Protecţie pentru tine şi familia ta

Dacă familia ta depinde de sprijinul tău financiar pentru a se bucura de un nivel de trai decent, o asigurare de viaţă, care acoperă şi situaţii precum şomajul sau bolile grave, este deosebit de importantă. În cele mai dificile momente, te poţi baza pe o anumită sumă de bani care poate însemna o soluţie salvatoare sau, cel puţin, protecţie pentru tine şi familia ta faţă de greutăți financiare.

Reducerea stresului

Dacă eşti foarte stresată atunci când şofezi, nu din cauza priceperii tale, ci a manevrelor uneori neortodoxe ale celorlalţi participanţi la trafic, o asigurare de tip CASCO ar putea să te facă să te simţi mai puţin neliniştită. Desigur, preţul unei astfel de asigurări poate fi considerabil, dar diferă în funcţie de maşină. Asigurarea pentru un Ford Ka nu va costa la fel de mult ca una pentru o maşină din gama de lux. Cu toate acestea, este de reţinut că o astfel de asigurare îţi oferă mai multă siguranță, dat fiind că acoperă şi eventualele daune făcute propriei maşini, nu numai cele cauzate terţilor în cazul unui accident. 

Sănătatea, mai importantă decât orice

Nicio sumă de bani nu poate înlocui sănătatea și starea de bine, aşa că investiţia într-o asigurare medicală opţională este foarte importantă. Acest tip de asigurare nu costă foarte mult şi este oferit de multe companii angajaţilor lor în pachetul salarial. Dacă nu te bucuri de un astfel de beneficiu, trebuie să ştii că pe piaţă există foarte multe oferte pe care le poţi studia înainte să te decizi care este produsul potrivit pentru tine şi, eventual, pentru familia ta. O parte dintre aceste asigurări includ oferte opţionale, pe care le poţi activa atunci şi dacă este cazul, aşa cum este cazul pachetelor complementare pentru gravide.

Casa ta, castelul tău

Asigurarea locuinţei este obligatorie în România şi chiar dacă este reglementată prin legea 260/2008, sunt puţini cei care încheie o astfel de poliţă. Aşadar, este important să îţi aminteşti că asigurarea obligatorie de locuință, denumită şi PAD, este un instrument menit să te protejeze împotriva a trei situaţii catastrofale: inundații, cutremure și alunecări de teren Chiar dacă nu locuieşti în zone în care sunt probabile alunecările de teren sau inundațiile, nu trebuie să uităm că România este o ţară cu o intensă activitate seismică şi un cutremur mai mare ar fi devastator pentru multe regiuni din ţară. În acest context şi dat fiind că asigurarea obligatorie nu are un preţ prea mare, este indicat să ţi-o faci şi tu. În plus faţă de această asigurare, poţi contracta şi una facultativă, care acoperă ale situaţii dezastruoase, cum ar fi un incendiu. Un aspect important al acestei asigurări este că ea poate include diferite clauze, de la asigurarea unor obiecte preţioase din interiorul locuinţei la răspunderea civilă faţă de vecini, în cazul în care un incident din apartamentul tău afectează şi alţi vecini.

Aşadar, produsele de asigurare pe care le achiziţionăm înseamnă mai mult decât banii pe care îi plăteşti lunar sau anual, ci vin să îţi aducă mai multă liniște sufletească atunci când te confrunţi cu incertitudinile vieții. 

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Autovit