Dar nu trebuie să-ți fie frică de pete, iritații, alergii sau crampe insuportabile – atunci când ai un as în mânecă. Defapt, nici nu va trebui să te ascunzi în hainele închise la culoare. 

Pentru că ți-am pregătit un mic ghid care să te salveze de la bătăile de cap specifice menstruației vara, în special atunci când mergi la un festival!

1. Stilul tău, în trend cu vara

Cum gestionezi căldura și transpirația pentru igiena ta intimă? Asigură-te că rămâi nu doar confortabilă, ci și că ținuta pe care o alegi îți inspiră încredere și te face fericită. Iată trucurile noastre ca să eviți eventualele iritații:

  • poartă pantaloni largi și confortabili, care să permită pielii să respire la orice oră din zi sau noapte 
  • fustele cu talie înaltă sau cu bandă elastică sunt ideale pentru acele zile în care menstruația vine la pachet cu balonare
  • poartă salopete lejere, cămăși lungi, rochii oversized, kimono-uri și practic orice îți place!

2. Ce produse să folosesti 

Ca de fiecare dată când vine vorba de sănătatea menstruală, nu putem insista destul pe importanța produselor care nu au nimic de ascuns: nimic din ce ar putea să-ți provoace o iritație, o alergie sau o infecție. Chiar dacă pare absurd – cum ar putea un absorbant obișnuit să-mi facă rău?! – adevărul este că poate! Pentru că multe produse ascund ingrediente nocive, de la chimicale și parfumuri până la dioxină și plastic. Însă ENROUSH este un brand care inovează ceea ce înseamnă îngrijire menstruală, cu produse sigure pentru tine, fără ingrediente nocive.

Iar vestea bună este că festivalul SummerWell are un parteneriat cu ENROUSH pentru al doilea an consecutiv, din dorința de a oferi tampoane din bumbac organic, 100% biodegradabil. Așadar, vei regăsi produsele menstruale organice în fiecare baie, puse la dispoziția ta fără niciun cost! Dacă ținem cont de numărul persoanelor care vor fi la festival, este o reușită enormă în a reduce cantitatea de deșeuri menstruale – despre care scriem mai jos.

3. Sănătatea, pe primul loc

Produsele menstruale din bumbac 100% organic – au grijă de vulva ta și vaginul tău la menstruație. Și pentru că sănătatea e pe primul loc, iată câteva trucuri pentru a te asigura că ai grijă de igiena ta intimă, vara:

  • Alege mărimea potrivită pentru fluxul tău: dacă e un flux redus, alege un tampon mini sau un absorbant normal. Nu conta pe un produs cu putere mai mare de absorbție decât ai nevoie.
  • Schimbă absorbantul sau tamponul odată la 4 – 6 ore, sau chiar mai des dacă e nevoie! Dacă lași un tampon prea mult timp înăuntru, riști să faci Sindromul de Șoc Toxic. 
  • Alege un gel de curățare natural pentru partea exterioară dar ține minte: vaginul e un organ care se curăță singur! Dușul vaginal te poate expune la riscul unor infecții, așa că evită să speli zona interioară! 

4. Distracție fără crampe

Cui îi plac durerile menstruale, și sindromul premenstrual, mai ales la un festival? Dacă vrei să lași sticla cu apă caldă acasă, poți. Două din cele mai bune trucuri pe care le știm să ne scape de crampe, sunt: calmantele, luate întotdeauna după masă, și nu mai mult de 5 zile la rând. Și varianta naturală, fără pastile: terapia prin căldură. Plasturii ENROUSH se lipesc în zona lombară sau în zona ovarelor, sub îmbrăcăminte, se încălzesc instant la contactul cu aerul, și îți oferă confort până la 8 ore! În plus, sunt ultra subțiri (da, poți să-i porți sub orice fel de haine)!

5. Deșeurile menstruale, la festival

Pentru că, până la urmă, atunci când vorbim de zeci de mii de oameni, cel puțin o treime dintre ei vor avea menstruații. Și e super important să protejăm mediul înconjurător. De aceea, parteneriatul cu ENROUSH e o dovadă de responsabilitate, chiar și la menstruație. Și credem în misiunea brandului de produse organice care susține grija – și iubirea – față de corp și față de Mama Natură!

Așadar, odată folosiți, conținutul plasturilor se poate arunca direct în sol, fiind doar ingrediente biodegradabile. Iar tampoanele ENROUSH sunt create cu un singur ingredient: bumbac 100% organic. Asigură-te că odată folosit, împachetezi în hârtie tamponul și îl arunci la gunoiul menajer, pentru a evita înmulțirea bacteriilor. 

În final, nu poți pune menstruația pe pauză – și nici nu trebuie – dar poți să ai grijă de corpul tău și să fii atentă la alegerile pe care le faci, pentru a te bucura de o vară fără pete, fără surprize și fără infecții!