Iată cum poți să pari mai înaltă prin intermediul hainelor pe care alegi să le porți

1. Asortează pantalonii cu încălțămintea. Dacă porți pantaloni, potrivirea culorii pantofilor cu pantalonii te va face să arăți mai înaltă. Explicația este că atunci când pantofii tăi au aceeași culoare cu pantalonii tăi, acest efect păcălește ochiul și îl face să creadă că tocurile tale sunt o prelungire a picioarelor tale.

2. Alege ținute monocromatice. Sintagma „scheme de culori monocromatice” se referă la culorile derivate dintr-o singură nuanță de bază și extinse, folosind nuanțele și tonurile acesteia. Nuanțele se obțin prin adăugarea de alb și tonurile se obțin prin adăugarea unei culori mai închise, precum gri sau negru. Aplicarea metodei monocromatice nu înseamnă, neapărat, că femeile scunde ar trebui să poarte o singură culoare, din cap până în picioare. Înseamnă doar că, dacă culorile pe care le porți sunt toate din aceeași schemă, cu un contrast mai mic, vei părea mai înaltă. Dacă vrei sa pari mai înaltă, atunci ținuta monocromatică este o necesitate. Folosirea culorilor pentru a spori iluzia de înălțime este o strategie extrem de eficientă, deoarece ajută la crearea unei verticalități.

3. Adoptă ținutele dintr-o singură piesă. Articolele de îmbrăcăminte dintr-o singură piesă (precum ar fi rochii și salopete damă de la Atmosphere Fashion) pot face o persoană scundă să pară mai înaltă, deoarece culorile sau imprimeurile continue pot crea o linie verticală, care îți prelungește corpul. În comparație cu partea de sus și de jos, separate, o ținută dintr-o singură piesă nu subliniază locul în care torsul și picioarele sunt împărțite, ceea ce o face mult mai puțin vizibilă, dacă se întâmplă să ai picioare scurte.

4. Poartă rochii deasupra genunchilor. Aceasta este una dintre cele mai simple și clasice modalități de a face o fată scundă să pară mai înaltă. Rochiile deasupra genunchilor funcționează cel mai bine pentru ca picioarele să pară mai lungi, deoarece lungimea scurtă creează spațiu în jurul picioarelor și atrage atenția deasupra lor.

5. Și rochiile până în pământ creează minuni. Acest lucru ar putea părea surprinzător pentru tine, la început, dar rochiile până în pământ pot arăta foarte măgulitoare pentru femeile mai scunde. Unul dintre factorii cheie pentru îmbrăcămintea fetelor scunde este crearea unei coloane de culori. Datorită culorii și modelului său continuu, o rochie până în pământ îți poate alungi efectiv cadrul corpului. Pentru fetele scunde, culorile uni sau imprimeurile mici sunt cea mai bună alegere.

Așadar, dacă te simți complexată de înălțimea ta, poți crea un anumit efect de iluzie optică, prin intermediul hainelor pe care le porți. Totuși, nu uita că, indiferent de cât de înaltă sau de scundă ești, cel mai important este să fii încrezătoare și să fii pozitivă. Acesta este cel mai bun sfat pentru tine!

Sursa foto: shutterstock.com