Pace interioară, o stare de bine sau absența nervozității și a stresului. Așa arată o viață lipsită de griji, pe care poate că și tu ai vrea să o duci. Dar, în vremurile agitate de astăzi, este adesea dificil să atingi o astfel de stare. Cu toate acestea, există, până la urmă, un loc pe care îl poți transforma în bula ta de confort. Este casa ta! Iar când se vorbește de o casă plină de armonie, ne vine în minte filozofia daneză hygge. De ce merită să i se acorde atenție și în ce constă?

Trăiți ca cei mai fericiți oameni din lume

Nu este un secret că danezii sunt printre cei mai fericiți oameni din lume. Acest lucru reiese din mai multe statistici care au analizat calitatea vieții locuitorilor acestei țări nordice. Și tocmai din Danemarca a luat naștere filosofia hygge. Ea se bazează pe armonie interioară, calm și o viață echilibrată și fără griji. Există mai multe modalități de a atinge această stare.

Sursa foto: shutterstock.com

Capacitatea de a te bucura pe deplin de momentul prezent este esențială. Să reușești se te detașezi de problemele cotidiene și să observi mirosurile, gusturile, culorile sau stimulii tactili din jur. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să te afli într-un mediu calm. Acesta poate fi casa ta, mobilată în conformitate cu stilul hygge.

Stilul hygge in casa ta

Omul face parte din natură, iar filozofia hygge consideră că pacea interioară este cel mai ușor de obținut într-un mediu cu materiale naturale – lemn, piele, bumbac sau piatră. Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră? Încercați să excludeți cât mai multe materiale sintetice din casa dumneavoastră. Diferitele tipuri de plastic, poliesteri și alte forme de plastic sunt foarte populare în zilele noastre. Totuși, acestea lasă o impresie „rece” și, de obicei, nu reușesc să evoce emoții plăcute.

Sursa foto: shutterstock.com

Sfat practic: Înlocuiți pernele și așternuturile din poliester din dormitor cu cele din bumbac. Poate părea o schimbare banală la început, dar poate avea de fapt un mare impact asupra modului în care vă simțiți în pat. De exemplu, puteți găsi cearceafuri de bumbac ieftine și de înaltă calitate la BIANO.

Ordinea pe primul loc

Cu excepția cazului în care sunteți cea mai dezordonată persoană, o casă unde predomină dezordinea, nu este cu siguranta un loc în care vă simțiți bine. Dimpotrivă, te întristează și favorizează gândurile depresive. De asemenea, abundența de obiecte distrage atenția creierului și îl împiedică să se concentreze asupra lucrurilor mărunte.

Sursa foto: shutterstock.com

Pur și simplu, dezordinea în casă este egală cu lipsa de armonie în psihicul uman. Prin urmare, aruncați toate bibelourile inutile și decorațiunile kitsch din casa dvs. Păstrați doar ceea ce aveți cu adevărat nevoie și ceea ce vă face să vă simțiți bine. Dulapurile mari încorporate vă vor ajuta să creați un interior elegant din punct de vedere vizual. Puteți stoca sistematic în ele tot ceea ce doriți să ascundeți de ochii lumii.

Terapia prin miros

Aromele plăcute vă pot ajuta, de asemenea, să creați o atmosferă armonioasă în interior. Mobilierul din lemn de calitate, din lemn masiv, de exemplu, vă poate ajuta. Înlocuiți scaunele sau măsuțele de cafea din metal sau plastic și rafturile din materiale similare cu unele din lemn, care nu numai că miros mai bine, dar sunt și mai plăcute la atingere. Ca să nu mai vorbim de faptul că acestea aduc un stil natural subtil, dar discret, în casa dumneavoastră.

Sursa foto: shutterstock.com

Sfatul nostru: Încearcă lumânările! Alege un parfum care are un efect calmant asupra ta și folosește-l pentru a înveseli o seară plăcută. Sentimentul intim al flăcării arzând va crea, de asemenea, o atmosferă unică.

Simțiți căldura de acasă

Filozofia hygge funcționează în mare măsură cu căldura familiară a casei. Mai ales în țările nordice, acesta este un aspect important care contribuie la un sentiment de confort și pace interioară. Căldura optică poate fi creată, de exemplu, prin combinații subtile de culori sau materiale naturale.

Încearcă să te acoperi seara cu o pătură pufoasă de bumbac și cu siguranță vei avea un zâmbet mare pe buze. Și, să nu uităm – poate că cel mai bun mod de a asigura așa-numita căldură a casei dumneavoastră, ca parte a filozofiei hygge, este să amplasați un șemineu în apropierea canapelei sau a fotoliului preferat.

Așadar, nu ezitați să descoperiți singuri farmecul stilului danez hygge!