Are un miros puternic, dar și note de lemn și fructate, foarte apreciat mai ales în domeniul parfumeriei. În produsele de îngrijire și în parfumuri, vine cu o notă mai dulce, mai gurmandă și plină de prospețime.

Uleiul esențial de Davana este derivat din planta Davana, care nu se găsește pe scară largă în natură. Această plantă este cultivată în grădinile din sudul Indiei. În aprilie, sub degetele fervente ale devotaților hinduși, florile de Davana se transformă în frumoase ghirlande și buchete dedicate zeiței Shiva. Florile Davana sporesc astfel, prin strălucirea lor, riturile religioase din India mistică. Uleiul esențial de Davana este foarte apreciat în parfumerie pentru mirosul său lemnos cu note fructate de caise coapte.

În ce cazuri se poate utiliza uleiul esențial de Davana?

Grație multiplilor săi compuși, printre care și Davanone, Linalol sau Zinziberen, uleiul esențial de Davana este recunocut grație puterii sale calmante asupra creierului și sistemului nervos. În viața de zi cu zi, este un ulei esențial cu multiple beneficii care se poate folosi în mai multe situații și pe care îl poți achiziționa de pe https://amazingoils.ro/uleiuri-esentiale/:

În caz de infecții. Uleiul esențial de Davana este indicat în cazul unor infecții virale. Se poate folosi în caz de rujeolă sau în caz de gripă. Este, de asemenea util in  prevenirea anumitor infecții virale.

Sistemul tegumentar ( piele): răni taieturi și zgârieturi.

Virtuțile antibacteriene și antifungice ale uleiului esențial de Davana permit lupta contra infecțiilor cutanate și permit calmarea inflamațiilor si vindecarea lor. Datorită proprietăților sale antibacteriene, uleiul esențial de Davana ajută la reducerea durerii provocate de o cicatrice.Davana este folosita cu succes pentru  vindecarea si  infectarea taieturilor si are puterea de a impiedica aparitia tetanosului

Antimicrobian: Un studiu din anul 2008 demonstrează că uleiul de Davana are efecte asupra Staphylococcus aureus, Salmonella enterica și Candida albicans.

Sistemul urinar și reproducător: crampe menstruale, simptomele menopauzei.

Una dintre multiplele proprietati ale Davanei este aceea ca ca este emmenagogue

Uleiul esențial de la Davana deschide menstruația blocată și face perioade regulate. deasemenea, ameliorează durerea asociată cu menstruația și ușurează alte simptome precum oboseală, greață, durere pelvină și crampe.Este deasemeni un ajutor pentru menopauza eliminand bufeurile si transpiratiile nocturne.

Sistemul digestiv: indigestie, greața, paraziți intestinali, stomac nervos;

Sistemul emoțional: anxietate, iritabilitate, stres și tensiune.

În caz de stres. Uleiul esențial de Davana este calmant și liniștitor. Ajută deci în caz de stres și de angoase și face să dispară tracul în cazul unui eveniment mai important. Este mai ales recomandat în aromoterapie pentru a lupta contra perioadelor de anxietate și pentru a preveni crizele de panică. Exaltant pentru sistemul nervos, uleiul esențial de Davana are și virtuți afrodisiace.

În caz de depresie. Uleiul esențial de Davana ajută la alungarea temerilor și ajută persoanele care apelează la el să aibă mai multă încredere în ele. Permite și lupta contra depresiei, stabilizând fluctuațiile stărilor de dispoziție, aducând un plus de enegie pozitivă

Uleiul esențial de Davana are o mare influență la nivel psihic. Ajută la combaterea asteniei și a depresiei. O singură picătură din acest ulei aplicată pe piele îmbunătățește semnificativ starea de spirit. De asemenea, multe persoane și-l pun pe gât înainte de fiecare întâlnire pentru a stimula dragostea partenerului. Câteva picături din acest ulei esențial diluat într-o cremă cu o bază neutră pot fi aplicate pe piele, lăsând-o mătăsoasă și delicat parfumată.