În primul rând, reușita intervenției depinde de densitatea părului în zona din care urmează să fie prelevat. Fiecare persoană care apelează la medic trebuie atent consultată, deoarece o zona donatoare limitată poate duce la ineficiența implantului și astfel pacientul nu va avea parte de rezultatele dorite. Zona donatoare este cea din care vor fi luați foliculii de păr. Practic, aceștia sunt preluați din acel loc și transferați acolo unde e nevoie.

Reușita unei astfel de intervenții depinde și de gradul de calviție al pacientului. Implantul de păr este recomandat celor care au intrat deja în stadiul 3, deoarece primele două sunt considerate incipiente și nu există o recesiune evidentă a părului.

Dacă ai o cădere a părului normală sau dacă este cauzată de alopecie de tracțiune, traume provenite din incendii sau accidente, atunci implantul de păr te va ajuta. În ceea ce privește afecțiunile neeligibile cu procedura de implantare, trebuie să avem în vedere pacienții cu alopecie areată, în cazul cărora foliculii de păr sunt morți inclusiv în zonele donatoare.

Pentru a-ți putea face implant de păr trebuie să ai și o stare de sănătate bună. Acest lucru presupune să nu suferi de anumite boli care ar putea duce la complicații în timpul operației. Trebuie să te consulți cu medicul tău specialist dacă suferi de afecțiuni cardiovasculare, diabet sau alte tulburări grave.

Această procedură nu este una dureroasă, deoarece se efectuează cu anestezie locală. Apoi, în timpul recuperării medicul îți va prescrie tratamentul potrivit, pentru a te reface rapid și pentru a scăpa de scalpul umflat și sensibil.

Dacă implantul a fost de succes, rezultatele vor fi permanente. Părul va începe să îți crească, îl vei putea coafa și nu va mai fi necesar să ascunzi chelia. Vei căpăta mai multă încredere în tine și te vei simți mult mai bine în pielea ta.

În cazul în care crezi ca ești eligibil pentru o astfel de intervenție sau dacă vrei să afli exact ce rată de succes ai, îți recomandăm Bucharest Hair Institute, una dintre cele mai cunoscute clinici din Europa, cu peste 10 ani de experiență în domeniu.