Iată 3 sfaturi pe care să le iei în considerare în momentul achiziției

1. Cunoaște metalele care pot provoca o reacție alergică. Un prim aliaj care este probabil să-ți cauzeze probleme este alama, din cauza calității sale scăzute. Evită atât bijuteriile din alamă, cât și cele placate cu acest metal. Un al doilea aliaj care cauzează în foarte multe cazuri alergii, este nichelul. Acesta este mult mai folosit în confecționarea accesoriilor, față de alamă, fiind un aliaj destul de ieftin. Dacă ești în magazin, și vezi un preț mic la o bijuterie, citește cu atenție detaliile ei, fiind foarte probabil să conțină nichel. O a treia posibilitate, este să dezvolți o reacție alergică la unul dintre metalele care se topesc la temperaturi scăzute. Zincul, staniul sau plumbul se încadrează în această categorie, fiind des regăsite în compoziția bijuteriilor vândute la un preț mic. Nu în ultimul rând, cuprul poate provoca alergii, însă într-o proporție mult mai scăzută decât metalele anterioare. Astfel, evită să achiziționezi cercei, brățări, sau coliere confecționate din acestea.

2. Alege materiale prietenoase cu pielea ta. Dacă ai alergie la unul dintre metalele prezentate anterior, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la alternativele rămase disponibile. Opțiunea ta sunt bijuteriile hipoalergenice, din materiale pure, și de o calitate superioară. Poți alege bijuterii din argint de la B&B Shop, care sunt sigure de purtat pentru pielea sensibilă. Alte opțiuni sigure sunt oțelul inoxidabil și aurul galben de 18k, deoarece cu cât numărul de karate este mai mare, cu atat proprietățile hipoalergenice sunt mai crescute. Aurul de 14k are un raport mai mare de aliaje, care pot să fie nesigure în anumite condiții. Titanul și platina sunt, de asemenea, alegeri pe care le poți avea în vedere atunci când vizitezi un magazin de bijuterii.

3. Fii atentă la semnele pe care corpul tău le transmite atunci când porți o anumită bijuterie, pentru a ști exact la ce ești alergică. Cumpărăturile sunt mult mai ușoare atunci când știi materialele pe care trebuie să le eviți, dar nu este necesar să dezvolți reacții la fiecare dintre cele descrise mai sus. Din acest motiv, atunci când vezi că apare roșeață, mâncărime sau vezicule pline cu lichid, îndepărtează imediat bijuteria purtată și află din ce este confecționată. Cele mai dese reacții apar la nivelul lobului urechii, din cauza cerceilor, însă se pot dezvolta și atunci când porți un ceas, o brățară sau un colier. Simptomele dispar de la sine, după câteva zile, dar cu siguranță nu îți dorești să repeți experiența.

Așadar, nu renunța la colecția ta de bijuterii atunci când te confrunți cu o reacție alergică. Află din ce este confecționată bijuteria care ți-a cauzat probleme și în viitor alege materiale sigure pentru pielea ta delicată.

Sursă foto: unsplash.com