Coloranți în funcție de utilizări

Există trei tipuri de coloranți în produsele de vopsire, care se disting prin puterea tinctorială (vopsirea) și rezistența culorii obținute:

Colorare prin oxidare sau colorare permanentă: produsul colorant este combinat cu peroxid de hidrogen și poate conține amoniac. Rețineți, totuși: versiunea „ton pe ton” conține mai puțină apă oxigenată și, de cele mai multe ori, nu conține amoniac.

Colorare directă sau semipermanentă: vopseaua este combinată cu un produs cosmetic precum șampon, mousse, etc. Culoarea se estompează după 4-8 spălări.

Colorarea temporară: colorantul se combină cu un produs cosmetic precum loțiune, mousse, etc. Colorarea este superficială și se estompează odată cu prima spălare.

Există și alte tehnici, mult mai clasice:

Colorant vegetal: aceasta este cel mai adesea pudră de henna sau alți coloranți pe bază de plante, uneori asociate cu coloranți de oxidare sau metale.

Colorant pe baza de săruri metalice: este pe baza de bismut, fier, cupru sau aluminiu.

Îți poți alege din lista de produse varianta de vopsea favorită, la un preț satisfăcător cu un cod reducere notino influencer.

Care sunt riscurile vopsirii părului?

Vopselele sunt substanțe chimice concepute pentru păr. Prin urmare, există riscul de iritare la contactul cu pielea, ochii sau mucoasele. 

Iritarea ochilor: colorarea părului făcându-se lângă ochi, este posibilă o iritație. Clătiți bine sub un jet de apă călduță timp de cel puțîn 10 minute în timp ce ridicați pleoapa, pentru a evita riscul iritării corneei. Dacă disconfortul persistă mai mult de 30 de minute, consultați un oftalmolog.

Decolorarea pielii: acest risc ține mai mult de estetică decât de sănătate. Pentru a evita pătarea mâinilor în timpul vopsirii, purtați mănuși. Cel mai adesea sunt furnizate în pachetul de vopsea de păr.

Eczeme de contact: unele persoane sensibile pot reacționa la contactul cu un colorant oxidant. Faceți un test înainte de vopsirea propriu-zisă.

Câteva precauții pentru vopsirea în siguranță a părului

Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a vă aplică culoarea și urmați-le întocmai: prepararea produsului, modalitatea de aplicare, timpul de expunere, clătirea.

Nu vă vopsiți dacă scalpul este iritat sau are mătreață. Este posibil să aveți o senzație de înțepături sau furnicături.

Înainte de a utiliza un produs pentru prima dată, exersați întotdeauna o vopsire de probă, de exemplu pe încheietura mâinii, cu 2 sau 3 zile înainte de vopsire. Acest interval vă va permite să anticipați orice reacție alergică.

Respectați timpul de aplicare indicat și clătiți bine părul după timpul indicat.

Dacă simțiți orice senzație de usturime, arsură sau mâncărime în timpul vopsirii, clătiți-vă imediat părul.

Vopsirea acasă este mult mai comodă, dar dacă este prima oară când vă vopsiți părul, ar fi mai bine să apelați la o profesionistă. Nu de alta, dar nu ați vrea să va treziți că trebuie să vă vopsiți din nou din cauza culorii alese în mod nefericit. Consultați site-ul și puneți mâna pe un cod promoțional notino! Veți beneficia garantat de produse de înalta calitate.