscului. Dacă un singur membru al familiei este infestat, întreaga familie trebuie să urmeze tratament antiparazitar. În acest caz, nu uita să așezi în bagaj cel mai bun tratament pentru viermi intestinali, comprimate care au la bază extracte naturale din plante cu efect antiparazitar, antiseptic, antibacterian și antifungic. Având în vedere că e vorba mai ales de copii, e important să știi că acest remediu cu eficiență dovedită e un adjuvant sigur în distrugerea bacteriilor din intestin, fără a afecta microflora intestinală. Desigur, nu ne referim la bebeluși, ci la cei de peste 12 ani, vârstă la care este recomandată administrarea acestui medicament. În plus, pe lângă faptul că elimină paraziții, oxiurii și viermii intestinali, elimină posibilitatea de înmulțire a paraziților. Și, așa cum am menționat anterior, dacă copilul are viermi intestinali, există o probabilitate ridicată ca și tu să ai.E important, mai ales în vacanță, așadar într-un cadru nou, să te asiguri că regulile de igienă sunt respectate și că  mâncarea e bine gătită, iar fructele şi legumele, spălate, mai ales că poți preveni astfel și alte boli, cum ar fi enterocolita. Nu uita nici de crema de protecție solară cu factor SPF cât mai ridicat și de medicamentele și unguentele pe care le folosiți de obicei. 

Haine adecvate și gadgeturi

Cel mai înțelept ar fi să îi pregătești  copilului un troller sau bagaj al lui, cu tot ceea ce are nevoie, însă nu calculat pe zile, căci un copil îți va demonstra mereu că murdărirea este bună, atunci când te aștepți mai puțin. Nu uita nici de pălăriile de plajă, prosoape de plajă sau jucăriile preferate. La 12 ani cu siguranță mai este atașat de un pluș. Gândește-te că ai ajuns deja pe plajă, ți-ai pregătit șezlongul, iar copilul vrea jocul nintendo sau cartea lăsată neterminată de pe e-reader. Riști să faci cale întoarsă, mai ales că astăzi copiii nu mai sunt atât de ușor de convinși ca cei din generațiile anterioare și țin foarte mult să aibă la ăndemână tot ceea ce îi captează,

Totodată, asigură-te că nu uiți să așezi în bagaj tableta și alte gadget-uri pe care copilul le folosește de obicei, precum și încărcătoarele pentru fiecare dispozitiv și baterii externe. Nu ai vrea să știi ce „dramă” s-ar putea declanșa dacă pierde un clip postat pe TikTok de o vedetă căreia îi urmărește postărilre.

Chiar dacă după ce ai pregătit tot, poți avea impresia că ai deja prea multe valize, e mai înțelept să fii pregătită pentru orice problemă inopinată decât să te apuci să cauți într-un oraș pe care nu-l cunoști ceea ce ai nevoie pentru a nu-ți strica vacanța. 

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Cosmopharm