Din fericire, pentru a putea realiza într-un singur pas toate demersurile, te poţi programa la un centru medical specializat în emiterea fişelor pentru permis. 

De ce merită să apelezi la un centru medical?

  • În cadrul unui centru medical, poţi efectua toate investigaţiile necesare şi impuse de legislaţia în vigoare: medicină internă, ORL, oftalmologie, psihiatrie, neurologie, ortopedie sau chirurgie. Astfel, demersurile durează maximum o oră şi se finalizează cu obţinerea certificatului medical pentru permis auto. 
  • Fisa medicala schimbare permis este completată şi ştampilată de către medicul coordonator al clinicii, iar clinica este autorizată de Poliţia Rutieră şi Direcţia de Sănătate Publică. 
  • Apelând la un centru medical, ai garanţia că poţi obţine certificatul de care ai nevoie pentru permisul auto în cel mult o oră şi, totodată, că acesta este complet şi corespunzător normelor legislative stipulate în Ordinul 1162 / 2010.
  • Beneficiezi de servicii profesionale la preţuri foarte bune, câştigi timp şi scapi de alergătură! Practic, rezolvi totul într-un singur pas, repede şi eficient! 

Cine nu poate obţine fişa medicală pentru schimbare permis?

Conform aceluiaşi Ordin 1162 / 2010, certificatul medical de schimbare a permisului auto va fi eliberat doar pentru persoanele care îndeplinesc aptitudini minime pentru conducerea unui autovehicul. Cei care sunt dependenţi de alcool, suferă de epilepsie, retard mintal, tulburări psihice grave sau diverse afecţiuni neuropsihice sau neurologice nu sunt consideraţi apţi pentru conducerea unui autovehicul şi nu pot obţine permisul auto. În aceeaşi categorie sunt incluse şi persoanele care suferă de boli care le afectează locomoţia, auzul sau vederea. 

Cât timp este valabil acest certificat medical?

Apelând la un centru medical specializat, poţi obţine în mai puţin de o oră certificatul medical necesar pentru schimbarea permisului auto. Acesta este valabil pe toată suprafaţa ţării timp de şase luni de la data emiterii.

Prin urmare, poţi apela la orice clinică medicală specializată în emiterea fişelor medicale! Pentru a câştiga timp, alege-o pe cea mai apropiată de tine şi fă chiar acum o programare! 

De ce acte ai nevoie pentru fişa medicală pentru schimbare permis auto?

Dacă ai făcut deja programarea, când te prezinţi la recepţia clinicii trebuie să ai la tine câteva documente:

  • Buletinul sau cartea de identitate;
  • Adeverinţa de la medicul de familie în care să fie menţionat dacă figurezi sau nu cu boli cronice;
  • Dacă ai urmat şcoala de şoferi, nu uita să iei cu tine fişa de şcolarizare;
  • Dacă suferi de diabet de tip I, vei avea nevoie de o menţiune de la medicul diabetolog în care să fie trecut faptul că eşti apt pentru a conduce un autovehicul;
  • Dacă porţi ochelari de vedere, la examenul oftalmologic trebuie să îi ai la tine.

Va mai fi nevoie să completezi un formular sau o fişă pe care o găseşti la recepţia clinicii şi de plata contravalorii serviciului.

Dacă ai nevoie de fisa medicala schimbare permis, singurul pas pe care trebuie să îl faci este să te programezi la un centru autorizat! Alege să rezolvi totul în mai puţin de o oră la un raport calitate-preţ foarte avantajos şi să scapi de alergătură!