Pantofi ortopedici, ce sunt?

Se spune adesea că pantofii ortopedici sunt adevărați aliați pentru sănătatea picioarelor, ceea ce este adevărat. Sunt într-adevăr articole medicale concepute pentru a îndeplini funcții specifice. Acestea constau în special în corectarea deformărilor piciorului, în oferirea unui sprijin inegalabil calcaiului și arcului piciorului și în ameliorarea diferitelor boli, cum ar fi tulburările nervoase sau articulare. Femeile sunt mult mai predispuse la probleme ce necesită purtarea unor astfel de pantofi. Dacă nu știi de unde să cumperi asemenea incaltamite, vezi saboti dama și alte tipuri de încălțăminte ortopedică la taby.ro. Dar de ce să purtăm pantofii ortopedici?

1. Suport excelent pentru picioare

Fără un sprijin adecvat al picioarelor, acestea pot dezvoltă afecțiuni dureroase, inclusiv piciorul plat și fasciita plantară. Acestea ne pot afecta grav mobilitatea și ne pot provoca discomfort nejustificat – și probabil că se vor înrăutăți cu cât aceste probleme rămân nerezolvate.

Pantofii ortopedici se referă la suport și se extind mult dincolo de arcadă. Oferind o susținere îmbunătățită prin întregul pantof – de la o amortizare mai bună sub călcai până la un sprijin mai puternic al arcului pe picior – pantofii ortopedici ne pot ajuta să ne realiniam piciorul. Acest lucru ne poate ajuta la prevenirea durerii și a disconfortului.

2. Flux sanguin mai bun

Persoanele care au diabet și care s-au confruntat cu neuropatia diabetică – sau cu leziuni ale nervilor că urmare a problemelor legate de fluxul sanguin diabetic – știu că cel mai mare pericol nu este neapărat durerea pe care o simt, ci ceea ce nu simt. Amorțeală, căci despre asta este vorba, poate ascunde probleme care se dezvoltă lent, și pot apărea la complicații grave cu cât rămân netratate mai mult timp.

Permițând spațiului piciorului să se miște și să funcționeze în cantitatea potrivită de spațiu confortabil, pantofii ortopedici ajută la corectarea problemelor de flux sanguin și la îmbunătățirea circulației. Încălțămintea ortopedică poate fi o ușurare uriașă pentru cei care suferă de dureri nervoase,
iar cei care suferă de neuropatie diabetică nu pot avea pur și simplu altă opțiune decât sprijinul oferit de încălțăminte ortopedică confortabilă și elegantă.

3. Durerea redusă a piciorului

Câți pași faci într-o zi? Pentru majoritatea oamenilor, numărul este de aproximativ 10.000 – iar pentru cei care simt dureri severe de picior că urmare a încălțămintei necorespunzătoare sau a durerilor de picior existente, fiecare dintre acești pași poate însemna un calvar dureros. Soluția: pantofi ortopedici care se potrivesc corect.

Pantofii ortopedici oferă tot stilul și personalitatea încălțămintei moderne, cu spațiu extins pentru că degetele de la picioare să se poată deplasa confortabil și, de obicei, sunt disponibile în lungimi și dimensiuni nu întotdeauna oferite de mărcile de pantofi standard. Acestea sunt modelate pentru a preveni iritarea, în timp ce tocurile sunt concepute pentru a împiedică picioarele să fie împinse prea mult înainte și să provoace disconfort suplimentar.

Cel mai bun dintre toate, cu cât purtăm încălțăminte ortopedică mai mult timp, cu atât prevenim mai multe daune pentru sănătatea picioarelor – contribuind la prevenirea dezvoltării unor dureri suplimentare la fiecare pas pe care îl facem. În plus, pentru femei există pantofi ortopedici nu doar ce asigura sănătatea picioarelor, ci și eleganți, perfecți pentru a-i purta în ocazii deosebite. Pe taby.ro există o gamă variată de botine modele noi și elegante.