Mai mult, avem și sfaturile Prăjiturelei pentru două alternative rapide și economice: cum să transformi cornulețele pufoase și cozonacul cu nuci din gama Drag de România de la Carrefour pentru un răsfăț dulce și ușor de montat.
Prăjitură cu două blaturi, cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Acest desert spectaculos este compus din straturi fine de blat cu cacao și blat cu cocos, învăluite într-o cremă de vanilie delicioasă și acoperite cu o glazură de ciocolată lucioasă, decorată cu fulgi de cocos. Deși pare sofisticat, este mai simplu de realizat decât ai crede!
Ingrediente pentru o tavă de 25×35 cm:
- Blatul de cacao: 4 ouă Filiera Calității Carrefour La Piață, 80 g zahăr, 20 ml ulei Carrefour Classic, 100 g făină albă de grâu Carrefour Classic , 20 g cacao, ½ linguriță praf de copt, 1 linguriță extract de vanilie, un praf de sare.
- Blatul de cocos: 6 albușuri, 120 g zahăr, 70 g fulgi de cocos, 100 g făină, ½ linguriță praf de copt, 1 linguriță extract de vanilie, un praf de sare.
- Crema de vanilie: 6 gălbenușuri, 40 g amidon, 120 g zahăr, 500 ml lapte Carrefour Classic, 200 g unt, o păstaie de vanilie, un praf de sare.
- Glazura de ciocolată: 200 g ciocolată neagră, 100 ml lapte Carrefour Classic, 1 cub de unt Carrefour Classic, 1 lingură fulgi de cocos pentru decor.
Cum se prepară:
Pentru blatul de cocos, mixează albușurile spumă cu zahărul și un praf de sare, adăugând vanilia, făina, praful de copt și fulgii de cocos. Coace aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt timp de 15 minute la 180°C.
Pentru blatul de cacao, mixează ouăle cu zahărul, adaugă uleiul în fir subțire, apoi încorporează amestecul de făină, cacao și praf de copt. Coace și acest blat în aceeași manieră ca pe cel de cocos.
Pentru crema de vanilie, încălzește laptele cu păstaia de vanilie, amestecă gălbenușurile cu zahărul, amidonul și puțin lapte cald pentru a le tempera, apoi adaugă restul laptelui și pune pe foc până se îngroașă. La final, adaugă untul și amestecă bine.
La montaj, alternează blaturile de cocos și cacao cu crema de vanilie, iar la final, acoperă prăjitura cu glazura de ciocolată. Decorează cu fulgi de cocos și lasă prăjitura la rece peste noapte pentru a se întări și a se intensifica aromele.
Pandișpan pufos cu fructe proaspete
Acest desert clasic și rapid de realizat este ideal pentru o seară relaxantă în familie. Textura pufoasă a pandișpanului combinată cu prospețimea fructelor creează o armonie de gusturi de neegalat.
Ingrediente pentru tava standard a cuptorului:
● 9 ouă Filiera Calității Carrefour La Piață
● 270 g zahăr
● 270 g făină albă de grâu Carrefour Classic
● 1 linguriță rasă de sare
● 1 linguriță extract sau pudră de vanilie
● 300 g fructe (la alegere)
Cum se prepară:
Începe prin a mixa ouăle cu zahărul, sarea și vanilia până când compoziția își triplează volumul. Apoi, adaugă făina cernută în patru etape, încorporând-o ușor cu o spatulă pentru a păstra aerul din amestec. Toarnă aluatul obținut într-o tavă și presară fructele trecute prin făină pentru a preveni să se lase la fund. Coace pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 175°C, cu funcția de ventilație, timp de 23-25 de minute, până când devine ușor aurit și pufos.
Indiferent de desertul ales, ceea ce contează cu adevărat este bucuria de a fi alături de cei dragi și de a împărtăși momente speciale în fiecare colț al casei. Sărbătorile devin astfel o adevărată celebrare a gusturilor, a tradițiilor și a iubirii, transformând fiecare masă într-o amintire de neuitat.
Pro Tip: cum să transformi cornulețele sau cozonacul „Drag de România” într-un desert desăvârșit, rapid și economic
Dacă nu ai timp să pregătești deserturi elaborate, dar vrei totuși să te bucuri de cornulețe pufoase, fine și absolut delicioase, cornulețele „Drag de România” – marca proprie premium Carrefour sunt soluția perfectă. Gătite cu ingrediente atent selecționate și cu o rețetă tradițională, aceste cornulețe delicioase aduc un gust autentic de Crăciun, ideale pentru a le servi alături de familie sau prieteni. Fie că le pui pe masă ca gustare dulce sau le savurezi alături de o cană de ceai, cornulețele „Drag de România” vor transforma fiecare moment într-o sărbătoare a gusturilor, fără a fi nevoie să petreci ore întregi în bucătărie.
O altă alternativă rapidă și de efect este cozonacul Drag de România, perfect pentru Sărbători. Scutește câteva ore bune de muncă în bucătărie, fără să faci rabat la calitate sau gust. Sfatul Prăjiturelei este ca la servire, pentru un plus de savoare și stil, să adăugăm lângă felia de cozonac și câte o lingură de cremă de vanilie, aceeași de la prăjitura cu blat de cocos. Astfel, cozonacul plin de umplutură cu nuci se potrivește perfect cu fina cremă de vanilie și desăvârșește desertul rapid și de buget pentru masa de Crăciun.
Act for Food: grija Carrefour pentru tine și timpul tău
Prin programul Act for Food și platforma de loializare Act for Good, Carrefour pune accent pe produse de calitate, sprijinind producătorii locali și oferind soluții accesibile pentru mesele tale festive. Iar dacă timpul nu îți permite să gătești acasă, poți comanda rapid delicii din gama noastră, prin partenerii Carrefour, direct la tine acasă. Astfel, te bucuri de mai mult timp prețios alături de familie, fără să renunți la savoarea preparatelor autentice.
Descoperă toate ofertele speciale de sărbători pe carrefour.ro și în magazine! Bucură-te de momente magice alături de cei dragi! Crăciun fericit!