Mai jos veți descoperi care sunt beneficiile în materie de jucării educative. Iar Bebeluc.ro vă așteaptă cu numeroase astfel de jucării, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0-12 ani.  

Beneficiile jucăriilor educative

Copiii care cresc cu jucării educative tind să se dezvolte mai armonios mai sănătos. Astfel de jucării educative, implicit jucarii Montessori, au ca scop învățarea unei anumite abilități, despre un anumit subiect, obiect sau fenomen. Beneficiile sunt:

  • Dezvoltarea IQ-ului 

Astfel de jucării educative măresc alfabetizarea copilului, dezvoltă coordonarea mână-ochi, abilitățile cognitive, memoria, concentrarea, identificarea, gândirea logică și critică. Încă de la vârste fragede bebelușul absoarbe informații, creierul său fiind ca un burete. Înțelege mai detaliat problemele și cum să le rezolve, iar cu timpul le rezolvă mai repede. Repetiția e mama învățăturii, nu-i așa?

Jucăriile de tip puzzle încurajează copilul să gândească, să urmărească secvențe pas cu pas pentru a soluționa o problemă. Va învăța din greșelile sale, astfel încât să obțină un rezultat mai bun. Iar când va crește va face față problemelor vieții mai eficient, căutând mai multe moduri prin care să găsească soluția potrivită. Prin dezvoltarea acestor abilități va crește și IQ-ul copilului. Cei mici nu se pot concentra foarte mult, de aceea astfel de jucării educative vor spori interesul copilului de a învăța. 

  • Dezvoltarea simțurilor 

Își dezvoltă abilitățile motrice fine și grosiere, văzul, auzul, simțul tactil. Alegeți jucarii educative viu colorate, cu diverse texturi și zgomotoase, pentru că îl ajută pe bebeluș să interacționeze și să înțeleagă lumea din jur. Astfel i se dezvoltă și personalitatea și îi sunt sporite și abilitățile de comunicare.

  • Dezvoltarea personală, emoțională și socială 

Multe dintre jucării cer implicarea părinților sau a altor copii. Astfel că el va trece prin diverse emoții, inclusiv furie. Va învăța cum să își gestioneze emoțiile, cum să-și aștepte rândul, cum să împartă, cum să lucreze în echipă. Își va dezvolta încrederea în sine și în alții, dar și empatia. Iar toate aceste lucruri sunt importante în viața de adult. 

  • Dezvoltarea creativității 

Curiozitatea o purtăm cu noi până în viața de adult. Copiii vor să exploreze lumea din jur, să o înțeleagă, să învețe diverse roluri, să își exprime emoțiile. Iar jucăriile educative le oferă un avantaj cognitiv și îi face mai entuziasmați de a explora și experimenta. Își dezvoltă imaginația și creativitatea, alcătuiesc povești și scenarii în mintea lor, își dezvoltă proiectarea și construcția creativă.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile jucariilor educative. Așa că dragi părinți, este important să faceți alegeri potrivite și să nu subestimați puterea lor educativă. Bebeluc.ro vă așteaptă cu jucării educative de calitate, distractive și interesante. În viitor, copilul se va putea adapta mai ușor diverselor situații și contexte sociale, va aborda viața și ale sale probleme cu mai multă relaxare și detașare, în același timp fiind responsabil, analitic și disciplinat. Va ști cum să se plieze pe diferite cerințe, nevoi, va ține cont și de cei din jurul său și va îmbina utilul cu plăcutul. Și, de asemenea, va fi frumos dezvoltat, atât mintal, cât și emoțional. 

Contact:

[email protected]