Mai multă discreție

Ești la o întâlnire de afaceri sau una romantică? Atunci renunță să te mai uiți non stop la ecranul ceasului, pentru că efectul în ochii partenerului de afaceri sau a celui drag nu va fi unul prea bun. Cel mai probabil, aceștia se vor simți jigniți, pentru că acest gest le arată că ești plictisit, te grăbești la o altă activitate, nu arăți respect. Găsește o modalitate mai finuță de a verifica ora, astfel încât totul să fie cât mai discret.

Potrivire perfectă

Un ceas trebuie să se potrivească perfect pe mâna ta, astfel încât tu să te simți confortabil cu el. Nu este bine ca acesta să alunece, dar nici cureaua nu ar trebui să îți oprească circulația. Dacă simți că ar fi mai bine să schimbi cureaua, atunci fă-o, pentru că îți dorești un ceas pe care să uiți că îl porți, atât de fin trebuie să se simtă.

Ceasul nu se poartă sub încheietura mâinii

Fiind un ceas de mână, locul lui trebuie să fie pe încheietură, nu mai jos. Nu este vorba despre o simplă regulă de etichetă, ci și faptul că dacă procedezi așa, vei feri ceasul de unele accidente, cum ar fi zgârierea ecranului, lovirea lui, iar în unele cazuri poți evita chiar spargerea lui.

Ceasul trebuie să se potrivească bine cu ținuta aleasă

O regulă de etichetă foarte importantă spune că acest instrument de măsurare a timpului trebuie să se potrivească foarte bine cu ținuta pentru care ai optat. Un ceas elegant nu se va potrivi niciodată cu o ținută sport și nici invers. Din fericire, chiar ai de unde alege, așa că nu opta niciodată pentru un singur ceas pe care să îl porți mereu, indiferent de împrejurare. Dimpotrivă, ai trebui să ai măcar două – trei ceasuri în colecția ta.

Pe stânga sau pe dreapta?

Atunci când eram mici, părinții ne învățau că un ceas se poartă întotdeauna la mâna stângă. De fapt, nu e chiar așa, și un stângaci ar trebui să poarte ceasul la mâna dreaptă și invers. De asemenea, tot pe mâna dreaptă se poartă, de regulă, ceasurile sport, cu care îți poți monitoriza mai bine performanțele atunci când ieși la alergat.

Cum se asortează ceasul

Nu este deloc complicat să asortezi ceasul la ținută, și avem câteva ponturi pentru tine. Astfel, metalele trebuie să se potrivească între ele. Atunci când îți alcătuiești ținuta, vezi care sunt toate elementele metalice și vezi cum se potrivesc acestea cu ceasul pe care vrei să îl porți.

De asemenea, cureaua ceasului are o mare importanță. Ceasul are cureaua de culoare maro? Atunci pantofii și cureaua de la pantaloni ar trebui să fie în aceeași nuanță.

Nu uita nici de cadranul ceasului. Dacă ai un ceas cu un cadran în culoare deschisă, acestea se potrivesc mai bine pentru ținutele de zi. Cele care ies din anonimat, cum sunt cele din culori mai reci, cum ar fi albastru, gri, negru, maro, kaki sunt perfecte atunci când ieși la o întâlnire seara.

Tissot, un nume, o garanție

Există multe firme de ceasuri bărbătești care nu mai au nevoie de nicio prezentare, și doar simpla rostire a numelui acestora este sinonimă cu calitatea. Printre acestea se află și Tissot, preferata multor bărbați, care sunt de părere că instrumentele de măsurare a timpului care țin de această firmă sunt perfecte și au un bun raport preț-calitate. Evident, există și ceasuri Tissot de lux, pe care nu oricine și le poate permite, dar atunci când vrei ceva de calitate, faci un efort și cumperi ceva care să merite. Nu vrem să îți prezentăm acum însă modele de ceasuri pentru care ai putea opta, pentru că aici depinde și de preferințele tale, ci unele amănunte mai puțin cunoscute despre această firmă.

Primul ceas de buzunar poartă semnătura lor

Charles-Felicien Tissot și fiul său Charles-Emile Tissot au fost cei care au înființat această firmă în orașul elvețian Le Locle, în zona Neuchate. Succesul nu a întârziat să apară, dar era nevoie de ceva mai mult, pentru a se impune pe piața selectă a ceasurilor de bună calitate. Prin urmare, Tissot a făcut un mare pas înainte și a prezentat primul ceas de buzunar produs în masă, primul ceas de buzunar cu două fusuri orare din 1853 și primul ceas anti-magnetic în 1929-1930.

Primul ceas din materiale plastic

Se pare că firma Tissot este recunoscută că îi place să ”fure” startul și să fie mereu în atenția celor din jur. Altfel cum s-ar explica faptul că această companie a fost prima care a realizat instrumente de măsurare a timpului din material plastic, piatră, lemn sau perlă. În anul 1930 a existat o colaborare cu cunoscuta companie Omega, iar ceasurile care au rezultat, Tissot – Omega sunt în prezent, la mare căutare printre colecționari.