Ce poți vizita în Dubai?

Atracțiile din Dubai sunt nenumărate. Dacă îți dorești o excursie de vis, te poți informa de pe Ghidul suprem pentru un city break reușit. Totodată, poți vedea cele mai interesante atracții turistice pentru tine, și anume:

  1. Turnurile Emirates Towers

Sunt zgârie-nori situați în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite. Aceste turnuri sunt un simbol al arhitecturii moderne și un exemplu de avansare tehnologică în construcții.

Cel mai înalt dintre turnuri, Burj Khalifa, este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 de metri. A fost construită în 2010 și are 163 de etaje. Turnul are o formă neobișnuită care seamănă cu o floare și este dotat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv un sistem de aer condiționat care reduce costurile energetice.

Alte turnuri faimoase din Dubai sunt Emirates Towers, care sunt formate din trei turnuri, cu înălțimi de 355, 309 și, respectiv, 285 de metri. Acestea au fost construite în 1999 și sunt printre primii zgârie-nori din oraș.

Un alt turn celebru, Dubai Mall, face parte din cel mai mare centru comercial din lume. Are o înălțime de 828 de metri și 163 de etaje și este unul dintre cele mai populare locuri pentru turiștii din Dubai.

Toate aceste turnuri sunt un simbol al bogăției și prosperității Emiratelor Arabe Unite, precum și un exemplu al modului în care tehnologia modernă poate fi folosită pentru a crea structuri unice și impresionante;

  1. Insulele Palm

Palm Jumeirah este o insulă mare din cadrul arhipelagului Palm Islands – arhipelag format din trei insule de palmieri, fiecare dintre acestea având forma acestui copac exotic. Peste 7 milioane de dolari americani au fost cheltuiți pentru amenajarea acestui arhipelag unic. Pe „vârfurile” insulelor de palmieri există numeroase clădiri cu penthouse-uri și vile cu acces individual la mare. „Trunchiurile” insulelor servesc drept platformă pentru hoteluri, centre comerciale, complexe de parcuri, centre de birouri și cluburi de iahturi.

Dacă ai decis să zbori în Dubai, niște bilete avion Dubai te vor ajuta să-ți împlinești dorința. 

Ce poți vizita în Londra?

Londra este o metropolă înfloritoare, cu o istorie impresionantă de peste 2.000 de ani. Orașul a fost inițial cunoscut sub numele de Londinium în anul 43 d.Hr., dar a suferit schimbări enorme de-a lungul secolelor. Astăzi, poți explora trecutul Londrei vizitând numeroase atracții istorice fascinante.

  1. Palatul Buckingham

Palatul Buckingham este unul dintre cele mai faimoase repere regale din Londra. Este reședința oficială a reginei la Londra și sediul monarhului Regatului Unit. Situat în cartierul Westminster, este adesea centrul evenimentelor de stat și al ospitalității regale. Camerele de stat magnifice sunt deschise publicului timp de 10 săptămâni în fiecare vară, între 22 iulie și 2 octombrie, și în anumite zile ale iernii și primăverii;

  1.  Turnul Londrei

Turnul Londrei este una dintre cele mai bune atracții regale din Londra! Castelul istoric este situat pe malul nordic al râului Tamisa și este cunoscut ca fiind depozitarul bijuteriilor coroanei. Turnul are o istorie foarte bogată și complexă, despre care puteți afla făcând un tur cu unul dintre gardienii Yeoman Warders, care îndeplinesc și astăzi sarcini ceremoniale;

  1. Tower Bridge

Tower Bridge sau Podul Turnului este un pod suspendat și trambulină combinat din centrul Londrei peste râul Tamisa, în apropiere de Turnul Londrei. Uneori este confundat cu London Bridge, situat la aproximativ 0,8 kilometri în amonte. Construcția a început în 1886; a fost deschis în 1894. Este, de asemenea, unul dintre simbolurile Londrei și ale Marii Britanii. Dacă vrei să ajungi rapid și confortabil în Londra, un bilet avion Londra te poate ajuta.

Cum să călătorești inteligent?

Când călătorești, vrei o experiență optimizată. Cu o platformă de rezervări eficientă, ai un timp de călătorie optim, cu opțiuni variate pentru zboruri și cazare în același loc. Te poți informa ușor despre documente și vize, cu clauza privind alcoolul inclusă în preț. Detaliile asigurării și unitățile medicale sunt la îndemână pe telefon. Accesezi rapid toate informațiile despre călătoria ta, iar atracțiile și excursiile locale sunt la un click distanță!

Călătorind și vizitând locuri istorice remarcabile, vei pune în mișcare roata timpului și vei înțelege mai bine rădăcinile culturii umane, transformând astfel călătoria într-o experiență memorabilă și educativă.