Pentru a marca trendurile care vor ghida industria fashion și cea de design interior, Institutul Pantone a desemnat drept culoarea anului 2022 nuanța Very Pery. Una sau două culori reprezentative sunt alese anual în acest mod pentru a evidenția schimbările prin care trece societatea și tendințele industriilor de profil.
Iată și mai multe culori care sunt la modă în designul interior al acestui an.
- Violet intens Very Pery
Very Pery, culoarea anului 2022, este o nuanță de vivace și intensă de mov, rezultată dintr-un mix de albastru vibrant cu tentă de roșu violet. Aleasă pentru a marca și încuraja dorința generală de îndrăzneală și creativitate, culoarea emană în același timp delicatețe și forță. Aceasta deoarece cuprinde calitățile unui ton de albastru de tip Periwinkle, care inspiră reverie și căutarea liniștii, în combinație cu un aspect dinamic de roșu.
Pentru a-ți decora interiorul locuinței în această tonalitate caldă și vie, ce înfățișează comunicarea și deschiderea spre noi posibilități, alege să amplasezi de exemplu în living o canapea într-o astfel de culoare. Vei simți de îndată confortul și ideea de calm și relaxare pe care o aduce această nuanță delicată, în aceeași măsură deschisă însă spre noi orizonturi și posibilități. Poți opta pentru culori diferite la cuverturile de pat, în așa fel încât să creezi prin îmbinarea lor un mix armonios și echilibrat.
- Verde-albăstrui
O altă culoare definitorie pentru 2022 este o combinație delicată de verde-albăstrui. Nuanța Breathe, odihnitoare și relaxantă, este propunerea producătorului Graham&Brown, și este perfectă pentru a crea spații calme pentru momentele de liniște la care aspiri atunci când ești acasă.
Aceste tonuri de verde combinat cu albastru pot fi folosite pentru anumite piese decorative, de exemplu pentru un tablou sau canvas modern pe peretele din living sau dormitor. În acest fel, accesoriul respectiv va crea un punct focal de interes în încăpere, și va fi elementul care adaugă coerență întregului ansamblu.
- Gri albăstrui
O altă nuanță deschisă, care insuflă ideea de prospețime și stare de bine potrivită pentru acest an este o tonalitate de gri cu influențe verzui sau albăstrui, de tip Evergreen sau October Mist 1495. O poți utiliza pentru anumite piese de mobilier, de exemplu un dulap sau o comodă vintage, pe care să le recondiționezi și să le decorezi cu o astfel de culoare delicată. Vei susține în acest mod ideea de reînnoire și sustenabilitate, tendințe favorite ale ultimilor ani, dar și de reconectare cu natura, pe care o vei aduce mai aproape de tine în acest fel.
- Violet deschis
Tot ca și tendințe predominante ale anului, te poți juca în locuință cu diverse nuanțe de violet deschis sau pal. Le poți utiliza pentru accesorii și decorațiuni, de exemplu vaze, lumânări sau un tapet de perete într-una din încăperi, în special dacă nu ai o piesă de mobilier mai masivă de acest fel.
Culorile folosite acum în designul interior fac deseori referire la natură, astfel încât tendințele anului sunt orientate pentru orice combinații naturale de acest fel. Folosește nuanțe de albastru-violet alături de bleu deschis sau verde vibrant, inspirate din grădină, pentru a crea un decor plin de rafinament și prospețime în casa ta.
- Teracotta sau portocaliu ars
În fine, pentru a însufleți spațiul de dormit sau zona de dining a casei folosește o altă culoare caldă, inspirată din natură. Orice nuanțe pământii, de la oranj stins, corai sau teracotta aprins sunt potrivite pentru decorul interior din acest an. Imaginează-ți zilele relaxante și calme dintr-una din localitățile apropiate Mării Mediterane sau Adriatice, pentru a aduce acea atmosferă specifică mai aproape de tine.
Folosește vaze înalte decorative din ceramică sau lut ars, cuverturi de pat din texturi satinate, ori diverse rame decorative în astfel de nuanțe pământii, naturale pentru a recrea în interiorul casei tale un ambient mediteranean de acest fel.
Posibilitățile sunt infinite, așa cum sugerează și culorile anului 2022, iar decorațiunile, texturile și materialele pe care le găsești în online sau offline te așteaptă să-ți pui la lucru creativitatea și imaginația pentru a crea decorul perfect pentru tine!
Sursa foto: unsplash.com