Ce e de făcut?

Iarna este un sezon bun pentru viruși deoarece frigul scade sistemul imunitar. Practic, petrecem mult timp în locuri închise, nu întotdeauna bine ventilate: această promiscuitate favorizează transmiterea. Gripa și răceala, este deci aceeași luptă, aceeași strategie! Ambele sunt prinse în același mod, cel mai adesea prin atingerea unui obiect contaminat cu viruși, apoi introduse în gură, nas sau ochi. Acești viruși rămân în viață pe o suprafață inertă timp de aproximativ 24 de ore, uneori mult mai mult. 

Al doilea mod de transmitere are loc direct din gură, de exemplu, atunci când o persoană strănută în fața noastră și trimite picături de salivă care conțin virusul în aer. 

Idealul este să aerisești fiecare cameră zece minute pe zi cu ferestrele deschise. Și când există o persoană bolnavă în casă, este necesar să i se aerisească camera de două ori timp de zece minute dimineața, de două ori după-amiaza, o dată înainte de culcare.

Protejează-te în transportul public

Riscul de infectare crește atunci când stai în fața unei persoane bolnave. Dacă poartă o mască sau strănută în cot, este în regulă. Dacă nu, cel mai bine este să îți acoperi gura cu o eșarfă sau o batistă curată și să eviți să îți atingi ochii, nasul și gura.

Mănâncă o dietă echilibrată și rămâi hidratat

A mânca o dietă variată și echilibrată și a bea suficientă apă contribuie la o bună sănătate generală, care favorizează un răspuns imun bun. În cazul în care ești mamă și ai un bebe căruia ii dai sân sau lapte praf, trebuie să ai o grijă suplimentară, să ai grijă și de tine, și de copil.

Curăță mai des suprafețele cu risc 

În timpul unei epidemii, toaletele și chiuvetele trebuie curățate dimineața și seara. Șervețelele sau spray-urile bactericide sunt utile pentru dezinfectarea mânerelor ușilor, întrerupătoarelor, tabletelor, telefoanelor și tastaturilor computerului.

Spală-ți mâinile des

Este esențial după tuse sau strănut în mâini, mers la toaletă, înainte de a pregăti masa, de a mânca sau de a avea grijă de un copil. Să folosești săpun și apă. Si bineînțeles, în caz că ai răcit, îți poți cumpăra de la o farmacie un Nurofen răceală și gripă sau ParaSinus.