Printre cele mai folositoare piese de mobilier baie se numără etajerele și rafturile suspendate. Acestea, fiindcă sunt de dimensiuni reduse, sunt foarte utile și ușor de poziționat. În continuare, vă vom sfătui în materie de decor pentru etajere, și apoi vom trece la sfaturile pentru rafturi. La final, dumneavoastră și familia veți obține un cadru de poveste.

Etajerele se pot integra ușor în design-ul băii dumneavoastră, datorită spațiul mare de depozitare pe care îl ascund în interior, încadrat în dimensiunile reduse de la exterior. Pentru ca această încăpere să fie cât mai feerică, vă recomandăm să poziționați etajerele cât mai aproape de chiuvetă sau cadă. Astfel, veți avea tot timpul mobilierul de baie preferat în apropiere, pentru a vă folosi ori de câte ori doriți de produse precum gelul de curățare, crema de față, gelul de duș, șamponul, balsamul de păr sau scrub-ul. O astfel de colecție de produse de îngrijire va face ca serile dumneavoastră de relaxare să fie mai plăcute ca niciodată. Iar dacă alegeți etajere și cu geam transparent, veți putea decora ușile și cu ghirlande luminoase, pentru un look complet. De asemenea, vă recomandăm să cumpărați mobilierul în aceeași culoare precum cea a băii. Dacă vă doriți să evidențiați design-ul scandinav, de exemplu, alegeți un mobilier gri, cu accente de lemn. Sau dacă design-ul mediteranean este cel care vă surâde mai mult, atunci alegeți un mobilier alb, cu accente turcoaz. Aveți o mulțime de posibilități. Nu trebuie decât să dați frâu liber imaginației și să vă exprimați ideile cu încredere.

Cât despre rafturile suspendate, puteți alege o piesă de mobilier baie cu ramă cu model abstract, pe care să o atașați deasupra bateriei baie pentru funcționalitate. Și în acest caz vă recomandăm să alegeți o culoare în ton cu design-un interior al încăperii, așa că nu ezitați să reflectați asupra ideilor pe care le aveți. Astfel, veți putea face cea mai bună decizie. Pentru redecorare, puteți așeza pe rafturile suspendate accesorii precum plantele sau lumânările parfumate, sau chiar și câteva obiecte de îngrijire pe care le folosiți zilnic, cum ar fi parfumurile, gelurile sau spray-urile de păr și machiajele. Iar pentru ca look-ul să fie și mai fabulos, vă sfătuim să asortați și aici o ghirlandă luminoasă, ca și în cazul etajerelor. O puteți lăsa să atârne pe lângă chiuvetă, de pe raft, sau să o fixați pe rama acestuia. Indiferent de unde decideți să o așezați, cu siguranță veți reuși să aduceți la realitate sentimentul de „spa de acasă”.

Vrem să vă mai dăm câteva sfaturi și în legătură cu materialele potrivite. Pentru că baia este o încăpere ce formează umezeală, este indicat să alegeți un mobilier fie din lemn, metal sau chiar sticlă. Acestea trei sunt cele mai potrivite materiale pentru redecorare, fiindcă se îngrijesc și se curăță foarte ușor. Pentru etajere, puteți opta pentru o piesă dintr-un singur material, fie să îmbinați cele două idei și să aveți un dulăpior de lemn cu picioare de metal. Astfel, veți da dovadă de creativitate celor dragi și veți potrivi cu succes două stiluri de design interior. Iar rafturile suspendate se vor potrivi de minune cu baia dumneavoastră dacă sunt din sticlă. Aspectul transparent va face ca accesoriile și produsele cu care ați decorat să pară că plutesc, iluzia fiind una de excepție. Iar dacă aprindeți și ghirlandele luminoase, sau poate lumânările parfumate, încăperea va căpăta un aspect de basm. Nu vă rămâne decât să navigați mediul online dacă vă doriți inspirație în plus și să decorați după propriile dorințe. Cu siguranță vă veți impresiona familia, indiferent de alegere.

Iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum aveți încredere să dați frâu liber imaginației. Vă dorim redecorare plăcută!