De asemenea, afecțiunile de sănătate sunt tot mai frecvente, chiar și cele minore. Deși există medicamente, mulți oameni caută și soluții naturale pentru a-și îmbunătăți starea de bine. Terapiile alternative sunt în tendințe, dar menționăm că nu înlocuiesc tratamentele de specialitate când este cazul.
În aceste terapii trebuie să amintim uleiurile esențiale 100% naturale. Acestea au câștigat popularitate datorită beneficiilor pe care le au asupra sănătății fizice, dar și mentale. Aceste esențe concentrate sunt extrase din plante, fiind folosite de milenii pentru proprietățile lor terapeutice.
Ele sunt utilizate pentru relaxare, pentru ameliorarea durerilor sau pentru îmbunătățirea calității somnului. Uleiurile esențiale oferă o alternativă blândă, eficientă pentru probleme minore. La e-palosanto.com vei găși mai multe tipuri de ulei esential 100%, natural, cu efecte deosebite.
Ce sunt aceste uleiuri esențiale?
Nu trebuie să minimizăm rolul lor. Dar înainte de a le folosi, trebuie să le înțelegem. Uleiurile esențiale sunt extracte naturale aromate. Ele sunt obținute din diferite părți ale plantelor adica flori, frunze, scoarță, rădăcini. Fiecare tip de ulei esențial are compuși activi specifici. Aceștia determină beneficiile terapeutice ale substanțelor. De exemplu, uleiul din lavandă, unul din cele mai apreciate, disponibil și pe e-palosanto.com, conține linalool.
Mai conține și acetat de linalil. Ambele au efecte calmante. Uleiul de eucalipt este bogat în cineol, un compus cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene. Aceste uleiuri de la e-palosanto.com pot fi utilizate în mai multe moduri: prin inhalare, aplicare topică, difuzare.
Moleculele volatile pătrund rapid în organism, Astfel, vor stimula sistemul nervos central sau vor acționa direct asupra pielii. Uleiurile esențiale, în general, pot influența starea de spirit, reducând inflamațiile. De asemenea, pot îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar. Întotdeauna trebuie folosite uleiuri esențiale 100% naturale, de la e-palosanto.com. Acestea nu au aditivi chimici!
Uleiurile te ajută în reducerea stresului
Cum am specificat, acesta ar fi un beneficiu major. Capacitatea uleiurilor de a reduce stresul este binecunoscută. Ele au “darul” de a ridică moralul cuiva care suferă de depresie sau anxietate. Aici amintim uleiuri precum lavandă, bergamotă, ylang-ylang. Chiar și în centrele SPA acestea sunt folosite. De fapt, sunt de nelipsit din în aromaterapie pentru efectele lor relaxante sunt minunate. Inhalarea acestor miresme ajută la eliberarea neurotransmițătorilor. Amintim de serotonină și dopamină, care se fac “vinovați” de a aduce calmul și fericirea. De exemplu, un articol medical, de pe site-ul Johns Hopkins, ne spune că aceste uleiuri sunt foarte benefice. Unele au rolul de a reduce semnificativ nivelul de cortizol, hormonul stresului, în doar câteva minute. Ele sunt benefice și pentru cei ce suferă de anxietate sau insomnie. De fapt, cred că cu toții am experimentat terapia prin miros, chiar fără voia noastră. Ni s-a întâmplat să intrăm într-o casă sau un loc anume și să simțim un miros plăcut. Acesta ne-a adus imediat un zâmbet pe buze. Este ca și cum, după o perioadă de timp agitată, regăsești mirosul de scorțișoară și portocală specific casei părintești. Iar asta te face să te simți bine. Este ca în “Căutarea timpului pierdut” a lui Marcel Proust. Mirosul madlenelor îi evoca amintiri plăcute. Să nu uităm și că un masaj cu uleiuri esențiale diluate în uleiuri purtătoare, poate relaxa mușchii tensionați. Sunt folosite și pentru a îmbunătăți circulația sanguină.
Sprijinirea sistemului respirator cu ajutorul uleiruilor
Nu putem să nu remarcăm gama extinsă de uleiuri de la e-palosanto.com. Aici mai avem și arome precum eucalipt, mentă, arbore de ceai. Acestea sunt foarte apreciate pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății respiratorii. Sunt foarte bune decongestionante nazale, reduc inflamațiile, combat infecțiile bacteriene sau virale. Dacă ești răcit sau gripat, poți să inhalezi ulei de eucalipt sau mentă. Vei vedea că mirosul te va ajuta să respiri mai bine. De asemenea, uleiurile esențiale pot fi adăugate în apa fierbinte pentru inhalații. Da, exact cum făceai la bunica acasă cu mușețelul! Pui câteva picaturi de ulei mentolatd e la e-palosanto.com într-un vas cu apă fierbinte. Apoi pui un prosop pe cap și inhalezi. Face adevărate minuni! Totuși, nu uita că aceste uleiuri trebuie să fie utilizate cu prudență. Respectă indicațiile de diluare, pentru a evita iritațiile sau reacțiile alergice.
Metode de a le folosi pentru sănătatea pielii
Cum bine știm, îngrijirea pielii este una din preocupările majore ale omului modern. Însă, cu toată tehnologia, unii apelează la metode naturiste, și bine fac! Aceștia aleg uleiuri precum cel de arbore de ceai, lavandă, mușețel. Ele sunt utilizate pentru a trata afecțiuni minore ale pielii. Deci, funcționează pentru acnee, iritații, unele tăieturi superficiale. Lavanda, pe care am tot amintit-o și poate fi considerată aproape un panaceu universal, are proprietăți antiseptice. O putem folosi pentru a trata arsurile sau mușcăturile de insecte. Uleiul de arbore de ceai este, în schimb, un remediu bun împotriva coșurilor. Uleiurile esențiale de mușețel sau trandafir sunt perfecte pentru pielea sensibilă sau predispusă la roșeață.
Îmbunătățirea calității somnului cu lavandă
Nu credem că există persoană care să nu fi experimentat insomnii severe. Aceasta este o problemă tipică stilului de viață modern. Lavandă, în special, ne da un ulei recunoscut pentru capacitatea sa de a relaxa. Înainte de culcare poți pune în difuzor câteva picături, care te vor ajută să adormi. Să dăm însă Cezarului ce-i al Cezarului! Adică să aducem în discuție și salvia, care poate fi la fel de importantă ca lavanda. Uleiul de salvie ajută în refacerea echilibrului hormonal.
Cum am descoperit mai sus, uleiurile esențiale 100% naturale reprezintă o soluție salvatoare. Pentru a alege un ulei potrivit nevoilor tale, intră pe site-ul e-palosanto.com. Aici uleiurile sunt naturale, fără aditivi chimici așa cum am menționat. Nu trebuie să ne fie teamă să încercăm și aceste terapii alternative. Atâta timp cât respectăm regulile de utilizare sau nu suntem alergici, ele ne pot ajuta!