Află în acest articol cât de ușor poate fi să te vopsești acasă și să obții o nuanță de invidiat!

Majoritatea femeilor preferă să se vopsească într-un salon, însă acest răsfăț implică și câteva dezavantaje, precum prețul destul de mare al serviciilor sau timpul alocat acestui proces. Cu toate acestea, în timpul pandemiei de COVID-19, tot mai multe persoane au ales să se vopsească singure, acasă. Deși este un proces care implică multă atenție și îndemânare, cu puțin exercițiu, vei putea obține foarte ușor nuanța pe care ți-o dorești. 

Ce ar trebui să știi înainte să începi procesul de vopsire a părului? Uite câteva sfaturi:

 • Pentru început, asigură-te că ai la îndemână mănuși de protecție, o pensulă pentru aplicarea vopselei de păr, vaselină sau o cremă grasă pentru față, un pieptăn și cleme de păr. 
 • De asemenea, evită să îți speli părul cu 2 zile înainte de a aplica vopseaua, deoarece sebumul joacă un rol important în acest proces, acționând ca o barieră protectoare împotriva apariției iritațiilor.
 • Un alt lucru important pe care ar trebui să îl știi este faptul că timpul dedicat acționării vopselei poate să difere în funcție de tipul tău de păr. Dacă aceste este fin și subțire, se va decolora puțin mai rapid, așadar va trebui să scurtezi timpul indicat în instrucțiunile de utilizare. Poți testa nuanța achiziționată aplicând puțină vopsea pe o șuviță de păr. Astfel, vei ști cu exactitate cât timp să lași vopseaua să acționeze. 
 • Dacă ai părul lung sau până la umeri, achiziționează 2 tuburi de vopsea. Astfel, vei fi sigură că ai o cantitate suficientă de produs. 
 • Alege o nuanță de vopsea de păr permanentă fără amoniac care să îți asigure o colorare intensă și durabilă.

Sperăm să te ajute aceste informații suplimentare și să te bucuri de o schimbare de look așa cum ai visat. 

Cum să te vopsești corect acasă? Acestea sunt regulile de bază pe care trebui să le respecți:

 1. Fii pregătită pentru orice accident neprevăzut și poartă un tricou sau o bluză mai veche.
 2. Aplică pe frunte și pe urechi puțină vaselină sau o cremă grasă.
 3. Împarte părul în 4 secțiuni cu ajutorul clemelor. Apoi, cu ajutorul unui pieptăn sau a aplicatorului de vopsea, împarte fiecare secțiune pe șuvițe.
 4. Poartă întotdeauna mănuși, atunci când aplici vopseaua pe păr.
 5. Plasează o oglindă și în spatele tău pentru a reuși să acoperi uniform toate firele de păr.
 6. Amestecă foarte bine vopseaua într-un bol încăpător și aplică acest conținut pe păr folosind o pensulă specială. În acest fel, vei obține o colorare uniformă.
 7. Aplică mai multă vopsea la baza părului, deoarece rădăcinile necesită o acoperire perfectă pentru un look cât mai reușit. De asemenea, dacă vrei să acoperi firele albe, aplică vopseaua începând cu rădăcinile.
 8. Lasă vopseaua să acționeze suficient și bucură-te de o carte bună, un playlist energic sau un episod din serialul preferat.

Ține cont de informațiile pe care ți le-am dezvăluit în acest articol, iar vopsitul acasă va deveni un proces foarte simplu și plăcut.