Iată de ce trebuie să ții cont atunci când vrei să faci o descriere cât mai bună

În primul și cel mai important rând, croiala!

Să știi ce tip de croială are rochia îți va fi extrem de util atunci când atunci vei fi în căutarea unei noi ținute. A ști ce model de rochie te avantajează în funcție de croiala rochiei și de silueta ta e un lucru vital pe care stiliștii de modă îl știu și recurg des la el – atunci când aleg să nu încalce regulile. 

Rochia A-line – clasică

Este o rochie ajustată pe talie și să lărgește foarte puțin către tiv. Această siluetă este des folosită de designeri, pentru că ascunde șoldurile, iar asta este foarte util pentru femeile care au un corp în formă de pară, care își doresc să își ascundă puțin șoldurile.

Silueta de tip H

Este o rochie tip cămașă, însă de obicei lungă până în jurul genunchiilor, iar croiala este dreaptă. Tipurile de corp potrivite pentru această siluetă sunt cele în formă de clepsidră, sau dreptunghi – unde pieptul, coapsele și talia au mai mult sau mai puțin aceleași dimensiuni. Rochia de tip H nu este strâmtă pe corp.

Trecem la ceva mai strâmt – rochia I-line

Este mai strâmtă la nivelul taliei, deci și partea de sus este mai ajustată pe corp, iar partea de jos a rochiei este ca cea a silueteh H, dar puțin mai ajustată pe corp. 

Se poate și mai strâmt – rochia sirenă

Aceste rochii sunt de cele mai multe ori lungi și au o crăpătură de-a lungul piciorului – pentru a putea să mergi atunci când o porți – dar, adaugă, bineînțeles, și o valoare estetică. Rochiile de tip sirenă sunt opțiuni foarte elegante, adoptate în special pentru ținutele de seară. Dacă ai un eveniment în viitorul apropiat și cauți ceva cu adevărat special care să îți facă gustul pentru modă cunoscut, dar și la prețuri accesibile, uită-te la rochiile elegante de la Bogas și alege modelul care ți se potrivește. 

În final, mențiunea este că există mult mai multe tipuri de croieli pentru rochii, însă în acest articol sunt expuse doar cele mai des întâlnite. Este crucial să îți înțelegi forma corpului și a alege ținutele cât mai mult în funcție de aceasta. În același timp, poți să te abați de la reguli atunci când ești încrezătoare în forțele proprii – frumusețea are multe spectre, iar la final de zi ce alegi ține doar de tine și de încrederea ta în propriile atuuri. 

Sursa foto: pexels.com