Delimitează-ți grădina cu bun gust

Primul pas în amenajarea grădinii este să realizezi delimitarea și împrejmuirea acesteia. Poți găsi o gamă variată de panouri de gard la Mathaus, iar acestea te vor ajuta pentru că îți vor oferi posibilitatea de a-ți decora gardul cu plante cățărătoare, cu sau fără flori.  În plus, aceleași panouri le poți folosi pentru delimitări în interiorul grădinii, bucurându-te de estetică și de confort.

Inspiră-te din frumusețea grădinilor japoneze

Grădinile Zen sau grădinile japoneze sunt una dintre cele mai bune alegeri, grație frumuseții lor și liniștii pe care o emană. Grădinile japoneze pun accent pe simplitate și pe elemente naturale, care contribuie la obținerea păcii interioare. 

Poți așadar să plantezi arbuști specifici și plante cu flori, să montezi panouri din bambus pentru plantele cățărătoare, iar în același timp, te poți orienta către pavarea aleilor folosind piatră naturală în forme asimetrice.  

Pune accentul pe elementele decorative 

În prezent se pune foarte mult accentul pe petrecerea timpului în aer liber, iar din acest motiv amenajarea grădinilor moderne include amplasarea unor elemente de mobilier de exterior. Frumusețea foișoarelor sau amplasarea unor bănci care să ofere armonie și utilitate reprezintă unele dintre cele mai bune alegeri pentru grădină. 

Construiește un iaz sau un heleșteu

Cu siguranță nu este ușor să modifici aspectul grădinii tale și să îl transformi într-un peisaj de vis, însă iazul este o idee pe care merită să o încerci. Alege așadar un loc cu umbră, pentru a putea amenaja aici iazul. Realizează săpătura la adâncimea dorită, cimentează zona și mai apoi acoper-o cu o folie geotextilă, care va avea proprietatea să rețină apa. Decorează iazul și umple-l cu apă, iar mai apoi bucură-te de frumusețea acestuia. 

Amenajează grădina în stil vintage

Grădinile vintage atrag atenția prin aleile pietruite și prin frumusețea plantelor cățărătoare, voluminoase, care par a se întinde pe întreaga suprafață aparent fără control. Nu trebuie să lipsească din decor nici florile, deoarece acestea aduc pata de culoare de care are nevoie o grădină de acest tip. 

Amenajează o grădină în stil englezesc

Aceste tipuri de grădini sunt recunoscute pentru frumusețea florilor și multitudinea de culori, dar și pentru gardurile vii de dimensiuni medii, mereu tăiate la aceeași înălțime.

Hamacul, simbolul grădinilor fairytale

Dacă vrei ca grădina ta să fie modernă, dar totuși ruptă din povești, atunci amenajarea unui hamac poate fi o soluție cu adevărat specială. Hamacul îți poate oferi un loc de relaxare și odihnă și se va transforma treptat în zona preferată a tuturor vizitatorilor tăi. 

Amenajează grădina cu mozaic decorativ și gazon

Gazonul este o soluție pentru grădinile moderne, iar mozaicul decorativ este un material care poate pune în valoare frumusețea verdelui crud al naturii. Poți folosi de asemenea și pebbles sandstones pentru decorarea rondurilor de flori. 

Amenajează grădina în stil vitrină

Dacă spațiul de care dispui este redus, poți folosi conceptul de grădină suspendată în avantajul tău. Astfel, florile vor fi expuse ca într-o vitrină, delectându-te cu aspectul și mirosul deosebit. 

Amenajează grădina în stil romantic

Nu trebuie neapărat să plantezi doar flori roșii în grădină pentru ca aceasta să capete un aer romantic. Este însă nevoie să te axezi pe culoare în conlucrare cu lumina, astfel că va fi nevoie de felinare și lămpi pe care să le integrezi în grădina ta alături de alte elemente specifice.

O băncuță în stil clasic și câteva buturugi de lemn, o măsuță din fier forjat sau o arcadă decorată cu flori, fiecare dintre aceste elemente pot fi puse în valoare cu lumini feerice, calde, dispuse strategic în grădină. 
O grădină este cel mai potrivit spațiu în care să te bucuri de liniștea naturii în verile toride, dar și de intimitate. De aceea, alegerea celor mai potrivite tipuri de amenajare și implicit, modele de garduri pentru curte este foarte importantă, pentru că ea este cheia spre definirea unei grădini ca în povești.

Sursa foto unsplash.com