Imaginează-ți că acasă este cel mai modern, plăcut, cald și primitor loc din lume. Este locul unde calitatea se îmbină cu armonia. Ei bine, poți trece de la imaginație la fapte, amenajând o casă fabuloasă. 

Cele mai importante 3 elemente în amenajarea și personalizarea casei tale

Mobilierul

Mobila casei joacă un rol important din punct de vedere funcțional și estetic. Alegerile făcute vor fi și cele care determină nu doar costurile, ci și confortul. Mai ales în contextul în care spațiile sunt dorite a fi cât mai aerisite și bine exploatate, se pune problema alegerii acelui tip de mobilă ce corespunde cu toate cerințele. Mobila la comandă este de dorit în detrimentul celei standard pentru că personalizează spațiul și este o alegere relevantă pentru personalitatea solicitantului. Detaliile sunt extrem de importante, deși principala grijă este cea legată de materiale, culori și texturi. Detaliile de finisaj, mânere, accesorii sunt cele care contribuie la un stil original și fac o mare diferență. Din punct de vedere cromatic mulți rezumă alegerile de mobilier la culori neutre sau clasice – negru, alb, bej, crem, tonuri pământii. Ieșind din această zonă, amprenta personală poate fi elementul de originalitate. Tonurile de roșu sau gri, potrivite ca intensitate, vor schimba total imaginea unei încăperi.

Parchetul

Pe lângă faptul că parchetul este un element central în decorarea casei, elementul de la care se pornește amenajarea și conturarea stilului, acesta este și un element de rezistență al casei. Fiind un produs care ajută foarte mult amenajarea, stilul și atmosfera casei tale, este important să cântărești bine calitatea produsului cumpărat. Există mai multe tipuri de parchet în funcție de procesul de fabricație și de materialele din care este făcut. Fie că optezi pentru parchet din lemn masiv, parchet dublu stratificat, sau parchet laminat, este important să știi că diferențele de calitate și de preț între acestea sunt destul de mari și de aceea trebuie să știi ce avantaje și dezavantaje are fiecare model, înainte să te orientezi către unul anume. Valprestparchet.ro pune la dispoziție mai multe tipuri de parchet, care îți vor satisfice și cea mai exigentă dorință. Pe lângă atributele legate de calitatea și rezistența parchetului, mai trebuie să te preocupe și aspectele ce țin de stilul și culorile acestuia, care trebuie să fie în contrast cu celelalte elemente din cameră. Acesta trebuie ales cu grijă pentru că de la el începe decorarea și amenajarea oricărei încăperi.

Electrocasnicele

Aparatele electrice sunt astfel de elemente esențiale pentru viața cotidiană. Însă, înainte de a face lista de cumpărături, trebuie să stabileșți care sunt adevăratele tale nevoi în materie de aparate electrocasnice. E de la sine înțeles că funcționalitatea electrocasnicelor este cel mai important aspect – de aceea este vital să investim în calitate și să avem o gândire de cursă lungă. Dar, dincolo de latura funcțională, trebuie să nu uităm că electrocasnicele ocupă un spațiu considerabil în casele noastre. Deci, trebuie să meargă bine, dar trebuie să și arate impecabil, să fie integrate în designul casei noastre și să se piardă în amenajarea interioară a spațiului. Dincolo de asta, să alegi smart nu înseamnă doar să investeșți în obiectele care contează cu adevărat, ci și să investeșți în tehnologiile viitorului: adică cele inteligente. Lumea vă migra, încet, dar sigur, către aceste tehnologii, pentru că ne fac viața mai ușoară și ne cresc gradul de confort.

Pentru a te simți acasă în propriul cămin, alege cu grija elementele de mai sus deoarece ele trebuie să îndeplinească o serie de funcții și exigențe. Pentru un nivel sporit de confort, va trebui să optezi pentru materiale de calitate, care oferă un echilibru între practic și estetic.

Sursa foto: Pexels.com