Cum deschizi o afacere în industria alimentară cum este un laborator de cofetărie?

  • Comandă echipamentele corecte pentru cofetărie

Ține cont că depozitarea este importantă pentru a menține cofetăria organizată. Rafturile și dulapurile de depozitare sunt esențiale pentru orice brutărie sau cofetărie. Dacă lucrezi cu pungi voluminoase de făină și zahăr, ar trebui să investești într-un camion pentru marfă și cărucioare pentru a muta pungile mari în bucătărie. Cuptoarele cu inducție sunt excelente echipament de cofetărie, așa că investește în unele performante și spațioase. Frigiderele voluminoase și performante trebuie să fie și ele pe listă. De asemenea, folosește aparate pentru monitorizarea umidității care transmit date în timp real, într-un mediu în care alimentele sunt perisabile de cele mai multe ori, iar temperatura și umiditate trebuie controlate tot timpul. Pe site-ul ellab.ro găsești o paletă largă de echipamente potrivite pentru industria alimentară necesare business-urilor mici și mijlocii.

  • Obține împrumuturi și un capital necesar de pornire a business-ului

Când deschizi un laborator de prăjituri sau de patiserie trebuie să ții cont de costurile pe care va trebui să le iei în considerare, cum ar fi închirierea unui spațiu comercial, obținerea unei asigurări, echiparea spațiului cu echipamente, angajarea și formarea personalului, aprovizionarea bucătăriei, planul de marketingul etc. Ca urmare, va trebui să ai la dispoziție o sumă semnificativă de bani pentru a acoperi aceste costuri.

În plus, poate dura câteva luni de la deschidere pentru ca afacerea să devină profitabilă, așa că vei avea nevoie de numerar pentru a acoperi costurile timp de câteva luni după deschidere. Este posibil ca tu și partenerii tăi de afaceri să nu puteți finanța de unii singuri cofetăria, așa că va trebui să obții împrumuturi. Există trei moduri comune în care proprietarii de afaceri obțin finanțare: împrumuturi comerciale, linii de credit pentru afaceri și împrumuturi pentru întreprinderi mici. Discută cu specialiști în acest sens și fă alegerea corectă, mai exact încearcă să nu te întinzi mai mult decât ți-e plapuma. Este nevoie de curaj pentru a începe o afacere, dar ai nevoie și de înțelepciune.

  • Informează-te de actele și licențele pentru a deschide cofetăria

Industria serviciilor alimentare este puternic reglementată în Uniunea European și în țara noastră, de aceea vei avea nevoie de permise și licențe pe care va trebui să le obții înainte de a deschide cofetăria. Tipurile de permise de care vei avea nevoie vor varia în funcție de tipul de afacere, așa că asigură-te că verifici legile cât mai strict. Un avocat sau un notar te-ar putea ajuta în acest sens.

În concluzie, de la idee la afacere nu mai este decât un pas. Trebuie doar să fii bine informat și să ai curaj.

Sursă foto: Shutterstock.com