5 soluții eficiente pentru a scăpa de senzația de picioare obosite

Utilizează o cremă

Dacă această senzație apare constant în viața ta, noi îți recomandăm să folosești o cremă pentru picioare obosite ce va ameliora durerile și va reduce umflăturile apărute. În special dacă urmează să pleci într-o călătorie sau îți place să faci drumeții adesea, o astfel de cremă îți va deveni cel mai bun prieten. Folosește-o seara, înainte de culcare sau ori de câte ori simți nevoia în timpul zilei. 

Alege încălțăminte confortabilă

Este foarte important ca încălțămintea pe care o porți să fie măsura potrivită, să nu îți strângă pielea și să nu provoace leziuni. Folosește ghidul de mărimi existent pe site-ul oricărui producător de pantofi și nu încerca să îți forțezi picioarele purtând modele nepotrivite. Riști să rămâi cu deformări permanente și o stare constantă de disconfort. 

Asigură-te că încălțările pe care le porți sunt fabricate din materiale de calitate și nu reprezintă cauza pentru care resimți senzația de picioare obosite. 

Mergi la masaj

Masajul de relaxare este extrem de benefic atât pentru corp, cât și pentru minte. În special dacă mergi mult pe jos în fiecare zi și ai de realizat deplasări multiple, este esențial să mergi măcar la o ședință săptămânală de masaj. Astfel, tensiunea din această zonă va dispărea, iar senzația pe care o resimți după o zi obositoare va fi mult mai blândă. 

Ni se întâmplă adesea să ne suprasolicităm fizic și psihic fără să ne dăm seama pe moment, iar stresul ajunge să se cumuleze în grupele musculare utilizate cel mai des. Ține cont de acest aspect și nu neglija beneficiile oferite de masajul de relaxare efectuat de un profesionist. 

Consumă mai puțină sare

Dacă îți simți picioarele grele și umflate adesea, s-ar putea ca acest lucru să fie cauzat de consumul excesiv de sare. Încearcă să reduci acest ingredient din alimentația ta și înlocuiește-l cu mirodenii naturale, care oferă același gust savuros mâncării. Sarea este depozitată în țesuturi, ceea ce provoacă adesea umflături și dureri locale. Evită acest lucru prin urmarea unei diete echilibrate. 

Fă baie cu sare sau ceai

Cel mai bun remediu temporar pentru senzația de picioare obosite este reprezentat de băile cu sare și bicarbonat la picioare sau, dacă vrei să încerci și altceva, poți să folosești ceai natural de mentă. Toarnă sare și bicarbonat într-un lighean cu apă caldă și lasă-ți picioarele să se relaxeze timp de un sfert de oră. Același lucru se aplică și la ceaiul de mentă, care este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare. 

Ține cont de sfaturile noastre și nu lăsa situația să se agraveze. Utilizează remedii naturale, folosește creme și schimbă-ți dieta pentru a ameliora simptomele neplăcute. În cazul în care senzația persistă, adresează-te unui medic de specialitate.

Sursa foto: pexels.com