Tocmai de aceea, cei mai buni sportivi sunt sponsorizați de cele mai mari branduri, care le oferă întotdeauna echipamente sportive de calitate, dar și bijuterii scumpe. Într-o lume atât de activă, precum cea a sportivilor, și diamantele au locul lor, iar atleții le poartă cu mândrie, ori de câte ori au ocazia. Iar dacă până acum te-ai întrebat de ce aceștia poartă inele, ceasuri sau coliere extravagante, de milioane de dolari, iată care sunt motivele lor:

Extravaganța

Mulți sportivi își doresc să iasă din tipare, așa că apelează la ajutorul accesoriilor, pentru a atrage privirile tuturor, la diferite evenimente. Chiar dacă sunt recunoscuți pentru rezultatele lor de succes, aceștia își doresc să fie un model pentru ceilalți, așa că prin fiecare apariție, sportivii vor să fie remarcați. Tocmai de aceea, mulți dintre ei aleg bijuterii scumpe și extravagante. De exemplu, fostul boxer Floyd Mayweather poartă un ceas creat de Jacob&Co, care are 239 de diamante și 260 de carate, în valoare de 18 milioane de dolari.

Printre cei care își doresc să atragă atenția cu accesoriile pe care le poartă se numără și fotbalistul Cristiano Ronaldo. Aceștia a purtat la gala Globe Soccer Awards un ceas aparte, considerat de presa din afară ca fiind „ieșit din comun”.  Ronaldo a fost desemnat în cadrul acelei gale „cel mai bun fotbalist al secolului”, așa că și-a dorit să marcheze acest moment important, purtând o bijuterie extrem de scumpă. Ceasul este realizat din aur alb, de 18 carate, încrustat cu diamante, iar valoarea acestuia a fost evaluată  la suma de  1.500.000 de euro.

Rafinamentul

Atunci când nu se află pe teren, sportivii participă la o mulțime de evenimente și gale, unde își fac apariția de fiecare dată în ținute elegante, accesorizate cu cele mai scumpe bijuterii. Serena Williams este una dintre cele mai bune sportive de talie mondială, iar aceasta este mereu în centrul atenției la toate galele la care participă. În 2017, la MET Gala, tenismena a purtat o brățară statement cu diamante, creată de Diamond Outrage. 

De asemenea, Serena este ambasadoare a brandului Audemars Piguet, dar și o clientă fidelă a brand-ului elvețian de ceasuri Royal Oak Offshore. Nici pe terenul de tenis aceasta nu renunță la accesoriile scumpe. La Australian Open 2021, Serena a atras toate privirile cu cerceii și colierul pe care le-a purtat în timpul meciului. Iar dragostea pentru accesorii a inspirat-o pe Serena Williams să își lanseze chiar propria linie de bijuterii, care cuprinde coliere din argint, cu diferite mesaje, dar și brățări de tenis cu diamante.

Statutul financiar

Sportivii au averi de milioane de dolari, așa că aceștia investesc în imobiliare, mașini, diverse afaceri, dar și în bijuterii scumpe. Unii dintre ei nu se uită deloc în portofel atunci când își aleg accesoriile, iar printre aceștia se numără și Cristiano Ronaldo, care deține unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume, în valoare de 802.000 de dolari. Este vorba de un ceas Montres Breguet Double Tourbillon, care are o carcasă de platină de 52 mm și 417 diamante. De asemenea, printre colecționarii ceasurilor de lux se află și Floyd Mayweather, care deține un Royal Oak îmbrăcat în aur roz, cu 1005 diamante, care costă aproape 300.000 de dolari.

Așadar, sportivii investesc o mare parte din câștigurile lor în bijuterii și accesorii de calitate, pe care le poartă atât la evenimente, cât și pe teren, pentru a-i impresiona pe ceilalți, dar și pentru a le demonstra statutul lor. LeBron James, Neymar Jr. și Serena Williams se numără printre sportivii de top care nu renunță la bijuteriile lor nici măcar în timpul meciurilor importante. 

Sursa foto:  https://unsplash.com